Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ξανά ισόβια στη Βουλγάρα που είχε σκοτώσει τον καπετάνιο σύζυγό της

Μεγάλη ανατροπή φέρνει στην υπόθεση της 59χρονης Βουλγάρας, η...

Η νέα δισκογραφική δουλειά της Evgenia

Την καλύτερη περίοδο της ζωής της διανύει η Evgenia,...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία αποφυλακίζεται

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

«Βράζει» η Νίσυρος με την αποκάλυψη πως δημόσιος υπάλληλος παρέσυρε αγόρια ηλικίας...

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πως ο αρχαιοφύλακας του μουσείου...

Στα δικαστήρια Αγγλούπας και Φαρμάκη

❱❱ Το άγριο σκηνικό πριν από επτά χρόνια με τη σφαίρα που καρφώθηκε στην κοιλιά της ΓωγώςΑπό την
Ντέμη Ντάβαρη

Η σφαίρα που καρφώθηκε στην κοιλιά της ηθοποιού Γωγώς Φαρμάκη, τον Νοέμβριο του 2011, και λίγο έλειψε να της κοστίσει τη ζωή έστειλε χθες στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου τον επιχειρηματία πρώην σύντροφο της αδελφής της και γνωστό bon viveur Αλέξανδρο Αγγλούπα, που αποφυλακίστηκε πρόσφατα μετά την εμπλοκή του στην πολύκροτη υπόθεση των «Gipsy kings».

Την ώρα που η αδελφή του θύματος και αυτόπτης μάρτυρας στο αιματηρό περιστατικό Ολγα Φαρμάκη παίρνει θέση στον… στίβο μάχης του «Survivor» στον Αγιο Δομίνικο, ο Αλέξανδρος Αγγλούπας καλείται να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της αδελφής της.

agloupas farmaki dikastirio espresso

Η απουσία της βασικής μάρτυρος από τη δίκη, που ξεκίνησε χθες το μεσημέρι, προκάλεσε προβληματισμό στην έδρα του δικαστηρίου, με τους δικαστικούς λειτουργούς να σημειώνουν ότι η κατάθεσή της είναι σημαντική.

«Η συγκεκριμένη μάρτυρας απουσιάζει για επαγγελματικούς λόγους στο εξωτερικό» ενημέρωσε ο δικηγόρος της Ολγας Φαρμάκη, προκαλώντας την αντίδραση του προέδρου και του εισαγγελέα.

farmaki agloypasΠρόεδρος: «Η Φαρμάκη Ολγα, όμως, ήταν παρούσα στο περιστατικό. Είναι σημαντική μάρτυρας…»

Εισαγγελέας: «Υπάρχει μια βαρύτατη κατηγορία, κύριε συνήγορε, και οι μάρτυρες πρέπει να σέβονται το δικαστήριο και να έρχονται. Εδώ απουσιάζουν τουλάχιστον τέσσερις πέντε βασικοί μάρτυρες».

Παρά τις… ηχηρές απουσίες, ωστόσο, το δικαστήριο σήκωσε την αυλαία της δίκης, που θα συνεχιστεί αύριο. Αλλωστε, τον περασμένο Ιούνιο η εκδίκαση της υπόθεσης είχε αναβληθεί ύστερα από αίτημα της Γωγώς Φαρμάκη, λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεών της στην Αμερική.

Στον Κορυδαλλό

Πάντως, τα επτά χρόνια που πέρασαν από το συμβάν φαίνεται ότι άμβλυναν την οργή και τις αντιθέσεις μεταξύ θύτη και θύματος. Λίγη ώρα πριν από την έναρξη της δίκης, ο επιχειρηματίας, που βγήκε πριν από δύο μήνες από το Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού (μετά την προφυλάκισή του για την υπόθεση της σπείρας των Ρομά που «ξάφριζαν» πολυτελείς κατοικίες), και η Γωγώ Φαρμάκη, που επέστρεψε πριν από λίγες ημέρες από την Αμερική, όπου ζει και εργάζεται, προκειμένου να παραστεί στο δικαστήριο, συνομιλούσαν φιλικά στους διαδρόμους των δικαστηρίων. Μάλιστα, στο προηγούμενο δικαστικό «ραντεβού» των δύο πλευρών, η νεαρή επιχειρηματίας είχε ξεκαθαρίσει, μέσω της δικηγόρου της, ότι δεν θα δηλώσει παράσταση Πολιτικής Αγωγής. 

«Θέλω να γνωστοποιήσω στο δικαστήριο ότι δεν θα παρασταθώ ως πολιτικώς ενάγουσα. Ομως, θέλω να έρθω να καταθέσω στη δίκη, γι’ αυτό ζητώ αναβολή προκειμένου να μπορέσω να επιστρέψω από την Αμερική και να παραστώ» ανέφερε σε έγγραφο που είχε προσκομίσει η δικηγόρος της.

ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΙΖΕΛ

Η παραλίγο τραγωδία διαδραματίστηκε στο σπίτι των δύο αδελφών στο Παλιό Φάληρο, με τη Γωγώ Φαρμάκη να περνά μεγάλο διάστημα στην Εντατική και σε χειρουργεία ώσπου να αποκατασταθεί η υγεία της. Περιγράφοντας το συμβάν στην κατάθεσή της είχε υποστηρίξει αρχικά ότι ο Αλέξανδρος Αγγλούπας την πυροβόλησε με πρόθεση.

«Ερχόταν βίαια προς το μέρος μου. Φοβήθηκα πολύ και άρχισα να ανεβαίνω τρέχοντας τη σκάλα προς την κρεβατοκάμαρα. Αυτός με ακολούθησε κυνηγώντας με και πίσω του ήταν η Ολγα. Κάθισα στο κεφαλάρι του κρεβατιού, μαζεμένη από τον φόβο μου και με σκυμμένο το κεφάλι. Μου ζήτησε ξανά το σκυλί μου, τη Ζιζέλ, κι όταν αρνήθηκα ξανά με πυροβόλησε. Δεν κατάλαβα τι είχε συμβεί και σηκώνοντας το κεφάλι μου είδα τον Αγγλούπα να κρατά όπλο και να σημαδεύει, και κοιτώντας είδα την κοιλιά μου γεμάτη αίματα» είχε υποστηρίξει.

Στον αντίποδα, τόσο ο επιχειρηματίας όσο και η αδελφή του θύματος Ολγα Φαρμάκη είχαν ισχυριστεί ότι επρόκειτο για ατύχημα και πως το όπλο εκπυρσοκρότησε την ώρα που ο Αλέξανδρος Αγγλούπας επιχείρησε να χαϊδέψει το σκυλάκι των δύο αδελφών.

offer

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...