Η κορυφαία «προξενήτρα» στη Γερμανία

❱❱ Βελανιδιά 500 ετών δέχεται επιστολές ανθρώπων που ψάχνουν το ταίρι τους απ’ όλο τον κόσμο Βελανιδιά ηλικίας 500 ετών έξω από την πόλη Οϊτίν της Γερμανίας θεωρείται μία από τις καλύτερες «προξενήτρες» του κόσμου, καθώς φέρνει σε επαφή μοναχικές ψυχές χρόνια πριν από την Tinder εποχή, και «ευθύνεται» ήδη για περισσότερους από 100 γάμους. 

Είναι μάλιστα το μοναδικό δέντρο με δική του ταχυδρομική διεύθυνση και γραμματοκιβώτιο.

23f100

Ανθρωποι από όλο τον κόσμο τού στέλνουν καθημερινά επιστολές, ελπίζοντας ότι θα καταφέρουν να βρουν την αδερφή ψυχή τους, έναντι ενός γραμματοσήμου. «Υπάρχει κάτι τόσο μαγικό και ρομαντικό σε όλο αυτό» εξηγεί ο 72χρονος Καρλ – Χάινς Μάρτενς, ο ταχυδρόμος που παρέδιδε τις επιστολές στο δέντρο από το 1984 και για 20 χρόνια.

Μυστικό

Αν και σήμερα πολλοί γνωρίζουν την ύπαρξη του δέντρου αυτού, πριν από 128 χρόνια ήταν, όπως λέει, ένα μυστικό που μοιράζονταν δύο ερωτευμένοι, η Μίνα και ο Βίλχελμ. Ο πατέρας της Μίνα τής απαγόρευε να τον βλέπει και έτσι οι δυο τους αντάλλασσαν επιστολές, αφήνοντάς τες σε μια κουφάλα στον κορμό της. Οταν τελικά ο πατέρας της έδωσε την έγκρισή του, το ζευγάρι παντρεύτηκε κάτω από τη σκιά της.

Η ιστορία τους διαδόθηκε γρήγορα και σύντομα το δέντρο έγινε η επίσημη «προξενήτρα» της χώρας, λαμβάνοντας τόσο πολλές επιστολές, που τα γερμανικά ταχυδρομεία έδωσαν στη βελανιδιά δική της διεύθυνση και ταχυδρόμο.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ