Οριστικό «λουκέτο» στο MEGA μετά την αποχώρηση του ομίλου Βαρδινογιάννη

❱❱ Αυτό που όλοι απεύχονταν έγινε πραγματικότητα! Επειτα από 29 χρόνια το Mega κλείνει οριστικά! Τραγικά είναι τα νέα για τους εκατοντάδες εργαζομένους στον τηλεοπτικό σταθμό της Μεσογείων. Κι αυτό διότι, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωσή της, η εταιρία Ascope Trading Ltd, συμφερόντων του ομίλου Βαρδινογιάννη, που μετείχε στο Δ.Σ. της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ (MEGA), ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το εταιρικό σχήμα.

Στη σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει, μεταξύ άλλων, τις προσπάθειες που έγιναν για τη σωτηρία του σταθμού, οι οποίες όμως δεν είχαν αίσια έκβαση. Πάντως, από τη στιγμή που το κανάλι δεν κατέθεσε αίτηση για αδειοδότηση, ήταν σχεδόν βέβαιο ότι θα έριχνε «μαύρο» στις 28 Φεβρουαρίου.

Εργαζόμενοι

Σε ό,τι αφορά τους εργαζομένους, η Ascope Trading Ltd με επιστολή της προς το Δ.Σ. ενημέρωσε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν προτίθεται να συνεχίσει τις διαβουλεύσεις με τους πιστωτές. Να σημειωθεί ότι έως χθες, οπότε έγινε πραγματικότητα η πιο δυσάρεστη εξέλιξη, δεν είχε παρουσιαστεί άλλος μέτοχος που να ενδιαφέρεται να υλοποιήσει το επιχειρησιακό σχέδιο της εταιρίας.

Επιπλέον, η εταιρία-μέτοχος που συνδέεται με την οικογένεια Βαρδινογιάννη έστειλε επιστολή στο Δ.Σ. προσκαλώντας τους υπόλοιπους μετόχους να συνεισφέρουν για την πληρωμή των οφειλών της εταιρίας στους εργαζομένους με βάση το ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου που κατέχουν ή κατείχαν -και την περίοδο που κατείχαν- τις μετοχές.

Για την ιστορία, το σημερινό Δ.Σ. της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ανέλαβε καθήκοντα τον Αύγουστο του 2017, μετά τις αλλαγές που έγιναν στο μετοχικό σχήμα της εταιρίας. Οι βασικοί μέτοχοι αυτήν την περίοδο ήταν εταιρίες συνδεδεμένες με την οικογένεια Βαρδινογιάννη, η εταιρία Alter Ego ιδιοκτησίας του Ευάγγελου Μαρινάκη (αγόρασε τις μετοχές του ΔΟΛ), η εταιρία Dimera του Ιβάν Σαββίδη (αγόρασε μέρος των μετοχών του Πήγασου) και η εταιρία Πήγασος του Φώτη Μπόμπολα.

Από τη μεριά του ο όμιλος Βαρδινογιάννη είπε ότι θα καταβάλει στους εργαζομένους τις οφειλές που του αναλογούν με βάση το ποσοστό που αυτός κατείχε στην ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ για τη μερική εξόφληση της μισθοδοσίας τους.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ