Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Πάνος Καλίδης: «Πιστεύω ότι δεν είμαι καλός πατέρας»

Ο Πάνος Καλίδης παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε...

«Σασμός»: Nέο απειλητικό σημείωμα για Μαθιό και Βασιλική!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Το νέο...

Μπο: «Θέλω να γίνω μπαμπάς και να κάνω τη δική μου οικογένεια...

Ο Μπο παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα»....

Οι ΟΠΑΠ Champions καλωσορίζουν τη Γεωργία Δεσπολλάρη

Η νεαρή αθλήτρια στίβου είναι το 12ο μέλος του...

Γαμπρός πριν ξεψυχήσει

❱❱ Πήρε τη θέση γυναίκας ομήρου που κρατούσε σαν «ασπίδα» τρομοκράτης του ISISΑΠΟ ΤΟΝ
ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Στο κρεβάτι του νοσοκομείου λίγο προτού ξεψυχήσει παντρεύτηκε με θρησκευτικό γάμο τη γυναίκα του ο ηρωικός αστυνομικός που πήρε τη θέση των ομήρων στα χέρια του τρομοκράτη του ISIS ο οποίος έσπειρε τον θάνατο στη Γαλλία την Παρασκευή. Ο 44χρονος αντισυνταγματάρχης Αρνό Μπελτράμ, ο οποίος «έπεσε ως ήρωας», σύμφωνα με τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, προκαλεί συγκίνηση παγκοσμίως με την αυτοθυσία του.

Ολα άρχισαν το πρωί της Παρασκευής, όταν ο 26χρονος Γαλλομαροκινός Ρεντουάν Λακντίμ πυροβόλησε τέσσερις αστυνομικούς των γαλλικών ΜΑΤ στην πόλη Καρκασόν, τραυματίζοντας σοβαρά τον έναν. Στη συνέχεια ο τρομοκράτης σκότωσε τον οδηγό αυτοκινήτου και, αφού του έκλεψε το όχημα, το έσκασε στη γειτονική Τρεμπ. Εκεί εισέβαλε σε σούπερ μάρκετ και πυροβόλησε υπαλλήλους και πελάτες, σκοτώνοντας δύο άτομα και κρατώντας τους υπόλοιπους ομήρους.

Διαπραγμάτευση

Στον εξωτερικό χώρο κατέφθασε αστυνομική δύναμη, μέλος της οποίας ήταν ο Αρνό Μπελτράμ. Ο 44χρονος σήκωσε τα χέρια του ψηλά και πρότεινε στον τρομοκράτη αρχικά να αφήσει μια γυναίκα που κρατούσε σαν «ανθρώπινη ασπίδα» και να πάρει τον ίδιο. Επειτα από διαπραγμάτευση, ο αντισυνταγματάρχης έπεισε τον Λακντίμ ότι ήταν καλύτερο για εκείνον να έχει ως όμηρο έναν αστυνομικό παρά έναν πολίτη. Πρώτα όμως ο Μπελτράμ πρόλαβε να αφήσει το κινητό τηλέφωνο ανοιχτό στο τραπέζι, ώστε οι συνάδελφοί του να ακούνε όσα εξελίσσονταν στο εσωτερικό του σούπερ μάρκετ.

Ακολούθησαν πυροβολισμοί, που προκάλεσαν την επέμβαση των αστυνομικών, οι οποίοι σκότωσαν τον 26χρονο, ο οποίος δήλωνε «μαχητής του ISIS». Οι αστυνομικοί βρήκαν τον Μπελτράμ σοβαρά τραυματισμένο, καθώς είχε πυροβοληθεί τουλάχιστον τέσσερις φορές, ενώ είχε μαχαιρωθεί στον θώρακα και στο κεφάλι αρκετές φορές, σύμφωνα με την «Daily Mail».

Ενώ την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση έπαιρνε με ανακοίνωσή του το ISIS, ο ηρωικός αστυνομικός έδινε μάχη για τη ζωή του σε νοσοκομείο της Καρκασόν. Οταν το Σάββατο η κατάστασή του έγινε απελπιστική, ο Μπελτράμ και η γυναίκα του Μαριέλ, με την οποία είχε γνωριστεί κατά τη διάρκεια ξενάγησης σε μοναστήρι στη Γαλλία το 2016 και την παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο πέρυσι, ζήτησαν να ευλογήσει την ένωσή τους και καθολικός παπάς, καθώς είχαν σχεδιάσει να παντρευτούν με θρησκευτικό γάμο τον Ιούνιο. Κατά τη διάρκεια του μυστηρίου ο 44χρονος ήταν ξαπλωμένος στο κρεβάτι και ανάσαινε με δυσκολία, ενώ η Μαριέλ έκλαιγε απαρηγόρητη. Λίγο αργότερα ο Μπελτράμ εξέπνευσε, ενώ οι παρευρισκόμενοι προσεύχονταν.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...