Πικραμένη με το YouTube και «vegan bodybuilder»

❱❱ Ακτιβίστρια και οργισμένη με το site δήλωνε η Ιρανή που πυροβόλησε τρεις υπαλλήλους στα κεντρικά της εταιρίας πριν αυτοκτονήσειΑπό την
Πετρίνα Καλαμβοκίδη

Η γυναίκα που προκάλεσε συναγερμό στις Αρχές της Σίλικον Βάλεϊ ανοίγοντας πυρ εναντίον τριών υπαλλήλων στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας, προτού αυτοκτονήσει, ήταν, όπως αποδείχτηκε, πικραμένη χρήστρια του YouTube και όχι τρομοκράτισσα.

Η ιρανικής καταγωγής 39χρονη Νασίμ Ναζαφί Αγκντάμ, η οποία τραυμάτισε με το όπλο της έναν άνδρα και δύο γυναίκες κατά την εισβολή της στο αρχηγείο του YouTube στο Σαν Μπρούνο, είχε βεντέτα με το «δικτατορικό» site, όπως το αποκαλούσε, κατηγορώντας το για λογοκρισία και μη καταβολή των χρημάτων που δικαιούνταν.

Η Αγκντάμ, η οποία περιέγραφε τον εαυτό της ως ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων και «vegan bodybuilder», είχε σημαντική διαδικτυακή παρουσία με πολλά κανάλια στο YouTube και προφίλ στα social media. Επιπλέον διαχειριζόταν την ιστοσελίδα με την ονομασία NasimeSabz.com, που μεταφράζεται ως «Πράσινο Αεράκι» στα περσικά, στην οποία αναρτούσε δημοσιεύματα για τον περσικό πολιτισμό και την αυστηρή χορτοφαγία, όπως και κείμενα επικριτικά για το YouTube.

Οι έρευνες

«Το αστυνομικό τμήμα του Σαν Μπρούνο ερευνά για να βρει το κίνητρο της επίθεσης. Προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η δράστις γνώριζε τα θύματα που πυροβόλησε ή ότι είχε στόχο συγκεκριμένα άτομα» επεσήμανε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της, ωστόσο ο πατέρας της Ισμαήλ Αγκντάμ αποκάλυψε ότι η 39χρονη διαμαρτυρόταν στα μέλη της οικογένειάς της ότι το YouTube είχε σταματήσει να την πληρώνει για το υλικό που αναρτούσε στο site.

Οπως τόνισε μάλιστα στο Bay Area News Group, ο ίδιος είχε προειδοποιήσει την αστυνομία ότι η κόρη του μισούσε το YouTube και ότι πιθανότατα κατευθυνόταν προς τα κεντρικά γραφεία του, όταν είχε τηλεφωνήσει στις Αρχές για να δηλώσει την εξαφάνισή της το πρωί της Δευτέρας. Η αστυνομία επικοινώνησε μαζί του στη συνέχεια για να τον ενημερώσει ότι είχε εντοπίσει την κόρη του να κοιμάται στο αμάξι της, 470 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη όπου έμενε, και ότι «όλα ήταν υπό έλεγχο», μη δίνοντας σημασία στους φόβους του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Φως στο τούνελ» για τον ηθοποιό Άγγελο Αντωνόπουλο

Ανησυχία στον καλλιτεχνικό κόσμο έχει προκαλέσει η «εξαφάνιση» ενός...

Κατερίνα Παναγοπούλου: Το «αντίο» που λύγισε τους πάντες – «Ένα μόνο δεν σου συγχωρώ»

Με λόγια που «σπάνε» την καρδιά, η Κατερίνα Παναγοπούλου...

Γιάννης Κολοτούρας: Πέθανε ο συνιδιοκτήτης της Zeus+Dione σε ηλικία 48 ετών

Θλίψη έχει προκαλέσει στον χώρο της ελληνικής μόδας η...

Φαίη Σκορδά – Αλέξανδρος Αθανασιάδης: Μετακομίζουν σε νέο σπίτι πριν από τον γάμο

Η Φαίη Σκορδά φαίνεται πως διανύει μια ήρεμη και...

Έξαλλος ο Γιάννης Παπαμιχαήλ: «Ο Θεοφάνους τελικά είναι πάρα πολύ καβαλημένος»

Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ ξέσπασε κατά του Γιώργου Θεοφάνους. Τι συνέβη;

Εξοργισμένη η Φαίη Σκορδά: «Πόσο απάνθρωπο είναι αυτό που κάνεις, τι άνθρωπος είσαι;»

Συγκλονισμένη φάνηκε να είναι η Φαίη Σκορδά κατά τη...

Νέος έρωτας στην ελληνική σόουμπιζ! Γνωστός παρουσιαστής ερωτευμένος με εντυπωσιακή ηθοποιό!

Νέος έρωτας στην ελληνική σόουμπιζ! Γνωστός παρουσιαστής είναι ζευγάρι με όμορφη ηθοποιό

Τρελά ερωτευμένος ο Φοίβος Παπαδάκης – Η φωτό με τη σύντροφό του

Ο Φοίβος Παπαδάκης πόζαρε αγκαλιά με τη σύντροφό του, Αλίκη Μαρία Νούση.