Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Fauesder: Σαν να περίμενε το κακό

❱❱ Ο street artist Fauesder μιλά στην «Espresso» για το πώς εμπνεύστηκε το γκράφιτι στη στροφή του θανάτουΑπό τη
ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ

Εγινε ένα από τα πρόσωπα των ημερών, φιλοτεχνώντας την τεράστια προσωπογραφία του Παντελή Παντελίδη στη στροφή του θανάτου!

f1Σήμερα, ο street artist Fauesder μιλά στην «Espresso» για το πώς εμπνεύστηκε το γκράφιτι, διχάζοντας μάλιστα τους θαυμαστές του αδικοχαμένου τραγουδιστή. O 23χρονος από την Ουκρανία, που μεγάλωσε στην Ελλάδα, έδωσε τη δική του εικαστική απάντηση σε όλους όσοι σχολίασαν στα social media πως στο έργο του ο ερμηνευτής παρουσιάζεται θλιμμένος και πως η απόδοση των χαρακτηριστικών του είναι εν μέρει αποτυχημένη.

«Μου άρεσαν τα τραγούδια του Παντελή! Ο θάνατός του με πόνεσε και λίγες ώρες αργότερα ζωγράφισα το σχέδιο αυτό σε χαρτί. Κατόπιν το δημοσίευσα στην επίσημη σελίδα μου στο facebook και έλαβα πολλά μηνύματα και σχόλια από χρήστες πως τους άρεσε πολύ. Ετσι επέλεξα, ύστερα από δύο χρόνια, να το αποτυπώσω στο σημείο όπου σκοτώθηκε ο τραγουδιστής» μας περιγράφει ο νεαρός δημιουργός. Μάλιστα, στο βίντεο που ανέβηκε στο διαδίκτυο φαίνεται καθαρά πως στο αριστερό του χέρι κρατάει το προσχέδιο της προσωπογραφίας. Με σπουδές αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων, δεκάδες βραβεύσεις σε διαγωνισμούς ζωγραφικής και εντυπωσιακά γκράφιτι σε σχολεία, μαγαζιά και καφετέριες, ο Fauesder απάντησε και σε εκείνους που σχολίασαν αρνητικά το λυπημένο ύφος στο πρόσωπο του αδικοχαμένου Παντελή.

Τα χρώματα

«Δεν τον παρουσιάζω θλιμμένο, αλλά σκεπτικό. Σαν να γνώριζε πως θα γίνει το κακό. Και το λέω αυτό με αφορμή τα τελευταία τραγούδια που έγραψε και, συγκεκριμένα, τους στίχους ‘‘Γκάζι πατάω δυνατά, ένα τσιγάρο και φωτιά, μα να το ανάψω, κοριτσάκι μου, δεν πρόλαβα’’. Τα χρώματα που χρησιμοποίησα, το λευκό και το μαύρο, ήταν αυτά που μου άρεσαν για το συγκεκριμένο θέμα» εξηγεί με ηρεμία και συνεχίζει δίνοντάς μας λεπτομέρειες για την τεχνοτροπία που χρησιμοποιεί. «Στα σχέδιά μου δίνω βάση στο γραφιστικό και το στιλιζαρισμένο ύφος με abstract επιρροές (αφηρημένη τέχνη) και πολλές λεπτομερειακές γραμμές» αναφέρει ο street artist.

mg 0156

Λίγες μέρες πριν από τη συμπλήρωση δύο χρόνων από το δυστύχημα της 18ης Φεβρουαρίου του 2016, που στοίχισε τη ζωή του δημοφιλούς καλλιτέχνη, σοκάροντας το πανελλήνιο, η οικογένεια του Παντελή Παντελίδη καλοδέχτηκε το τεράστιο δώρο του νεαρού εικονογράφου. Δημοσίευσαν στην επίσημη σελίδα του αδικοχαμένου τραγουδιστή φωτογραφίες και βίντεο από το τεράστιο γκράφιτι, ενώ ανάλογη κοινοποίηση έκανε και ο αδελφός του Παντελή, ο Τριαντάφυλλος Παντελίδης.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...