Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Νυχτερινή έξοδος για Πιερίδη και Τσαλαπάτη

Η περσινή συνύπαρξή τους στο πλατό της εκπομπής του...

«Το προξενιό της Ιουλίας»: Οι τύψεις οδηγούν τον Στράτο στον τάφο του...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Το...

Σαν τρελό… λεωφορείο

Συναγερμός σήμανε χθες το πρωί στα Λιόσια, όταν ένα...

Οικογενειακές στιγμές στα Νότια για τον Σόμμερ και τη σύζυγό του Βαλεντίνη

Οικογενειακές στιγμές στη Γλυφάδα μοιράστηκαν ο Κώστας Σόμμερ και...

Που χάθηκε η Μπήλιω Τσουκαλά

❱❱ Οι σπουδές Οικονομικών, το μεταπτυχιακό στο Παρίσι και τα πρώτα βήματα στη δημοσιογραφία 
❱❱ Το φινετσάτο «Εχει γούστο»στη ΝΕΤ και οι παγκοσμίου φήμης οδηγοί γαστρονομίας
Από τον
ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΙΖΑ

Κάνει ταξίδια, απολαμβάνει τις γεύσεις ανά την Ελλάδα και βοηθάει τον σύζυγό της σε γαστρονομικούς οδηγούς που κάνουν θραύση σε πολλά και διάφορα σημεία της υφηλίου. Η Μπήλιω Τσουκαλά μπορεί να μην εργάζεται πια και να είναι ελεύθερη να απολαμβάνει τη ζωή, ωστόσο η ίδια ούτε στιγμή δεν κάθεται στο πανέμορφο νεοκλασικό σπίτι της, που βρίσκεται στη σκιά της Ακρόπολης.

Με τον σύζυγό της Γιώργο Πίττα, ο οποίος διαχειρίζεται την παγκοσμίου πλέον φήμης ιστοσελίδα Greek Guide Gastronomy, σχεδόν κάθε εβδομάδα ταξιδεύει σε όμορφα μέρη τόσο εντός των ελληνικών συνόρων όσο και εκτός αυτών, παρουσιάζοντας συνταγές ξεχασμένες στον χρόνο και ανεβάζοντας στο διαδίκτυο βιντεάκια, τα οποία μετρούν χιλιάδες θεάσεις σε διάφορες χώρες του κόσμου. Ενώ o πολυαγαπημένος της σύζυγος φωτογραφίζει και βιντεοσκοπεί, εκείνη απολαμβάνει τον ήλιο, τη θάλασσα, το βουνό, το χιόνι στα ταξίδια που χρειάζονται για να γραφτούν οι περίφημοι γαστρονομικοί οδηγοί του Γιώργου Πίττα!

Δεινός περιηγητής ανά την Ελλάδα, ο κ. Πίττας μετέδωσε το «μικρόβιο» αυτό και στη σύζυγό του από τότε που η ίδια σταμάτησε να ασχολείται με τα τηλεοπτικά δρώμενα. Το ζευγάρι έχει και έναν μονάκριβο γιο, στον οποίο η Μπήλιω έχει μεγάλη αδυναμία και τον «κουβαλά» πάντα σε μικρές φωτογραφίες, ακόμη και μέσα στο πορτοφόλι της. Η ίδια και ο σύζυγός της, φανατικοί μάγειρες και οι δύο, συχνά πυκνά ετοιμάζουν μοναδικά εδέσματα σε φίλους τους εντός και εκτός Ελλάδας, στο σπίτι της Πλάκας, προβάλλοντας την ελληνική γαστρονομία.

Aπό ευκατάστατη οικογένεια

Η Μπήλιω Τσουκαλά προέρχεται από ευκατάστατη οικογένεια και οι γονείς της τής παρείχαν τα πάντα, και κυρίως εκπαίδευση! Εχοντας το μικρόβιο της δημοσιογραφίας από πολύ νωρίς, αποφοίτησε από το Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πειραιά και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημοσιογραφία και τις Πολιτικές Επιστήμες στο Παρίσι, από όπου πήρε μεταπτυχιακό δίπλωμα Πολιτικών Επιστημών.

Από τα πρώτα κιόλας βήματά της στο επάγγελμα του δημοσιογράφου κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του τηλεοπτικού κοινού. Η ενασχόλησή της με τα ΜΜΕ ξεκίνησε το 1984 από περιοδικά και εφημερίδες, ενώ το 1986 έγινε μέλος της Ομάδας Πρωτοβουλίας για την Ελεύθερη Ραδιοφωνία «Κανάλι 15».

Εκανε ραδιοφωνικές εκπομπές στον πρώτο δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84 και αργότερα στον Top FM, στον ΑΝΤ1 και τον Alpha. Η αρχή έγινε εκεί, κάπου στο 1995, παρουσιάζοντας εκπομπές για τον πολιτισμό, όπως το «Συν και Πλην», που ήταν ένα από τα πρώτα πολιτιστικά μαγκαζίνο της δημόσιας τηλεόρασης.

Οταν η τριάδα της εκπομπής που αποτελούνταν από την Τσουκαλά, τη Λένα Αρώνη και τον Ανδρέα Ροδίτη «έσπασε», η Μπήλιω κατάφερε να αποκτήσει τη δική της εκπομπή και να βάλει την προσωπική σφραγίδα της σε ένα άκρως φινετσάτο τηλεοπτικό προϊόν που διήρκεσε εννιά ολόκληρα χρόνια. Από το 2003 η εκπομπή «Εχει γούστο» στη ΝΕΤ κατάφερε να φτιάξει μια νέα μεσημεριανή ζώνη που έως τότε δεν υπήρχε. Γνωρίζει γαλλικά, αγγλικά και γερμανικά, κάτι που τη διευκόλυνε σε πολλά θέματα που αναδείκνυε μέσα από την εκπομπή της.

Απέρριψε προτάσεις

Και μπορεί η ίδια να έχει το μικρόβιο της δημοσιογραφίας, ωστόσο κάποιες προτάσεις που της έγιναν τα τελευταία χρόνια τις απέρριψε χωρίς δεύτερη κουβέντα. Η Μπήλιω, από τη στιγμή που έφυγε από την τηλεοπτική ζώνη που έχτισε με μόχθο, δεν θέλησε να «προδώσει» ποτέ το κοινό της. Οσοι τη γνώρισαν τη χαρακτηρίζουν άνθρωπο ευθύ, ο οποίος μάλιστα διεκδικούσε και κέρδιζε τους μισθούς των συνεργατών της, όταν αυτοί τους άξιζαν. Στα χρόνια της μεγάλης τηλεοπτικής δόξας της, η Μπήλιω Τσουκαλά χαρακτηριζόταν από εργασιομανία. Αν και η εκπομπή ξεκινούσε στις 4 το απόγευμα, εκείνη βρισκόταν στο γραφείο από τις 12 το μεσημέρι, ενώ έφευγε τελευταία, μετά τις οκτώ το βράδυ.

Σπανίως η ίδια άλλαζε συνεργάτες και αυτό γινόταν μόνο όταν δεν τους θεωρούσε κατάλληλους για την εκπομπή της. Οι συνεργάτες της τη χαρακτηρίζουν και γαλαντόμα, μια και η Μπήλιω ήθελε πάντα να δίνει απλόχερα φαγητά και δώρα. Ανάμεσα στα άλλα που τη χαρακτηρίζουν είναι και «βιβλιοφάγος», αφού διαβάζει οτιδήποτε πέσει στην αντίληψή της. Οσο για τη φυσική της κατάσταση; Προσέχει επιμελώς τη διατροφή της και γυμνάζεται καθημερινά. Μάλιστα, όσοι περπατούν στα στενά σοκάκια της Πλάκας και περιμετρικά της Ακρόπολης δεν αποκλείεται να την πετύχουν να κάνει τζόκινγκ!

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...