Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στα χέρια πιάστηκαν ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Βασίλης Γραμμένος...

«Της Κορέας» έγινε χθες το μεσημέρι στην ελληνική Βουλή....

«Σασμός»: Χρήστος, Στέλλα εκφράζουν τα συναισθήματά τους

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Μαθιός, Βασιλική,...

Η Αννα Βίσση δεν «ψήνεται» για το «Voice»

Η Αννα Βίσση είπε «όχι» σε μια θέση στην...

Συμμορίες Ρομά έχουν ρημάξει τους τελευταίους μήνες την ανατολική Θεσσαλονίκη

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί τους τελευταίους μήνες οι κλοπές,...

Ο… άλλος Βαρουφάκης

❱❱ Το αλάνι, ο μπαμπάς και ο ερωτευμένος Γιάνης! Οι άγνωστοι «ρόλοι» του αποκαλύπτονται στην Κατερίνα ΛάσπαΑπό τη
ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ 

Το love story του Γιάνη Βαρουφάκη και της Δανάης Στράτου γεννήθηκε μέσα από την τέχνη! Ο πρώην υπουργός Οικονομικών πρώτα εντυπωσιάστηκε από τα έργα της διάσημης εικαστικού, λες και η μοίρα τον προετοίμαζε γι’ αυτό που θα ακολουθούσε στην πρώτη συνάντησή τους: Εναν έρωτα κεραυνοβόλο, δυνατό και απόλυτο. Στην πραγματικότητα γνωρίζονταν από πολύ παλιά, αφού φοιτούσαν και οι δύο στη Σχολή Μωραΐτη. Εκείνη ήταν τρία χρόνια μικρότερή του!

0153 danai stratoy gianis varoyfakis 2012016

«Δεν την είχα προσέξει τότε! Ηταν μικρούλα. Οι συμμαθητές μου, όμως, την είχαν προσέξει όλοι. Μου “το κρατάει” αυτό! Αλλά κι εγώ της “το κρατάω”, γιατί ούτε εκείνη με είχε προσέξει» αποκάλυψε γελώντας ο Γιάνης Βαρουφάκης στην Κατερίνα Λάσπα, καλεσμένος στην εκπομπή της «Real TaLK», που θα προβληθεί αύριο, στις 10.30 το βράδυ, από τη συχνότητα του NovaLife.

Η πρώτη γνωριμία

Πέρασαν αρκετά χρόνια από την πρώτη γνωριμία τους και, όταν ξανασυναντήθηκαν σε ένα τραπέζι, συζήτησαν για το ριψοκίνδυνο καλλιτεχνικό project που ήθελε να κάνει η Δανάη. Η εικαστικός επιθυμούσε να ταξιδέψει σε «σκληρές» διαχωριστικές γραμμές του πλανήτη (όπως τα σύνορα Ινδίας – Πακιστάν, το Κασμίρ και η Αιθιοπία) και να βγάλει φωτογραφίες. Εκείνος το θεώρησε πολύ ενδιαφέρον από φιλοσοφικής και οικονομικής πλευράς και, όταν εκείνη εντελώς αυθόρμητα του είπε «έλα, πάμε!», εκείνος άρπαξε την ευκαιρία! «Υπήρχαν φλερτ και εντονότατη διανοητική ταύτιση! Μου ήρθε ταμπλάς όταν μου είπε “φύγαμε!” για τα μέρη που μαζί είχαμε επιλέξει. Εγώ θεωρητικός πανεπιστημιακός ήμουν ο άνθρωπος. Καθόμουν και έγραφα συγγράμματα!» εξομολογήθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης στην Κατερίνα Λάσπα. Ταξίδευαν για έναν χρόνο και κινδύνεψαν να σκοτωθούν πολλές φορές.

Η «Ιντιάνα Τζόουνς της τέχνης», όπως είναι το παρατσούκλι της, κατάφερε κι έβγαλε 16.000 φωτογραφίες, και 14 από αυτές αποτελούν το έργο της που εκτέθηκε.

Η συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη μαγνητοσκοπήθηκε στο απλό, αλλά φωτεινό, καλόγουστο και γεμάτο έργα τέχνης διαμέρισμά τους στο κέντρο της Αθήνας. «Εγώ δεν θα χωρούσα σε αυτό το σπίτι εάν δεν ήταν η Δανάη – δεν θα με κρατούσε το σπίτι. Θα έπρεπε να φύγω. Χωράω, επειδή είναι η Δανάη. Η ουσία είναι ότι δεν έχουμε μεγάλα “εγώ”, ωστόσο έχουμε πάρα πολύ μεγάλη εγρήγορση, φιλοδοξία -όχι για θέσεις και τέτοια-, αλλά για να κάνουμε πράγματα» σχολίασε.

fullsizerender1

Κατά τη διάρκεια της κουβέντας του με την παρουσιάστρια, αναφέρθηκε στην κινηματογραφική ιστορία αγάπης των γονιών του, ενώ αναφέρθηκε και στη μεγάλη αδυναμία του, τη 13χρονη κόρη του Ξένια, που ζει στην Αυστραλία με την πρώην σύζυγό του. Πώς είναι σαν πατέρας;

«Από φυσικής απόστασης ήμουν παντελώς απών. Δυστυχώς, είμαι από εκείνους τους πατεράδες που πάντα σιχαινόμουν, από τους γονείς που πάντα θεωρούσα απαράδεκτους, που κάνουν παιδί όταν χωρίζουν. Με τη μητέρα της Ξένιας κάναμε προσπάθεια να μείνουμε μαζί, αλλά βασικά είχαμε χωρίσει πριν γεννηθεί εκείνη. Τον πρώτο χρόνο της ζωής της τον πέρασε στην Ελλάδα. Εδώ περπάτησε η Ξένια. Επειτα την πήρε η μητέρα της και πήγαν στην Αυστραλία. Της διάβαζα κάθε βράδυ δύο ώρες παραμύθια από το Skype και την έβλεπα να κοιμάται» αποκάλυψε ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος παραδέχθηκε ότι ως παιδί ήταν άτακτος και στο δημοτικό είχε μια συμμορία! Επαιζε ατέλειωτα μπάλα σε αλάνες, κυνηγητό σε οικοδομές κι έχει ένα σπασμένο δόντι από πετροπόλεμο.

Γνωρίζοντας τη μεγάλη αγάπη του για τα «περίεργα» πουκάμισα, η Κατερίνα Λάσπα τού χάρισε στο τέλος του γυρίσματος ένα μπλε mao με κόκκινη-μπορντό λεπτομέρεια στον γιακά κι εκείνος δεσμεύτηκε να το φορέσει σε μια ιδιαίτερη περίσταση. Ισως στην ανακοίνωση του κόμματός του, στις 26 Φεβρουαρίου.

offer

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...