Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Χάρης Βεραμόν: Το θρίλερ 348 σελίδων με άλυτες αστυνομικές υποθέσεις

Ιδιωτικός ερευνητής, δημιουργός true crime σειράς ντοκιμαντέρ στο YouTube...

Δηλητηρίασαν Ρώσο διπλό κατάσκοπο

❱❱ Βρέθηκε αναίσθητος σε παγκάκι, ύστερα από επαφή με άγνωστη ουσία, και είναι σε κρίσιμη κατάστασηΑΠΟ ΤΟΝ
ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Μάχη για τη ζωή τους δίνουν ο Ρώσος «κατάσκοπος με την τσάντα Louis Vuitton» και η κόρη του σε νοσοκομείο της Βρετανίας, ύστερα από επαφή με άγνωστη ουσία.

Ο 66χρονος Σεργκέι Σκριπάλ είχε βρει καταφύγιο στη χώρα μετά την ανταλλαγή με Ρώσους κατασκόπους, που είχαν συλληφθεί στις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων και η Αν Τσάπμαν.

Ο Σκριπάλ και η 33χρονη Γιούλια εντοπίστηκαν την Κυριακή αναίσθητοι σε παγκάκι εμπορικού κέντρου του Σόλσμπερι και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Νοσηλεύονται και οι δύο σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς οι γιατροί δεν κατάφεραν να εντοπίσουν την ακριβή αιτία που προκάλεσε την κατάρρευσή τους. Πιστεύουν όμως ότι εκτέθηκαν «σε τοξική ουσία»», φέρνοντας στον νου μνήμες από τη δολοφονία του πρώην πράκτορα της KGB Αλεξάντερ Λιτβινένκο, ο οποίος το 2006 δηλητηριάστηκε με ραδιενεργό πολώνιο επίσης στη Βρετανία.

Η ζωή του μοιάζει βγαλμένη από κινηματογραφική ταινία, καθώς τη δεκαετία του ’90, όταν ήταν συνταγματάρχης της μυστικής υπηρεσίας του ρωσικού στρατού, παρέδωσε στις ΗΠΑ και στη Βρετανία απόρρητες πληροφορίες, αποκαλύπτοντας μεταξύ άλλων την ταυτότητα τουλάχιστον 300 μυστικών πρακτόρων της Ρωσίας σε χώρες της Δύσης. Το 2006 συνελήφθη και καταδικάστηκε σε 13 χρόνια φυλάκιση. Γλίτωσε την εκτέλεση για προδοσία, καθώς το 2010 ήταν ένας από τους τέσσερις πράκτορες που οι ΗΠΑ αντάλλαξαν με την Αν Τσάπμαν και άλλους εννέα Ρώσους πράκτορες «εν υπνώσει», οι οποίοι είχαν συλληφθεί στις ΗΠΑ. Ο Σκριπάλ, τον οποίο ο Τύπος αποκαλούσε «ο κατάσκοπος με την τσάντα Louis Vuitton», καθώς διέρρευσαν φωτογραφίες του με ακριβή τσάντα ενώ βρισκόταν σε αεροδρόμιο όπου θα συναντούσε τους συνεργάτες του, άρχισε μια νέα ζωή στη Βρετανία.

Την ώρα που ο 66χρονος βρίσκεται μεταξύ ζωής και θανάτου, η Αν Τσάπμαν κάνει τη ζωή της στην Ταϊλάνδη, και μάλιστα λανσάρει τη δική της σειρά μαγιό. Η κοκκινομάλλα, που έχει γίνει εκατομμυριούχος χάρη στο επιχειρηματικό δαιμόνιό της, αναρτά «καυτές» φωτογραφίες με τις δημιουργίες της στο Instagram από θέρετρο στην επαρχία Πουκέ.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...