Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023

«Θαύμα» μέσα στα χαλάσματα! Νεογέννητο στη Συρία ανασύρθηκε ζωντανό

Την ώρα που, έπειτα από μια νύχτα γεμάτη κραυγές,...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ξεπέρασε το 1.000.000 τηλεθεατές το χθεσινό επεισόδιο

Ρεκόρ τηλεθέασης σημείωσε το βράδυ της Τρίτης η σειρά...

Η Τζούλια Αλεξανδράτου αποκάλυψε ποιος είναι ο πατέρας της κόρης της

Η Τζούλια Αλεξανδράτου διανύει την πιο ευτυχισμένη περίοδο της...

Η αποκάλυψη Λιάγκα για τον γιο του Φιλιππίδη: «Παρακάλεσαν να τον πάρουν...

Ο Γιώργος Λιάγκας έκανε μια αποκάλυψη για τον γιο...

Αθερίδης: O κόσμος εκτονώνεται όταν «σφάζονται» παίκτες στα realities

❱❱ Ο ταλαντούχος δημιουργός Θοδωρής Αθερίδης μιλάει στην «Espresso» έξω από τα δόντιαΑπό τη
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

«Σε αυτή τη ζωή είμαστε μουσαφίρηδες και φιλοξενούμενοι, όχι μόνιμοι κάτοικοι» λέει στην «Εspresso» ο Θοδωρής Αθερίδης. Με αυτή την καίρια διαπίστωση άρχισε η συζήτησή μας με τον ταλαντούχο δημιουργό, ο οποίος φέτος έχει βαλθεί να μας φτιάξει τη διάθεση τόσο στο Μικρό Παλλάς με την παράσταση «Το ψέμα» όσο και στον ΑΝΤ1, κάθε Σάββατο βράδυ στις 21.00, με το τηλεπαιχνίδι «Celebrity game night».

Στόχος του καλλιτέχνη είναι μέσα από την παραγωγή του ΑΝΤ1 να προσφέρει παιχνίδι και χαρά, αν και γενικότερα γι’ αυτόν το παιχνίδι και η χαρά αποτελούν στάση ζωής: «Αν έχεις μνήμη θανάτου, ότι αύριο μπορεί και να μη ζεις, θα δεις τη ζωή αλλιώς και θα χαίρεσαι την κάθε στιγμή της. Δεν είμαστε αθάνατοι» τονίζει με νόημα ο Θοδωρής Αθερίδης και συνεχίζει σχολιάζοντας τη στενάχωρη τηλεοπτική πραγματικότητα: «Ο ελληνικός λαός, με όσα του έχουν συμβεί οικονομικά, πολιτικά, με τις διάφορες ανακολουθίες, έχει μέσα του τεράστιο θυμό. Ετσι, όταν κάθεται και χαζεύει ένα τηλεοπτικό προϊόν όπου οι παίκτες σφάζονται, εκτονώνεται και ο ίδιος. Είναι ένα φαινόμενο της ανταγωνιστικής εποχής μας. Δυστυχώς, από παντού δεχόμαστε πίεση και δεν μιλάμε. Οταν ο παίκτης ενός reality τα πει έξω από τα δόντια και αντιδράσει, ο θεατής λέει από μέσα του “πες τα, ρε μεγάλε”. Αλλά αυτή δεν είναι ωραία κοινωνία, ούτε τηλεόραση».     

Εξέλιξη

Στην ερώτησή μας αν στην τηλεόραση, στο θέατρο και στο σινεμά θα αρνιόταν να μπει στον ρόλο ενός σκοτεινού ανθρώπου, γιατί θα ένιωθε ότι θα κάνει κακό και στη δική του ψυχή, είναι αποκαλυπτικός: «Εχω αρνηθεί να παίξω σε έργα και παραστάσεις που δεν μου άρεσαν συνολικά. Ξέρετε, εγώ έχω μια συγκεκριμένη φιλοσοφία: έχω καταλήξει ότι θέλω να ανεβάζω έργα ή να παίζω σε παραστάσεις που βοηθούν στη μεταστροφή του ανθρώπου. Δεν με ενδιαφέρει ο ήρωας να μένει ο ίδιος και να μην αλλάζει προς το καλύτερο. Η κινηματογραφική ταινία “Η ζωή των άλλων” ήταν μια ταινία που μου άρεσε πολύ, γιατί αυτός ο πράκτορας της Στάζι στην εξέλιξη της ιστορίας συγκινείται και συνταράσσεται από τις πράξεις του ανθρώπου που παρακολουθεί και μεταμορφώνεται σε έναν καλό άνθρωπο».

atheridis 1

Τέλος, δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στο πόσο με είχε βοηθήσει, με μια συνέντευξη που μου είχε δώσει πριν από χρόνια, για τις κρίσεις πανικού που βίωνε και βίωνα κι εγώ: «Κρίσεις πανικού περνάνε οι δυνατοί άνθρωποι και όχι οι αδύναμοι. Γιατί υπερεκτιμούν τις δυνάμεις τους και νιώθουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν όλα. Εκεί έρχεται αυτό το ξέσπασμα του εαυτού που σου λέει “δώσε λίγο χρόνο και σε μένα, πρόσεξέ με”. Αυτό που θα πω και σε σένα από προσωπική εμπειρία είναι στο τέλος της ημέρας σου να κάνεις κάτι που σε ευχαριστεί, κάτι χαζό (γέλια), κάτι που θα σε κάνει να νιώσεις χαρούμενος. Ενα άθλημα που ίσως θελήσει μια πειθαρχία που θα σου δίνει έτσι το αίσθημα της νίκης».

offer

 

Από τη ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΕΟΥ[email protected]
«Σε αυτή τη ζωή είμαστε μουσαφίρηδες και φιλοξενούμενοι, όχι μόνιμοι κάτοικοι» λέει στην «Εspresso» ο Θοδωρής Αθερίδης. Με αυτή την καίρια διαπίστωση άρχισε η συζήτησή μας με τον ταλαντούχο δημιουργό, ο οποίος φέτος έχει βαλθεί να μας φτιάξει τη διάθεση τόσο στο Μικρό Παλλάς με την παράσταση «Το ψέμα» όσο και στον ΑΝΤ1, κάθε Σάββατο βράδυ στις 21.00, με το τηλεπαιχνίδι «Celebrity game night».Στόχος του καλλιτέχνη είναι μέσα από την παραγωγή του ΑΝΤ1 να προσφέρει παιχνίδι και χαρά, αν και γενικότερα γι’ αυτόν το παιχνίδι και η χαρά αποτελούν στάση ζωής: «Αν έχεις μνήμη θανάτου, ότι αύριο μπορεί και να μη ζεις, θα δεις τη ζωή αλλιώς και θα χαίρεσαι την κάθε στιγμή της. Δεν είμαστε αθάνατοι» τονίζει με νόημα ο Θοδωρής Αθερίδης και συνεχίζει σχολιάζοντας τη στενάχωρη τηλεοπτική πραγματικότητα: «Ο ελληνικός λαός, με όσα του έχουν συμβεί οικονομικά, πολιτικά, με τις διάφορες ανακολουθίες, έχει μέσα του τεράστιο θυμό. Ετσι, όταν κάθεται και χαζεύει ένα τηλεοπτικό προϊόν όπου οι παίκτες σφάζονται, εκτονώνεται και ο ίδιος. Είναι ένα φαινόμενο της ανταγωνιστικής εποχής μας. Δυστυχώς, από παντού δεχόμαστε πίεση και δεν μιλάμε. Οταν ο παίκτης ενός reality τα πει έξω από τα δόντια και αντιδράσει, ο θεατής λέει από μέσα του “πες τα, ρε μεγάλε”. Αλλά αυτή δεν είναι ωραία κοινωνία, ούτε τηλεόραση».     
ΕξέλιξηΣτην ερώτησή μας αν στην τηλεόραση, στο θέατρο και στο σινεμά θα αρνιόταν να μπει στον ρόλο ενός σκοτεινού ανθρώπου, γιατί θα ένιωθε ότι θα κάνει κακό και στη δική του ψυχή, είναι αποκαλυπτικός: «Εχω αρνηθεί να παίξω σε έργα και παραστάσεις που δεν μου άρεσαν συνολικά. Ξέρετε, εγώ έχω μια συγκεκριμένη φιλοσοφία: έχω καταλήξει ότι θέλω να ανεβάζω έργα ή να παίζω σε παραστάσεις που βοηθούν στη μεταστροφή του ανθρώπου. Δεν με ενδιαφέρει ο ήρωας να μένει ο ίδιος και να μην αλλάζει προς το καλύτερο. Η κινηματογραφική ταινία “Η ζωή των άλλων” ήταν μια ταινία που μου άρεσε πολύ, γιατί αυτός ο πράκτορας της Στάζι στην εξέλιξη της ιστορίας συγκινείται και συνταράσσεται από τις πράξεις του ανθρώπου που παρακολουθεί και μεταμορφώνεται σε έναν καλό άνθρωπο».Τέλος, δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στο πόσο με είχε βοηθήσει, με μια συνέντευξη που μου είχε δώσει πριν από χρόνια, για τις κρίσεις πανικού που βίωνε και βίωνα κι εγώ: «Κρίσεις πανικού περνάνε οι δυνατοί άνθρωποι και όχι οι αδύναμοι. Γιατί υπερεκτιμούν τις δυνάμεις τους και νιώθουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν όλα. Εκεί έρχεται αυτό το ξέσπασμα του εαυτού που σου λέει “δώσε λίγο χρόνο και σε μένα, πρόσεξέ με”. Αυτό που θα πω και σε σένα από προσωπική εμπειρία είναι στο τέλος της ημέρας σου να κάνεις κάτι που σε ευχαριστεί, κάτι χαζό (γέλια), κάτι που θα σε κάνει να νιώσεις χαρούμενος. Ενα άθλημα που ίσως θελήσει μια πειθαρχία που θα σου δίνει έτσι το αίσθημα της νίκης».

 
{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η αφοπλιστική απάντηση του Πύρρου Δήμα στη Νίκη Λυμπεράκη για τη σχέση του με τη Σκαφίδα

Ο Πύρρος Δήμας καλεσμένος της εκπομπής «Μεγάλη Εικόνα» μεταξύ...

Η «άγνωστη» κόρη της Καίτης Χωματά

Η Ιουλία Μαυρομάτη είναι το κρυμμένο πρόσωπο της ζωής...

Παντρεύονται στη Μύκονο το καλοκαίρι η γνωστή ηθοποιός και ο επιχειρηματίας

Το γνωστό ζευγάρι της σόουμπιζ αποφάσισε να κάνει το...

O Αποστόλης Τότσικας «λύγισε» on air

Δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του ο Αποστόλης...

Η πορεία της Νατάσας Εξηνταβελώνη και το love story με τον Πάνο Βλάχο

«Αν υπάρχει παράδεισος, τότε είναι στα μάτια σου…» λέει...

Η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου «έκλεψε» την καρδιά του Κίμωνα Κουρή – Το νέο ζευγάρι της σόουμπιζ

Η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου μετά από χρόνια σχέσης με τον...

Τους «τσακώσαμε» στο κέντρο της Αθήνας – Κι όμως δεν είναι ζευγάρι αλλά πατέρας με κόρη

Βλέποντας κάποιος τον γοητευτικό κύριο με τη νεαρή κοπέλα...

Δήμητρα Λιάνη – Παπανδρέου: Οδοιπορικό και βράβευση στους Αγίους Τόπους

Ιεροσόλυμα, Ναζαρέτ, Βηθλεέμ, Ιεριχώ είναι οι ιεροί σταθμοί του...