Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Αστέρι στη σκηνή η εγγονή της Προκοπίου

❱❱ Η θρυλική χορεύτρια και ηθοποιός μιλά στην «Espresso» για τα πρώτα θεατρικά βήματα της συνονόματής της Ελένης στο «Φεύγουν τα χρόνια»Από τον
ΑΛΚΙΝΟΟ ΜΠΟΥΝΙΑ

Μια καλοβαλμένη κυρία, πολύ κομψά ντυμένη, κάθεται στην πρώτη σειρά της σκηνήςf2 15 και περιμένει με ενδιαφέρον να αρχίσει η παράσταση. Ολα τα βλέμματα είναι πάνω της, και ειδικά στα χαρακτηριστικά αμυγδαλωτά μάτια της.

Δεν είναι άλλη από τη θρυλική χορεύτρια, ηθοποιό και σταρ της χρυσής εποχής του ελληνικού σινεμά Ελένη Προκοπίου σε μια από τις σπάνιες δημόσιες εξόδους της, για να παρακολουθήσει την επιθεώρηση «Φεύγουν τα χρόνια» των σπουδαστών της Δραματικής Σχολής Μαίρης Βογιατζή – Τράγκα. Ανάμεσα στα φιντανάκια ανήκει και η συνονόματη εγγονή της, Ελένη Πύρρου!

«Βρίσκομαι εδώ για δύο λόγους» αποκαλύπτει η ίδια μιλώντας στην «Εspresso», ύστερα από πολλά χρόνια σιωπής και αποχής από τα μέσα ενημέρωσης: «Πρώτα για την εγγονή μου, η οποία κάνει δειλά τα πρώτα της βήματα στο σανίδι, και μετά για τον σπουδαίο χορευτή και χορογράφο Δημήτρη Ιβάνωφ, που ήταν ο πρώτος παρτενέρ μου στον χορό και ο οποίος υπογράφει τη διδασκαλία και τη χορογραφία αυτής της παράστασης. Τον λατρεύω, όπως λάτρεψα και τους επόμενους παρτενέρ μου: τον Βαγγέλη Σειληνό, τον Βαγγέλη Βουλγαρίδη και τον Σταύρο Παράβα».

Μόλις βγαίνει στη σκηνή η εγγονή της (φορώντας μάλιστα ένα κοστούμι που, όπως μας αποκάλυψε, φορούσε κάποτε και η ίδια στο θέατρο), τα μάτια της λάμπουν. Η εντυπωσιακή Ελένη υποδύεται την «Ανατολή» και από την πρώτη στιγμή σού δίνει να καταλάβεις πως… το ’χει! Αυτό πιστεύει και η διάσημη γιαγιά της, η οποία, μόλις ολοκλήρωσε η μικρή την εμφάνισή της, τη χειροκρότησε θερμά -όπως και η μαμά της, Ειρήνη, και η αδελφή της, Χριστίνα, που επίσης ήταν παρούσες- και μετά γύρισε και μας ρώτησε με ενθουσιασμό: «Δεν έχει γκελ η Ελένη;»

Πράγματι η εγγονή Ελένη φαίνεται ότι έχει πάρει το γονίδιο της γιαγιάς της. Παρ’ όλα αυτά τόσο η Ελένη Προκοπίου όσο και η μαμά της μικρής μάς ξεκαθάρισαν πως πρώτα θα τελειώσει τις σπουδές της. «Η Ελένη σπουδάζει στο πανεπιστήμιο Ρωσική Φιλολογία και μετά ας ακολουθήσει αυτό που θέλει…» μας είπαν και οι δύο με μια φωνή.

f3 4

Ομως, έχοντας δίπλα σου την Ελένη Προκοπίου, δεν μπορείς να μην τη ρωτήσεις γιατί τόσα πολλά χρόνια απέχει από την καλλιτεχνική δράση: «Το 1972 με την ταινία “Το κοροϊδάκι της πριγκηπέσσας” έριξα αυλαία στην καριέρα μου και δεν το έχω μετανιώσει καθόλου. Ασχολήθηκα και ασχολούμαι με τον άντρα μου, με την κόρη μου και με τις δύο εγγονές μου και αυτό για μένα ήταν ένας πολύ σοβαρός λόγος για να απέχω από τα καλλιτεχνικά».

Να προσθέσουμε ότι η θεατρική παράσταση των σπουδαστών πραγματοποιήθηκε με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Γιάννη Μόρτζου, ενώ στο πιάνο συνόδευσε τα δρώμενα η μητέρα της Τάνιας Τρύπη και δασκάλα στη σχολή, Φρίντα Τρύπη.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...