Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

«Σασμός»: Ο Αντώνης λαμβάνει ένα στοιχείο για τον Αντρέα, ενώ ο...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Ο Παύλος...

Birthday party για τη Μηλιού, παρέα με καλούς φίλους στη Γλυφάδα

Περιτριγυρισμένη από καλούς φίλους γιόρτασε η Χριστίνα Μηλιού τα...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Ντίνος ζηλεύει την οικειότητα ανάμεσα στη Μιράντα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Γιώργος Μητσικώστας: «Σατιρίζω μέχρι και τον Τσίπρα»

❱❱ Ο Γιώργος Μητσικώστας μιλά στην «Espresso» για το «Mitsi show» στην ΕΡΤ1 και τις μιμήσεις πολιτικών που κάνει χωρίς να δέχεται λογοκρισίαΑπό τη
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

Το είδαμε κι αυτό! Ο Γιώργος Μητσικώστας μιμείται τον Αλέξη Τσίπρα, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Παύλο Πολάκη μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ1!

Από Δευτέρα έως Παρασκευή στις 20.40, ο ταλαντούχος δημιουργός δίνει ρεσιτάλ σάτιρας στην εκπομπή του «The Mitsi show», που κατάφερε να «αναστήσει» ακόμα και τα νούμερα τηλεθέασης της Δημόσιας Τηλεόρασης. Κι επειδή μία φορά δεν είναι ποτέ αρκετή, οι καλύτερες μιμήσεις από το «Mitsi show» προβάλλονται στην ΕΡΤ1 και κάθε Κυριακή στις 07.00, με βίντεο που ξεχώρισαν και μας έκαναν να… κλάψουμε από τα γέλια.

«Με το που μπήκα στο στούντιο ένιωσα σαν να μην είχαν περάσει τέσσερα χρόνια από την τελευταία σατιρική εκπομπή μου στο Epsilon. Περισσότερο, όμως, αισθάνθηκα όπως την περίοδο που ήμουν στον Alpha, γιατί στην ΕΡΤ συνάντησα μια σπουδαία επαγγελματική ομάδα από τη στιγμή που ξεκινήσαμε να δημιουργούμε τις περούκες και να γράφουμε τα κείμενα» αναφέρει ο σατιρικός κωμικός στην «Espresso» και συμπληρώνει:

«Η έκπληξη για τους περισσότερους ήταν ότι στην ΕΡΤ μπορώ και μιμούμαι τον Αλέξη Τσίπρα, τον Γιάνη Βαρουφάκη, τον Παύλο Πολάκη, ακόμη και την Κατερίνα Ακριβοπούλου, που εργάζεται στο κανάλι. Ειλικρινά σου λέω ότι κανείς δεν μου έχει πει κάτι. Τις προηγούμενες ημέρες, μιλώντας με τον Βασίλη Ταλαμάγκα, συμφωνήσαμε ότι κάνω σάτιρα σε όλους και όχι σε έναν».

f2 mono ton aristero

Αλλωστε, όλα αυτά τα χρόνια η ομάδα του προσέχει τις μιμήσεις μέχρι τη λεπτομέρεια. «Η περούκα του πρωθυπουργού είναι άψογη (γέλια). Της Ακριβοπούλου βγήκε λίγο αναμαλλιασμένη, αλλά η Κατερίνα με είδε και μου είπε γελώντας “Καλά, ρε Γιώργο, το μακιγιάζ άψογο, η περούκα μια χαρά, η φωνή μου είναι τόσο βραχνιασμένη” και της απαντώ “και χειρότερη με τα τσιγάρα που καπνίζεις – σε ξέρω από τον Σκάι”, και ξέσπασε σε γέλια».

Μαεστρία

Με την ίδια μαεστρία, ο Γιώργος Μητσικώστας ενσαρκώνει και τον Δήμο Βερύκιο. «Κοίτα, ο Δήμος είναι σαν τον Νίκο Κακαουνάκη: Σκυλί που γαβγίζει μην το φοβάσαι! Αυτό που είναι θα σ’ το πει και εκεί θα τελειώσει η ιστορία. Στον χώρο περισσότερο να φοβάσαι τους δολοφόνους με το αγγελικό πρόσωπο (γέλια). Πάντως, θα τονίσω ξανά ότι το “The Mitsi show” είναι ομαδική δουλειά. Οι ομάδες γράφουν ιστορία, οι ομάδες κατακτούν τους τίτλους» μας λέει και συμπληρώνει:

«Η λογοκρισία στη σάτιρα δεν γίνεται μόνο στη δημόσια τηλεόραση, όπως μπορεί να νομίζουν μερικοί, αλλά και στα ιδιωτικά κανάλια . Από τότε που ξεκίνησα τη σάτιρα, το 1992, με την εκπομπή “Πίτσι πίτσι με τον Μήτσι”, μετά, το 1993, ο Λάκης Λαζόπουλος με τους “Δέκα Μικρούς Μήτσους” και το 1994 ο Αντώνης Κανάκης με το “Κομφούζιο” έχω δει πολλά. Μακάρι να επιστρέψουν όλες οι σατιρικές εκπομπές στη μικρή οθόνη για να έχουν δουλειά όσο περισσότεροι άνθρωποι γίνεται. Δουλειά να υπάρχει και να πληρωνόμαστε».

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...