Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ξανά ισόβια στη Βουλγάρα που είχε σκοτώσει τον καπετάνιο σύζυγό της

Μεγάλη ανατροπή φέρνει στην υπόθεση της 59χρονης Βουλγάρας, η...

Η νέα δισκογραφική δουλειά της Evgenia

Την καλύτερη περίοδο της ζωής της διανύει η Evgenia,...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία αποφυλακίζεται

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

«Βράζει» η Νίσυρος με την αποκάλυψη πως δημόσιος υπάλληλος παρέσυρε αγόρια ηλικίας...

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πως ο αρχαιοφύλακας του μουσείου...

Από το Μπάκιγχαμ στον δρόμο

❱❱ Πρώην οδηγός της πριγκίπισσας Νταϊάνα και βετεράνος του στρατού πάσχει από μετατραυματικό σύνδρομο και είναι άστεγοςΒετεράνος του στρατού που υπήρξε και οδηγός της πριγκίπισσας Νταϊάνα στα 50 του μένει στον δρόμο, με το παράπονο ότι η πατρίδα του, την οποία υπηρέτησε για πάνω από 23 χρόνια, δεν έχει κάνει τίποτα για να τον βοηθήσει.

Ο βετεράνος του Πολέμου του Κόλπου Μαρκ Ρόμπερτς, που πάσχει από μετατραυματικό σύνδρομο, τους τελευταίους 18 μήνες ζει σε μια σκηνή στο Μπόρνμαουθ της Βρετανίας, ενώ το αίτημά του για στέγαση παραμένει σε εκκρεμότητα, καθώς το τοπικό συμβούλιο το αντιμετωπίζει ως μη επείγον.

«Είναι πολύ δύσκολο. Κοιμάμαι στους θάμνους και βασίζομαι για την τροφή μου στα συσσίτια. Εχασα τα πάντα και σκέφτομαι καθημερινά να βάλω τέλος στη ζωή μου. Είναι εφιάλτης» δήλωσε ο Ρόμπερτς στην εφημερίδα «Sunday People».

«Νιώθω προδομένος από την πατρίδα μου. Χρειάζομαι απεγνωσμένα βοήθεια από τις Αρχές, αλλά δεν δείχνουν να νοιάζονται. Κοιμάμαι στον δρόμο, λίγα μέτρα μακριά από το κτίριο του συμβουλίου. Δεν νιώθω ότι θα υπάρξει βοήθεια για εμένα σύντομα» προσθέτει απελπισμένος.
Ο Ρόμπερτς βρίσκεται σε δύσκολη θέση, καθώς έχει δεχτεί επανειλημμένως επιθέσεις για τα λίγα χρήματα που παίρνει ως επίδομα αναπηρίας λόγω των τραυματισμών που υπέστη στη γραμμή του πυρός, καθώς πολέμησε και στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ.

Ο Βρετανός, που μπήκε στον στρατό σε ηλικία μόλις 15 ετών, το διάστημα 1988 έως 1992, υπηρέτησε σε ένα σαφώς πιο εύκολο πόστο, αυτό του προσωπικού οδηγού του Καρόλου και της Νταϊάνα, όταν το πριγκιπικό ζεύγος επισκεπτόταν τη νότια Βρετανία. Αυτή ήταν μία από τις πιο αγαπημένες αναμνήσεις του. «Ηταν τιμή. Θυμάμαι που είπα στη μαμά μου ότι θα προστάτευα τον πρίγκιπα Κάρολο και αυτή γέλασε εξαιτίας του ύψους μου. “Ποιο μέρος του θα προστατεύεις; Τα γόνατά του;” αστειεύτηκε» θυμάται ο Ρόμπερτς, ο οποίος διαγνώστηκε το 2007 με σύνδρομο μετατραυματικού στρες και απολύθηκε από τον στρατό έναν χρόνο αργότερα.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...