Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Αέρινη η Ελενα Τοπαλίδου για το brand Kourbela

Η Ελενα Τοπαλίδου έκλεψε την παράσταση και ως μοντέλο...

Κορύφωση των Θείων Παθών

❱❱ Ντοκιμαντέρ, τηλεταινίες και συναυλίες έως το Μεγάλο Σάββατο από τη δημόσια τηλεόρασηΑπό τη
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

Βήμα βήμα η κορύφωση του Θείων Παθών του Θεανθρώπου παρουσιάζεται και φέτος μέσα από τις εκπομπές της Δημόσιας Τηλεόρασης – και εδώ είναι η μεγάλη αξία της για τον Ελληνισμό, την Ορθοδοξία, τη λαογραφία και τον πολιτισμό μας.

Σήμερα στις 18.00 στην ΕΡΤ2, μέσα από την εκπομπή «Φωτεινά μονοπάτια», προβάλλεται το ντοκιμαντέρ «Ιερουσαλήμ, η Αγία Πόλη», το οποίο ακολουθεί τα βήματα του Ιησού Χριστού στους Αγίους Τόπους. Στο ίδιο κανάλι στις 19.00 θα μεταδοθεί η Ακολουθία του Νιπτήρος από τον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου Θεσσαλονίκης. Αύριο, Μεγάλη Πέμπτη, στις 19.00, επίσης στην ΕΡΤ2 θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την Ακολουθία των Παθών από τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αθηνών, ενώ στις 23.30 θα μεταδοθεί σε μορφή τηλεταινίας η μίνι σειρά «Η Βίβλος: Ιωσήφ», παραγωγής 1994.

Κατάνυξη

Τη Μεγάλη Παρασκευή στις 08.00 θα παρακολουθήσουμε με κατάνυξη από την ΕΡΤ2 την ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και του Εσπερινού από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου, ενώ στις 13.00 θα προβληθεί το ξένο ντοκιμαντέρ «Αναζητώντας τον Τίμιο Σταυρό». Αμέσως μετά, στις 13.55, στο δεύτερο κανάλι τη Δημόσιας Τηλεόρασης θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Η νύχτα της Ιεράς Σινδόνης». Σκοπός αυτού του ερευνητικού ντοκιμαντέρ είναι να αποσαφηνίσει το ζήτημα της ραδιοχρονολόγησης με βάση ένα νέο και αδημοσίευτο έγγραφο, το οποίο έφερε στο φως νέα στοιχεία για την αυθεντικότητα της αμφιλεγόμενης Ιεράς Σινδόνης. Στις 18.00 το κανάλι θα συνδεθεί με τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αθηνών για να μεταδώσει την ακολουθία του Επιταφίου.

27 f2 psyhes ton synoron

Την ίδια ώρα (18.00) η ΕΡΤ3 θα μεταδώσει την ακολουθία του Ιερού Επιταφίου, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου σε απευθείας σύνδεση με τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.

Το Μεγάλο Σάββατο στις 10.00 θα μεταδοθεί η συναυλία «Πάσχα το ελληνικόν». Πρόκειται για συναυλία που δόθηκε στις 18 Μαρτίου 2018 στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας Θεσσαλονίκης με ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας. Στις 19.30 θα προβληθεί σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση το ελληνικό ντοκιμαντέρ «Ψυχές των συνόρων» το οποίο αποτυπώνει τη γενναιοδωρία, την αλληλεγγύη και την προσφορά στους εγκλωβισμένους πρόσφυγες στην Ειδομένη από το Μοναστήρι Παναγία η Φοβερά Προστασία, καθώς και από τα γύρω χωριά της Χαλκιδικής. Στις 23.30 το δημόσιο κανάλι της Θεσσαλονίκης θα συνδεθεί με την καρδιά της Ορθοδοξίας, το Φανάρι, για να μεταδώσει την ακολουθία της Αναστάσεως από τον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου. Μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα θα προβληθεί η εκπομπή «24 ώρες Ελλάδα – Τα καλύτερα». Την Ακολουθία της Αναστάσεως θα μεταδώσει και η ΕΡΤ2, η οποία θα συνδεθεί στις 23.00 με τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αθηνών.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...