Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Για τους Έλληνες της διασποράς

❱❱ Η εκπομπή της ΕΡΤ3 «Hellas παντού» με τις ιστορίες μεταναστών που ψάχνουν το όνειρο σε ξένες χώρεςΑπό τη
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

Γνωρίζατε ότι η Μελβούρνη είναι η τρίτη σε πληθυσμό πόλη με τους περισσότερους Ελληνες, μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη; Οτι η ηθοποιός σταρ της Ουγγαρίας είναι Ελληνίδα;

Και ότι οι Ελληνες της Μασσαλίας κάνουν… απόβαση κάθε καλοκαίρι στην Κάλυμνο, αφού από εκεί κατάγονται οι περισσότεροι; Αυτές και άλλες πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τον απόδημο Ελληνισμό μπορεί να αντλήσει κανείς παρακολουθώντας την εκπομπή «Hellas παντού», κάθε Κυριακή 15.00-16.00, στην ΕΡΤ3.

dimitris athanasopoylos apostoli voydapesti

Η κάμερα της εκπομπής και η παρουσιάστρια Κατερίνα Ρενιέρη έχουν ταξιδέψει στην Αργεντινή, τη Βραζιλία, την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, την Αλβανία, τη Μασσαλία της Γαλλίας, το Μόναχο της Γερμανίας, την Ουγγαρία και έχουν καταγράψει όσα συμβαίνουν στις κοινότητες των Ελλήνων. «Πρόθεση της παραγωγής είναι να συναντήσει τον Ελληνα που έφυγε μετανάστης στο εξωτερικό και πέτυχε, τον μεροκαματιάρη που όνειρό του είναι να μαζέψει χρήματα για να βγάλει ένα αεροπορικό εισιτήριο, για να ’ρθει στην πατρίδα, τον νεομετανάστη της οικονομικής κρίσης, τον απόδημο που θέλει να έρθει για να πεθάνει στο χωριό του» λέει στην «Espresso» ο αρχισυντάκτης της εκπομπής Δημήτρης Αθανασόπουλος και προσθέτει: «Πραγματικά, η φράση “όποια πέτρα και αν σηκώσεις θα συναντήσεις έναν Ελληνα” ισχύει εκατό τοις εκατό. Ξέρετε ότι η τρίτη πόλη με τους περισσότερους Ελληνες σε πληθυσμό είναι η Μελβούρνη της Αυστραλίας; Η Ελλάδα μας είναι εξαπλωμένη σε όλη τη Γη».

Συγκινητικές στιγμές

Εως σήμερα έχουν προβληθεί έξι εκπομπές, που έχουν αποσπάσει τη θετική κριτική του Τύπου και των τηλεθεατών, αλλά κυρίως την αποδοχή των ομογενών, οι οποίοι ψάχνουν την εκπομπή μέσα από τα συνδρομητικά κανάλια και φυσικά από το διαδίκτυο. «Από τις πιο συγκινητικές στιγμές ήταν όταν η εκπομπή έζησε την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου στην Αργεντινή, στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας και στην Αλβανία, στην Κορυτσά, με το αφιέρωμα που έγινε από τους μαθητές των ελληνικών σχολείων στον Κανάρη. Η ανάδειξη του Ελληνισμού στην Αμερική τον 21ο αιώνα είναι κύριο μέλημα της εκπομπής μας, καθώς οι Ελληνες δεν ασχολούνται πλέον μόνο με εστιατόρια αλλά και με επιχειρήσεις. Τα πιο βαθιά συναισθήματα κατάνυξης ζήσαμε στη Βουδαπέστη κάνοντας Πάσχα με τους ομογενείς. Εκεί γνωρίσαμε και μια Ελληνίδα ηθοποιό, την Αθηνά Παπαδημητρίου, η οποία είναι σταρ στην Ουγγαρία» αναφέρει ο αρχισυντάκτης.

Η παραγωγή θα κλείσει την αυλαία της τον Ιούνιο και θα προετοιμαστεί για τη νέα τηλεοπτική σεζόν. Πριν από το φινάλε της, όμως, θα καλύψει από τις 30 Απριλίου έως τις 6 Μαΐου ένα μεγάλο γεγονός στην Αλεξάνδρεια. Πρόκειται για επίσκεψη 100 Ελλήνων Αιγυπτιωτών στην Αλεξάνδρεια, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Νόστος», την οποία θα τιμήσουν οι πρωθυπουργοί της Αιγύπτου, της Ελλάδας και της Κύπρου.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...