Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

Σάσα Μπάστα: Ποιους τσάκωσε ο φακός στα γενέθλια της τραγουδίστριας

Glamorous γενέθλια για τη Σάσα Μπάστα. Η γνωστή τραγουδίστρια...

Μαρίνα Σάττι: Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι σε κατάστημα ΟΠΑΠ

Λίγες ημέρες πριν την αναχώρησή της για το Μάλμε...

Ο σκοτεινός κόσμος του YouTube

❱❱ Χρήστες κακοποιούν παιδιά, ανεβάζουν χονδροειδή ψέματα ή φτάνουν ακόμη και στον φόνο για να γίνουν πλούσιοι και διάσημοιΑΠΟ ΤΟΝ
ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Παιδική κακοποίηση, ψέματα, ακόμη και δολοφονίες κρύβονται στον κόσμο των απεγνωσμένων χρηστών του YouTube που ονειρεύονται να γίνουν σταρ του διαδικτύου και εκατομμυριούχοι. Κυνηγώντας τα views που θα τους φέρουν διαφημίσεις καταλήγουν σε ακραίες συμπεριφορές μπροστά στην κάμερα, οι οποίες καταστρέφουν τη ζωή τους.

Η «σκοτεινή» συμπεριφορά των YouTubers ήρθε για ακόμα μία φορά στην επιφάνεια τη Μεγάλη Τρίτη, όταν η 39χρονη Νασίμ Ναζαφί Αγντάμ άνοιξε πυρ στα κεντρικά γραφεία του YouTube στο Σαν Μπρούνο της Καλιφόρνιας, τραυματίζοντας τρία άτομα, επειδή μισούσε την ιστοσελίδα.

Εναν μήνα νωρίτερα, η 20χρονη Μοναλίζα Πέρεζ από τη Μινεσότα των ΗΠΑ καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι μηνών, διότι πέρυσι πυροβόλησε και σκότωσε τον πατέρα των παιδιών της γυρίζοντας βίντεο για το YouTube. Η Πέρεζ και ο 22χρονος Πέδρο Ρουίζ ήθελαν να κάνουν «πείραμα» για να διαπιστώσουν αν μια εγκυκλοπαίδεια μπορούσε να σταματήσει τη σφαίρα όπλου, με την ελπίδα να αυξήσουν τους μόλις 218 εγγεγραμμένους στο κανάλι τους.

Η σφαίρα διαπέρασε το βιβλίο που κρατούσε στο στήθος του ο Ρουίζ, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Η Πέρεζ, που ήταν έγκυος στο δεύτερο παιδί τους όταν συνελήφθη τον Ιούνιο του 2017, γέννησε τον περασμένο Σεπτέμβριο και τον Μάρτιο του 2018 καταδικάστηκε από δικαστήριο.

Βάρβαρες «φάρσες»

Ο Μάικ Μάρτιν, από την άλλη, που κέρδιζε 200.000-350.000 δολάρια (163.000-285.000 ευρώ) τον χρόνο από το κανάλι του «DaddyoFive», το οποίο έχει 760.000 εγγεγραμμένους, πέρυσι έχασε την επιμέλεια των δύο παιδιών του ύστερα από μια σειρά από βάρβαρες «φάρσες» στον εννιάχρονο γιο του.

Σε ένα από τα βίντεο έπεισε τον γιο του, Κόντι, ότι τον είχε δώσει για υιοθεσία και το παιδί αγχώθηκε τόσο πολύ, που άρχισε να ματώνει η μύτη του. Πολλές φορές τα βίντεο έδειχναν τον πατέρα να βρίζει τον Κόντι, ενώ άλλη φορά τού έσπασε το X-box με σφυρί και τον κατηγορούσε για ζημιές που δεν είχε κάνει, κάνοντας τον μικρό να ουρλιάζει. Μάλιστα, σε ένα από τα βίντεο, ο Κόντι έφτασε στο σημείο να απειλεί ότι θα αυτοκτονήσει.

Τον Μάιο του 2017, δικαστήριο έδωσε την αποκλειστική επιμέλεια του Κόντι και της 12χρονης αδερφής του στη βιολογική μητέρα τους.

Τα «πυρά» των χρηστών δέχτηκε ο Γκεργκ Τσισμ από το Ιλινόις, που είναι ιδιοκτήτης του καναλιού «Toy Freaks» με 8.530.000 εγγεγραμμένους, καθώς αναρτούσε βίντεο με κορίτσια που ξερνούσαν. Ο ιδιοκτήτης του καναλιού «Ted» αναρτούσε βίντεο από παιδιά που δέχονταν επιθέσεις κλόουν για να τρομάξουν, ενώ ο Σαμ και η Νία Ρέιντερ από το Γουίλις Πόιντ του Τέξας, το 2015, είχαν τη φαεινή ιδέα να πουν ψέματα ότι έχασαν το μωρό που κυοφορούσε η Νία για να κερδίσουν λίγα views.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...