Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Οι έφοδοι στα καταφύγια του σατανικού Παφ Ντάντι σε Λος Αντζελες και...

Φύλλο και φτερό έκαναν οι ομοσπονδιακοί πράκτορες τις βίλες...

Το Παλλάς υποδέχεται το μπρίο της Ζωζώς

❱❱ Τραγούδησε το «Ακόμα ένα ποτηράκι» στη συνέντευξη ΤύπουΦορώντας μαύρα ρούχα, γυαλιά ηλίου και μια εντυπωσιακή φούξια7600 zozo sapoyntzaki 2732018 γούνα -όπως αρμόζει εξάλλου σε μια «βασίλισσα της νύχτας»- η Ζωζώ Σαπουντζάκη μαγνήτισε τα φωτογραφικά φλας με το που έφτασε στη συνέντευξη Τύπου για την παράσταση «Αναζητώντας τον Αττίκ». 

Πρόκειται για το ίδιο έργο το οποίο πρωτοπαρουσιάστηκε με επιτυχία το 2012 στο θέατρο Badminton και επιστρέφει από τις 13 Απριλίου στο Παλλάς με ένα λαμπρό καστ ηθοποιών και τη Ζωζώ να κρατά τον ίδιο ρόλο που είχε στο πρώτο ανέβασμα.
Τον σκηνοθέτη, μουσικό, στιχουργό, ηθοποιό, χορευτή αλλά και ποιητή Κλέωνα Τριανταφύλλου, που έγινε γνωστός ως Αττίκ, ενσαρκώνει ο Ακης Σακελλαρίου.

Στο πλευρό του θα βρίσκονται οι Αντώνης Καφετζόπουλος, Κατερίνα Παπουτσάκη, Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Νάντια Κοντογεώργη, Μίνως Θεοχάρης και πολλοί άλλοι, αναβιώνοντας επί σκηνής τη θρυλική Μάντρα, στην οποία έκαναν τα πρώτα τους βήματα ερμηνευτές της εποχής, όπως η Δανάη.

Αποκαλύψεις

Η αειθαλής Ζωζώ έδειξε από την πρώτη στιγμή το κέφι και το μπρίο της στη συνέντευξη Τύπου, καθώς σηκώθηκε από το πάνελ των ομιλητών και έπιασε το… τραγούδι, ερμηνεύοντας ένα ρεφρέν από το κομμάτι «Ακόμη ένα ποτηράκι».
«Θυμάμαι ότι ένα από τα πρώτα κομμάτια που είχα πει, σε ηλικία 7 ετών, ήταν το “Ζητάτε να σας πω”» εξομολογήθηκε η ίδια λίγο αργότερα και συνέχισε: «Ο πατέρας μου λάτρευε το θέατρο και συνέχεια με παρότρυνε να λέω κομμάτια του Αττίκ. Θυμάμαι, ακόμη, ότι στην τελευταία παράσταση για τον Αττίκ με πλησίασε η ανιψιά του κρατώντας μια παρτιτούρα. Μου είπε λοιπόν, αφού με είχε ακούσει, ότι, αν ζούσε ο θείος της, έτσι θα ήθελε να ερμηνεύονται τα κομμάτια του. Συγκινήθηκα και χάρηκα πολύ».

Σημειώνεται ότι η παράσταση είναι εμπλουτισμένη με όλες τις μεγάλες επιτυχίες του, με τραγούδια του Αττίκ που άφησαν εποχή («Ζητάτε να σας πω», «Παπαρούνα», «Τα νιάτα», «Είδα μάτια», «Τα τελευταία γιασεμιά» και πολλά ακόμη). Τη σκηνοθεσία έχει κάνει η ταλαντούχα Σοφία Σπυράτου, τα σκηνικά και τα κοστούμια ο Μανόλης Παντελιδάκης, ενώ τα στιχουργικά ιντερμέδια έχει γράψει ο Γιάννης Ξανθούλης.

Ο σημαδιακός αριθμός 13

Δεν είναι τυχαίο που η επίσημη έναρξη της πολυαναμενόμενης παράστασης για τον Αττίκ στο θέατρο Παλλάς έχει προγραμματιστεί για τις 13 Απριλίου. Η εν λόγω ημερομηνία ακολουθεί το πνεύμα του αγαπημένου δημιουργού, καθώς το 13 ήταν ο τυχερός του αριθμός.

Η συναυλία του στο Μονπαρνάς δόθηκε στις 13 Απριλίου 1913, η σειρά εμφάνισής του στο πρόγραμμα τη συγκεκριμένη βραδιά ήταν η 13η, ενώ ο ίδιος ο Αττίκ έμενε στο καμαρίνι με τον αριθμό (τι άλλο;) 13! Μάλιστα, ήταν τέτοια η σχέση του με τον θεωρούμενο ως γρουσούζικο αριθμό, που, όταν αποφάσισε να δημιουργήσει την περίφημη Μάντρα του στην Αθήνα, την εγκαινίασε τη συμβολική ημερομηνία της 13ης Αυγούστου 1930, ενώ για να τη λειτουργήσει δανείστηκε από τους φίλους του 13.000 δραχμές!

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....