Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου, 2025

Η υπευθυνότητα ως δέσμευση των παρόχων τυχερών παιγνίων και ως στάση ζωής...

Το μήνυμα που έστειλαν οι συμμετέχοντες στην Ημερίδα Υπεύθυνου...

Ορθάνοιχτες οι πόρτες για συνεργασία Καγιά με Σκάι

Στον αέρα του Σκάι θα κάνει την επόμενη εμφάνισή...

Βράβευση για την Παλιοσπύρου και τη γιατρό της Μαρία Καλοφώνου

Eνα βραβείο που της δίνει δύναμη για να συνεχίσει...

Μαρία Καβογιάννη: Απόλαυσε τη φίλη της Ορνέλα Λούτη στη σκηνή

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους θεατές του θεάτρου Εν...

Κραυγή αγωνίας από 15.000 επιστήμονες: Αμετάκλητα ακρωτηριασμένη η Γη

❱❱ «Σύντομα θα είναι πολύ αργά». Αυτή είναι η κραυγή αγωνίας που συνυπογράφουν 15.000 επιστήμονες από 184 διαφορετικές χώρες, προειδοποιώντας ότι, αν η ανθρωπότητα δεν αλλάξει ριζικά τον τρόπο ζωής της, η μοίρα της είναι η «γενικευμένη μιζέρια» και ένας «αμετάκλητα ακρωτηριασμένος» πλανήτης.

Η επιστολή Warning from the Union of Concerned Scientists, που συντάχθηκε αρχικά το 1992, τόνιζε την καταστροφική δράση του ανθρώπου στον πλανήτη και υπογράφηκε από 1.500 επιστήμονες. Είκοσι πέντε χρόνια μετά ενημερώθηκε με τις νέες εξελίξεις και ενισχύθηκε εντυπωσιακά σε επίπεδο υπογραφών.

Εκτός από την τρύπα του όζοντος, που δείχνει να σταθεροποιήθηκε σε σύγκριση με το 1992, όλες οι άλλες μεγάλες απειλές που είχαν καταγραφεί το 1992, όπως η κλιματική αλλαγή, η καταστροφή των δασών, η απώλεια της πρόσβασης σε φρέσκο καθαρό νερό, η εξαφάνιση των ειδών και η ανεξέλεγκτη εξάπλωση του ανθρώπινου πληθυσμού, εξακολουθούν να επιδεινώνονται.

Επιστολή

Η νέα επιστολή, που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά, προειδοποιεί ότι οι άνθρωποι «έχουν ενεργοποιήσει ένα γεγονός μαζικής εξαφάνισης, το έκτο μέσα σε διάστημα 540.000.000 ετών, κατά το οποίο πολλές από τις υπάρχουσες μορφές ζωής μπορεί να αφανιστούν ή να οδηγηθούν προς την εξαφάνιση έως το τέλος του αιώνα». Για να σταματήσει αυτό, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να τρώνε λιγότερο κρέας, να κάνουν λιγότερα παιδιά, να καταναλώνουν λιγότερο και να εστιάσουν στην πράσινη ενέργεια.

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Το πάρτι που οργάνωσε η Αννα Βίσση για τα γενέθλια της αδελφής της

Γενέθλια, ντουέτα και γλεντοκόπι έως τα ξημερώματα. Μια ξεχωριστή...

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Βγαίνει στο σφυρί γράμμα της Νταϊάνα σε Τσιγγάνα μέντιουμ

Στο σφυρί βγαίνει χειρόγραφη επιστολή που έγραψε «από καρδιάς»...




Μποζουκια Αθηνα