Τις χορεύουν στο… ταψί

❱❱ Μπαλαρίνες του Paris Opera Ballet της Γαλλίας καταγγέλλουν ότι έχουν πέσει θύματα bullying και σεξουαλικής παρενόχλησηςΣοβαρές καταγγελίες από τις μπαλαρίνες του Paris Opera Ballet της Γαλλίας καταγράφηκαν σε εσωτερικό ερωτηματολόγιο που συνέταξε η επιτροπή καλλιτεχνικής έκφρασης των παρισινών μπαλέτων και απαντήθηκε από 132 χορευτές του. 

Οπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που διέρρευσαν στα γαλλικά media, το 77% εξ αυτών δήλωσε ότι έχει πέσει θύμα bullying στον χώρο εργασίας του ή ότι έχει δει συνάδελφό του να τυγχάνει κακομεταχείρισης, ενώ το 26% δήλωσε ότι έχει πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης ή έχει υπάρξει μάρτυρας αντίστοιχου περιστατικού.

Η διευθύντρια της Οπερας του Παρισιού επιμένει ότι η εταιρία έχει μηδενική ανοχή σε τέτοια θέματα και κάλεσε τους χορευτές της να καταγγείλουν τέτοια περιστατικά.

Η έκκλησή της, ωστόσο, αναμένεται να πέσει στο κενό, καθώς το 87% δήλωσε ότι η διαδικασία καταγγελίας τέτοιων προβλημάτων είναι θολή και δεν εγγυάται εμπιστευτικότητα.

Παραίτηση

Οι καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης στο γαλλικό μπαλέτο έρχονται μόλις 3 μήνες μετά την παραίτηση του επικεφαλής των μπαλέτων της Νέας Υόρκης, ο οποίος κατηγορούνταν για σεξουαλική παρενόχληση, και έναν μήνα μετά την καθαίρεση του διευθυντή του εθνικού μπαλέτου της Φινλανδίας Κένεθ Γκριβ από τα καθήκοντά του για τους ίδιους λόγους.

Στο εσωτερικό «γκάλοπ», ωστόσο, που έγινε στο μπαλέτο της Οπερας του Παρισιού δεν κατονομάζεται κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ