Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

Ιορδάνου – Καζαντζιάν: Μαζί στη ζωή και στη σκηνή

❱❱ Ιορδάνου και Καζαντζιάν μιλούν στην «Espresso»για την κοινή τους πορεία και τις sold out παραστάσεις της «Σονάτας του σεληνόφωτος»Από τον
ΗΛΙΑ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ

Συνεχίζουν να πορεύονται μαζί στη ζωή, αλλά και στη σκηνή ο Μάριος Ιορδάνου και η Σοφία Καζαντζιάν. Αυτή την περίοδο το όμορφο ζευγάρι καταγράφει απανωτά sold out με τη «Σονάτα του σεληνόφωτος (Venceremos)» στο θέατρο Αλκμήνη.

«Πρόκειται για μια παράσταση που βασίζεται στο ομώνυμο αριστούργημα του Γιάννη Ρίτσου, αλλά ανεβαίνει πρώτη φορά με έναν τρόπο διαφορετικό, γι’ αυτό και στον τίτλο έχουμε προσθέσει τη λέξη “venceremos”. Εγώ ενσαρκώνω την ψυχή της ηλικιωμένης ηρωίδας του Ρίτσου, που ξεπερνάει τα όρια του χρόνου, τα προσωπικά της όρια και καταφέρνει να νικήσει κάθε εμπόδιο… Venceremos σημαίνει θα νικήσουμε» λέει η Σοφία στην «Espresso», συμπληρώνοντας ότι κάθε Σάββατο, στις 18.30, «οι αντιδράσεις του κόσμου στο τέλος της παράστασης είναι πραγματικά συγκινητικές».

Η θεατρική μεταφορά του έργου του Γιάννη Ρίτσου συνδυάζεται με κείμενα του Λόρκα, του Γκιμπράν, ακόμη και με στίχους από γράμματα του Τσε Γκεβάρα. «Είναι ένα μοναδικό ταξίδι στον χρόνο, στην ψυχή και τη σκέψη. Ουσιαστικά, η παράσταση αποτελεί μία συνάντηση ποιητών – αγωνιστών που οραματίστηκαν έναν κόσμο πιο ανθρώπινο και έδωσαν και την ψυχή τους για τον σκοπό αυτόν. Κυνηγημένοι όλοι, ελεύθερα πνεύματα, πάλεψαν για έναν κόσμο που να μην ντροπιάζει την καρδιά τους» επισημαίνει ο Μάριος Ιορδάνου, ο οποίος υπογράφει τη σκηνοθεσία και τη μουσική επιμέλεια του επιτυχημένου πρότζεκτ.

Διασκευή

Μαζί με τη Σοφία Καζαντζιάν, η οποία έχει βάλει τη σφραγίδα της στη θεατρική διασκευή και στις χορογραφίες της «Σονάτας του σεληνόφωτος», δίνουν επί σκηνής δύο δυνατές ερμηνείες. Μάλιστα, το γεγονός ότι είναι ζευγάρι και στην πραγματικότητα είναι εμφανές, λόγω της εκρηκτικής χημείας που έχουν οι δυο τους πάνω στο σανίδι. «Ο Μάριος είναι κάτι παραπάνω από άνθρωπός μου και συνδημιουργός μου: Είναι η ίδια η ζωή που έχω επιλέξει να ζω. Αυτό που έχουμε χτίσει μαζί στην καθημερινότητά μας, στη σκηνή, στον τρόπο σκέψης μας και στον τρόπο που υπάρχουμε σε αυτό τον κόσμο νιώθω πολλές φορές ότι είναι πάνω από εμάς» εξομολογείται στην «Espresso» η μελαχρινή ηθοποιός σχετικά με την επί σειρά ετών, αδιάκοπη καλλιτεχνική συνεργασία τους σε διάφορα επιτυχημένα εγχειρήματα. «Η Σοφία είναι ο προορισμός μου. Τι όμορφο να έχεις βρει τον προορισμό σου και να ξεκινάς μαζί του για άλλους προορισμούς!» συμπληρώνει ποιητικά ο Μάριος για το ταίρι του στη ζωή και τη σκηνή.

Οι παραστάσεις της «Σονάτας του σεληνόφωτος» ολοκληρώνονται αυτό το Σάββατο στο θέατρο Αλκμήνη. Ωστόσο θα συνεχιστούν στο πλαίσιο μιας καλοκαιρινής περιοδείας που ετοιμάζει το ζευγάρι σε διάφορα μέρη της χώρας και στο εξωτερικό. Να θυμίσουμε ότι η πρεμιέρα της παράστασης είχε δοθεί την προηγούμενη χρονιά στο Πανεπιστήμιο του Δουβλίνου, στην Ιρλανδία. Λίγες μέρες νωρίτερα, μάλιστα, ο Μάριος και η Σοφία έγιναν πρωτοσέλιδο στην «Espresso», αφού περνώντας από το Λονδίνο έζησαν από κοντά το τρομοκρατικό χτύπημα του Ισλαμικού Κράτους έξω από το βρετανικό Κοινοβούλιο.

«Η ζωή και η τέχνη δεν μπορούν να τρομοκρατούνται. Δεν μπορούν να σταματούν και να δίνουν τη θέση τους στον φόβο. Είναι μονόδρομος να συνεχίσεις να ζεις και να δημιουργείς ελεύθερος. Δυστυχώς, ο άνθρωπος, είτε είναι γέννημα της Δύσης είτε της Ανατολής, πάντα έβρισκε και βρίσκει τρόπους να πληγώσει αυτόν τον κόσμο, με το πρόσχημα πως θέλει να τον κάνει καλύτερο. Δεν έχει τη δύναμη να αντιμετωπίσει το τέρας μέσα του και έτσι ψάχνει για εχθρούς έξω από αυτόν. Τσιμεντώσαμε τη ζούγκλα γύρω μας και νομίζουμε πως την έχουμε ξεριζώσει κι από μέσα μας» δηλώνει σήμερα ο Μάριος Ιορδάνου σχετικά με την τρομοκρατία στη ζωή και την τέχνη.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...