Η εκκλησία των stars

❱❱ H Hillsong στην Αυστραλία, μετά τον Μπίμπερ, προσέλκυσε στους κόλπους της και την πρώην σύντροφό του Σελίνα ΓκόμεζΑπό την
Πετρίνα Καλαμβοκίδη

Σε παγκόσμια αυτοκρατορία εξελίσσεται η πεντηκοστιανή χριστιανική εκκλησία Hillsong της Αυστραλίας, η οποία μετά τον Τζάστιν Μπίμπερ προσέλκυσε στους κόλπους της και τη Σελίνα Γκόμεζ.

Η νεαρή σταρ, παρότι έχει χωρίσει από τον Μπίμπερ, προς μεγάλη έκπληξη όλων έδωσε το «παρών» στο πρόσφατο συνέδριο της εκκλησίας στο Σίδνεϊ, περνώντας έτσι ένα σαφές μήνυμα στους θαυμαστές της ότι η εκκλησία Hillsong είναι προσωπική επιλογή της.

Τα τελευταία χρόνια η φήμη της εκκλησίας έχει εκτοξευτεί και από ένας μικρός οίκος λατρείας στα βορειοδυτικά του Σίδνεϊ μετατράπηκε σε παγκόσμια αυτοκρατορία με παραρτήματα στη Νέα Υόρκη, στη Μόσχα και στο Μπουένος Αϊρες, καθώς και με δικές της δισκογραφικές εταιρίες. Στα ταμεία της εισρέουν ετησίως περισσότερα από 100.000.000 ευρώ, ενώ τις πύλες της στην Αυστραλία περνούν εβδομαδιαίως περισσότεροι από 40.000 πιστοί και παγκοσμίως περισσότεροι από 60.000 πιστοί, οι οποίοι τροφοδοτούν τα ταμεία της με δωρεές. Μάλιστα, οι θρησκευτικοί ηγέτες της ενθαρρύνουν τους πιστούς να δωρίζουν το 10% του μηναίου εισοδήματός τους σε αυτή.

Sold-out συναυλίες

Η εκκλησία, που ιδρύθηκε το 1983 από τον Μπράιαν και την Μπόμπι Χιούστον, έχει πλέον τη δική της δισκογραφική εταιρία και το δικό της τηλεοπτικό κανάλι, ενώ διοργανώνει συχνά sold-out συναυλίες. Αιτία της… πέρασης που έχει στο κοινό είναι και οι «hipster» ιερείς της, όπως ο Καρλ Λεντζ, ο οποίος είχε βαφτίσει τον Τζάστιν Μπίμπερ πριν από λίγα χρόνια και εμφανίζεται συχνά στο πλευρό του.

Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, έχει καταφέρει να επιβιώσει από μια σειρά σκανδάλων, συμπεριλαμβανομένων των κατηγοριών περί νοθείας των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας του «Australian Idol». Συγκεκριμένα, η εκκλησία Hillsong είχε κατηγορηθεί ότι διοχέτευε ψήφους σε πεντηκοστιανούς υποψηφίους. Το 2015 είχε αποκαλυφθεί επίσης ότι ο ιδρυτής της Μπράιαν Χιούστον είχε αποκρύψει ότι ο πατέρας του είχε καταδικαστεί για παιδική κακοποίηση.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ