Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Η «δεύτερη μητέρα» του Καζαντζίδη σπάει τη σιωπή της και τα αποκαλύπτει όλα

❱❱ Η «δεύτερη μητέρα» του Καζαντζίδη, η κυρία Μαρία Κιουρτσόγλου, απαντά στον ισχυρισμό της Καίτης Γκρέυ ότι είχε μείνει έγκυος από τον τραγουδιστή 
❱❱ «Ο Στέλιος δεν μπορούσε να γίνει πατέρας εξαιτίας του άγριου ξυλοδαρμού του στον Στρατό! Τελεία και παύλα»Από τον
ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΙΖΑ

Την αποκαλούσε δεύτερη μάνα του. Ηταν ο άνθρωπος που γνώριζε όλα τα μυστικά της οικογένειας του Στέλιου Καζαντζίδη, μια και υπήρξε νονά του, σύμβουλός του σε οικονομικά θέματα, αλλά και μέντοράς του.

Δύο οικοδομικά τετράγωνα πιο κάτω από το πατρικό του Στέλιου, στην Αλαείας 33, σε μια από τις προσφυγικές γειτονιές της Νέας Ιωνίας, βρίσκεται το σπίτι της γυναίκας που, όπως λένε οι φίλοι του, «κρατάει Θερμοπύλες». Μάλιστα, γνωρίζει τόσο καλά την ιστορία του Στέλιου, που θα μπορούσε να γράψει μόνη της βιβλίο για εκείνον. Ο λόγος για την 92χρονη Μαρία Κιουρτσόγλου, το όνομα της οποίας όλα τα βιβλία για τη ζωή του Στέλιου Καζαντζίδη αναφέρουν ως πηγή!

f1

Αφορμή γι’ αυτή τη σπάνια συνέντευξη στάθηκε τόσο η δήλωση της μεγάλης λαϊκής τραγουδίστριας και αρραβωνιαστικιάς του Στέλιου Καίτης Γκρέυ ότι είχε μείνει έγκυος από τον τραγουδιστή όσο και από τις επιθέσεις που δέχεται όλα αυτά τα χρόνια η τελευταία σύζυγός του Βάσω. «Δεν μπορώ την αδικία απέναντι στο πρόσωπο της Βάσως, η οποία μέχρι την τελευταία στιγμή του Στέλιου ήταν στο προσκεφάλι του κι εκείνη τον άλλαζε. Οσα θα σας πω είναι οι μοναδικές αλήθειες, γιατί εγώ ζούσα μέσα στο σπίτι. Καθημερινά, είτε πήγαινα στο σπίτι της κουμπάρας μου της κυρα-Γεσθημανής είτε ερχόταν εκείνη και συζητούσαμε τα πάντα. Μέναμε δίπλα» λέει, έχοντας στα πόδια της ένα κουτί γεμάτο φωτογραφίες του Ελληνα βάρδου από τα πρώτα του βήματα στο τραγούδι μέχρι και μέσα από το δωμάτιο του νοσοκομείου.

kazantzidis

Η κυρία Μαρία θυμάται ότι ήταν ακόμη παιδί όταν της ζήτησε η κυρα-Γεσθημανή να βαφτίσει τον Στέλιο άρον άρον προκειμένου να μην πεθάνει. «Ημουν πέντε ετών και η Γεσθημανή φοβόταν ότι το παιδί που θα έφερνε στον κόσμο θα της πέθαινε, όπως γινόταν με τα υπόλοιπα παιδιά. Της λέει λοιπόν η γιαγιά μου: “Τάξε το στον άγιο Στυλιανό για να ζήσει και θα το πεις είτε Στέλλα είτε Στέλιο”. Είχαν προηγηθεί και κάποια όνειρα με κάποιες μαυροφόρες. Πηγαίνουν στον ιερέα της ενορίας και λέει ο παπάς: “Βάλε μια μικρή αναμάρτητη κοπέλα, που να τη λένε Μαρία, να βαφτίσει το παιδί σου”. Ετσι κι έγινε. Στις 40 ημέρες βαφτίσαμε τον Στέλιο κι έζησε. Εγώ μετά βάφτισα και τον αδελφό του, τον Στάθη. Και είχαμε γίνει όλοι μια οικογένεια. Τον Στάθη τον γέννησε η Γεσθημανή, σε πολύ μεγάλη ηλικία». Μάλιστα, η 92χρονη Μαρία Κιουρτσόγλου ήταν εκείνη που συμβουλεύτηκαν οι κειμενογράφοι στο θεατρικό της Μιμής Ντενίση για τη ζωή του Στέλιου «Η ζωή του όλη» στο Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, σε πολλά από τα αποσπάσματα της ζωής του. Είναι πιστή αντιγραφή όλη η παράσταση. Προτού ξεκινήσουν, τους είπα: “Να είστε πιστοί στην περιγραφή σας και θα πετύχει η παράσταση”. Οπως κι έγινε».

«Τον ξεγύμνωσαν»

Κατά τη διάρκεια της πολύωρης συζήτησής μας η Μαρία Κιουρτσόγλου, ενώ μας δείχνει πλήθος φωτογραφιών που έχει σε φακέλους με τον μεγάλο Ελληνα τραγουδιστή, μας περιγράφει πώς ο ίδιος ο Στέλιος Καζαντζίδης τούς μετέφερε το γεγονός με τον άγριο ξυλοδαρμό του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κάνει παιδιά.

«Τα μετέφερε όλα λεπτό προς λεπτό στη μάνα μου. Εγώ ήμουν νεαρή κοπέλα τότε και, επειδή ντρεπόταν, τα έλεγε σε εκείνη. Ο Στέλιος είχε γνωρίσει ήδη την Γκρέυ, η οποία πρέπει να ομολογήσω ότι βοήθησε πολύ την οικογένειά του. Μέσα στο στρατόπεδο όπου υπηρετούσε, στον Διόνυσο, αφού τον γύμνωσαν, τον σάπισαν στο ξύλο, ρίχνοντάς του κλοτσιές στα γεννητικά όργανα. Και όλα αυτά τα βασανιστήρια τα υπέστη λόγω των αριστερών φρονημάτων του πατέρα του. Αυτός που τον έδειρε βάναυσα, μάλιστα, ήταν Πόντιος και μερικά χρόνια προτού φύγει από τη ζωή ο Στέλιος τού ζήτησε συγγνώμη» λέει η νονά του σε μια συγκλονιστική κατάθεση ψυχής.

f4

Με επιμονή ρωτάμε αν ο Στέλιος όντως δεν έκανε παιδιά και γιατί η τότε αρραβωνιαστικιά του Καίτη Γκρέυ ισχυρίζεται ότι είχε μείνει έγκυος στο παιδί του Στέλιου και απέβαλε, βάζοντας μάλιστα ως μάρτυρα και τον αδερφό του Στέλιου, τον Στάθη. Η κυρία Μαρία πάλι επιμένει: «Ο Στέλιος δεν μπορούσε να κάνει παιδιά. Τελεία και παύλα. Και στο νοσοκομείο που είχαμε πάει για τον Στέλιο στο τέλος του, όταν βρεθήκαμε με τη Μαρινέλλα και της είπα ορισμένα ιστορικά πράγματα για εκείνον, της μετέφερα και αυτό το περιστατικό με τον ξυλοδαρμό και έκπληκτη μου είπε: “Γι’ αυτό, κυρία Μαρία μου, αν και προσπαθούσαμε, δεν μπορούσαμε να κάνουμε παιδιά;” Και η Μαρινέλλα ποθούσε ένα παιδί μαζί του!»

Κάνοντας μια αναφορά στις γυναίκες που πέρασαν από τη ζωή του μεγάλου Ελληνα τραγουδιστή, η 92χρονη Μαρία Κιουρτσόγλου έχει καταγράψει και όλους τους επίσημους δεσμούς του, που άλλοι οδήγησαν στα σκαλιά της εκκλησίας και άλλοι ήταν απλά φλερτ που έμειναν στην ιστορία. «Η πρώτη που αγάπησε τον Στέλιο ήταν μια 14χρονη κοπέλα, συμμαθήτρια της αδελφής μου, πάνω στην εφηβεία του.

Επειτα ακολούθησε ο δεσμός του και ο αρραβώνας του με την Γκρέυ, που έμελλε να γίνει και σκαλοπάτι για τον Στέλιο και να ανέβει στο τραγούδι. Εκείνος ήταν 18 ετών, εκείνη πιο μεγάλη και φτασμένη φίρμα.

«Τη γνώρισε στο ψάρεμα»

Πανέμορφη γυναίκα και εκπληκτική φωνή. Μετά την Γκρέυ είχε τη Σεβάς Χανούμ, για 6-7 μήνες. Την έφερνε στο σπίτι στην Αλαείας και κάθονταν εκεί. Επειτα γνώρισε τη Μαρινέλλα στο ψάρεμα. Ψάρευε ο μπαμπάς της, ψάρευε εκείνος κι εκεί γνωρίστηκαν. Μετά γνώρισε τη Μοσχολιού! Εμειναν μαζί ως ζευγάρι περίπου επτά μήνες και πήγαν και στην Αυστραλία περιοδεία. Ομως δεν είχε συμπληρώσει τα 18 χρόνια της και δεν μπορούσαν να είναι μαζί… Οταν χώρισε από τη Μοσχολιού, μπήκε στη ζωή του μια γυμνάστρια που ήταν εξαιρετικός χαρακτήρας, και κατόπιν έκανε δεσμό με την Κορίνα.

f6

Οταν χώρισε και από την Κορίνα, μας έφερε -με πολιτικό γάμο- από την Αμερική την Αντωνία. Και τελευταία ήταν η Βάσω, η οποία έμεινε ως το τέλος της ζωής του βράχος».

«ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ, ΚΟΙΤΑΞΕ ΤΗ ΒΑΣΩ ΚΑΙ ΞΕΨΥΧΗΣΕ»

Φτάνοντας στο δραματικό τέλος του μεγάλου τραγουδιστή μας, η νονά του τον θυμάται μέσα στο δωμάτιο του νοσοκομείου σκεπτικό και πολλές φορές βουρκωμένο.

Κανείς δεν γνώριζε γιατί. Δεν μιλούσε πολύ, όπως έκανε στο παρελθόν. Απλώς πρόσμενε τον θάνατο, γιατί τα ήξερε όλα.

«Στο νοσοκομείο ξημεροβραδιαζόμουν. Μέσα στο νοσοκομείο ο Στέλιος είχε καταλάβει πως ερχόταν το τέλος του. Τα είχε καταλάβει όλα και απλά περίμενε. Κατέβαζε το κεφάλι, έκλεινε τα μάτια και συλλογιζόταν. Τις κρίσιμες εκείνες μέρες στο προσκεφάλι του ήταν η Μαρινέλλα και ο Νταλάρας.

Μόνο τα τελευταία 24ωρα δεν καταλάβαινε και κοιμόταν συνέχεια. Στο τέλος, άνοιξε τα μάτια, κοίταξε τη Βάσω και ξεψύχησε».

offer

{{-PCOUNT-}}25{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...