Από το «Next Top Model» στο Μπρόντγουεϊ!

❱❱ Το εκ γενετής κωφό μοντέλο Νάιαλ ΝτιΜάρκο σε ρόλο συμπαραγωγού της παράστασης «Τα παιδιά ενός κατώτερου θεού»Από την
Πετρίνα Καλαμβοκίδη

Ζωντανή απόδειξη ότι μια αναπηρία όχι μόνο δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στη ζωή, αλλά είναι ικανή να ανοίξει νέους επαγγελματικούς ορίζοντες αποτελεί ο Νάιαλ ΝτιΜάρκο.

Το 28χρονο εκ γενετής κωφό μοντέλο και ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ατόμων με απώλεια ακοής ετοιμάζεται να δοκιμάσει την τύχη του στο Μπρόντγουεϊ ως συμπαραγωγός της παράστασης «Τα παιδιά ενός κατώτερου θεού», το οποίο ανεβαίνει ξανά ύστερα από 40 χρόνια.

Ο ΝτιΜάρκο έγινε ευρέως γνωστός το 2015 ως ο πρώτος κωφός νικητής του «America’s Next Top Model», ενώ την επόμενη χρονιά αναδείχτηκε νικητής του «Dancing with the Stars». Στη συνέχεια υπέγραψε συμβόλαιο με το πρακτορείο μοντέλων Wilhelmina και έχει εμφανιστεί σε επιδείξεις του Τζόρτζιο Αρμάνι και σε πολλές διαφημιστικές καμπάνιες σε έντυπα. Τώρα αισθάνεται πως έχει έρθει η στιγμή να δοκιμάσει το ταλέντο του και στην υποκριτική, έστω και από τον ρόλο του παραγωγού και συμβούλου στο θεατρικό έργο του 1979, που αφηγείται την ιστορία ενός καθηγητή ο οποίος αναλαμβάνει να διδάξει σε ένα ίδρυμα κωφαλάλων.

«Ελπίζουμε οι θεατές, όταν φεύγουν, να κατανοούν ότι εμείς στην κοινότητα των κωφών δεν διαφέρουμε από όσους δεν έχουν πρόβλημα ακοής και ότι θέλουμε να ερωτευτούμε – αλλά χρειάζεται δουλειά» ανέφερε σε συνέντευξή του στο WWD, αποκαλύπτοντας ότι είναι κωφός 4ης γενιάς και ότι έχει περισσότερα από 25 κωφά μέλη στην ευρύτερη οικογένειά του.

Με γνώση της νοηματικής γλώσσας των ΗΠΑ, της αγγλικής γλώσσας και μεγάλη εμπειρία στην ανάγνωση των χειλιών, ο ΝτιΜάρκο θεωρεί τον εαυτό του τυχερό, επειδή είναι σε θέση να επικοινωνεί επαρκώς στην καθημερινή του ζωή, πράγμα που δεν ισχύει για πολλούς από τους εκατομμύρια ανθρώπους με απώλεια ακοής. Στόχος του ωστόσο είναι να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τα προβλήματα των ατόμων με προβλήματα ακοής, ώστε να βελτιώσει την ποιότητα ζωής τους.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ