Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

«Αποκάλυψη» σε τιμή ευκαιρίας

❱❱ Αμφιλεγόμενος τηλε-ευαγγελιστής βλέπει το τέλος του κόσμου και «πουλάει» σωτηρίαΤο ανατριχιαστικό μήνυμα «η Αποκάλυψη πλησιάζει» χρησιμοποιεί αμφιλεγόμενος Αμερικανός τηλε-ευαγγελιστής για να πείσει τους πιστούς να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Τρεις δεκαετίες μετά την κατάρρευση της αυτοκρατορίας του για οικονομικά και σεξουαλικά σκάνδαλα, ο 78χρονος Τζιμ Μπέικερ επανήλθε δριμύτερος και καλεί τους ακολούθους του να προετοιμαστούν για τον επερχόμενο «Αρμαγεδδώνα» αγοράζοντας γεννήτριες, οδηγούς επιβίωσης και τρόφιμα μακράς διάρκειας.

Ο ίδιος αποκαλεί το αντίτιμο «οικειοθελή δωρεά», σε μια προσπάθεια να αποφύγει νομικά μπλεξίματα, τα οποία το 1989 τον οδήγησαν για σχεδόν πέντε χρόνια στη φυλακή για απάτη σε βάρος των τότε ακολούθων του. Ο πάστορας και η δεύτερη σύζυγός του Λόρι Γκράχαμ παρουσιάζουν καθημερινά την τηλεοπτική εκπομπή «The Jim Bakker show» από την ορεινή περιοχή Οζαρκς, κοντά στο Μπράνσον του Μισούρι, όπου έχουν ιδρύσει «εκκλησία» με την ονομασία Morningside Church.

Επαναλαμβάνει σχεδόν μονότονα ότι «το τέλος πλησιάζει», καλώντας τους πιστούς του να προετοιμαστούν. Για να επιβιώσουν, όπως αποκαλύπτει η «Daily Mail», καλούνται να πληρώσουν 3.330 ευρώ για μια γεννήτρια και 1.800 ευρώ για πακέτο τροφίμων που ο Μπέικερ υποστηρίζει ότι φθάνουν για επτά χρόνια. Επιπρόσθετα πωλούνται αποξηραμένα φρούτα προς 360 ευρώ, ενώ υπάρχει και προσφορά με τίτλο «Οταν καλεί η φύση» που περιλαμβάνει κουβά με κάθισμα λεκάνης τουαλέτας, φτυάρι και έξι ρολά χαρτί υγείας αξίας 80 ευρώ.

Είναι η δεύτερη φορά που ο Μπέικερ δημιουργεί τη δική του «εκκλησία» κάνοντας χρυσές δουλειές. Τη δεκαετία του ’80 ίδρυσε μαζί με την πρώτη σύζυγό του Τάμι Φέι την Praise The Lord – PTL («Δοξάστε τον Θεό») και είχαν τη δική τους τηλεοπτική εκπομπή, στην οποία υπόσχονταν τη σωτηρία.

Είχαν κατασκευάσει μάλιστα θρησκευτικό θεματικό πάρκο στο Φορτ Μιλς της Νότιας Καρολίνας, το οποίο το 1986 κατατάχτηκε τρίτο σε ετήσια έσοδα στις ΗΠΑ, πίσω από την Walt Disney World και τη Disneyland. Ο Μπέικερ εκδιώχθηκε από την PTL όταν αποκαλύφθηκε ότι είχε ερωτική σχέση με τη γραμματέα του και το 1989 καταδικάστηκε σε φυλάκιση για απάτη.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...