Νιώθει τον πόνο!

❱❱ Nευρολόγος στις ΗΠΑ έχει το «χάρισμα» να βιώνει ό,τι αισθάνονται οι ασθενείς του!ΑΠΟ ΤΟΝ
ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Τον πόνο των ασθενών του νιώθει κυριολεκτικά «στο πετσί του» νοσοκομειακός γιατρός στις ΗΠΑ, που έφτασε στο σημείο να νιώσει ακόμη και τον θάνατο ενός από αυτούς!

Ο 34χρονος νευρολόγος Τζόελ Σαλίνας έχει γεννηθεί με μια εξαιρετικά σπάνια κατάσταση που ονομάζεται «συναισθησία του καθρέφτη», κατά την οποία οι αισθήσεις μπλέκονται μεταξύ τους, προσδίδοντάς του την ικανότητα να αισθάνεται ό,τι και ο διπλανός του, και όχι μόνο.

123 1

Ο Σαλίνας, που εργάζεται στο Massachusetts General Hospital και στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, όπως εκμυστηρεύεται στο BBC, νιώθει πότε οι ασθενείς του είναι διψασμένοι, πότε και σε ποιο σημείο του σώματός τους πονούν, όταν βρίσκεται δίπλα τους.

Θυμάται ότι την πρώτη φορά που παραβρέθηκε σε χειρουργική επέμβαση, όταν ο χειρουργός άρχισε να κόβει την κοιλιά του ασθενούς, ο Σαλίνας ένιωσε το νυστέρι να κόβει τη δική του κοιλιά!

Η χειρότερη εμπειρία του ήταν όταν το 2007 βρέθηκε δίπλα σε ασθενή που πέθαινε. «Κάποιος έπαθε ανακοπή καρδιάς και οι γιατροί τού έκαναν μαλάξεις, τις οποίες εγώ ένιωθα στο στήθος μου.»

Το σοκ

«Κατά τη διασωλήνωση ένιωσα τον σωλήνα να κατεβαίνει στον λάρυγγά μου και όταν, 30 λεπτά αργότερα, ο ασθενής εξέπνευσε, όλες οι αισθήσεις μου σταμάτησαν να λειτουργούν και δεν ένιωθα τίποτα» θυμάται ο Σαλίνας, προσθέτοντας ότι έτρεξε στην τουαλέτα για να κάνει εμετό από το σοκ.

123 4

Για εκείνον, από τότε που ήταν μικρός, οι ήχοι είχαν χρώμα, ενώ οι αριθμοί είχαν τη δική τους προσωπικότητα. Στο σχολείο αντιλαμβανόταν το χτύπημα του κουδουνιού σαν κίτρινο και μπλε χρώμα, ενώ όταν έβλεπε τον αριθμό 2 τον αντιλαμβανόταν σαν «μια κόκκινη μητρική φιγούρα» και το 4 σαν «ένα μπλε φιλικό άτομο».

Οταν αγκάλιαζε κάποιο άτομο ένιωθε περίεργα, καθώς είχε το ίδιο συναίσθημα όπως όταν έβλεπε τον αριθμό 4. Αυτό που του έκανε μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι, όταν παρακολουθούσε κινούμενα σχέδια, ένιωθε ό,τι συνέβαινε στους ήρωες.

Αν, για παράδειγμα, κάποιο όχημα χτυπούσε το κογιότ από το «Road Runner», ο Σαλίνας ένιωθε το χτύπημα στο σώμα του, το ίδιο όταν κάποιος άγγιζε τους χαρακτήρες!

123 3

Τώρα, ο 34χρονος γιατρός χρησιμοποιεί την ξεχωριστή ικανότητά του για να κάνει τους ασθενείς του να νιώθουν καλύτερα, διότι, όπως λέει, έτσι νιώθει και ο ίδιος καλά.

offer

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ