Τις χορεύουν στο… ταψί

❱❱ Μπαλαρίνες του Paris Opera Ballet της Γαλλίας καταγγέλλουν ότι έχουν πέσει θύματα bullying και σεξουαλικής παρενόχλησηςΣοβαρές καταγγελίες από τις μπαλαρίνες του Paris Opera Ballet της Γαλλίας καταγράφηκαν σε εσωτερικό ερωτηματολόγιο που συνέταξε η επιτροπή καλλιτεχνικής έκφρασης των παρισινών μπαλέτων και απαντήθηκε από 132 χορευτές του. 

Οπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που διέρρευσαν στα γαλλικά media, το 77% εξ αυτών δήλωσε ότι έχει πέσει θύμα bullying στον χώρο εργασίας του ή ότι έχει δει συνάδελφό του να τυγχάνει κακομεταχείρισης, ενώ το 26% δήλωσε ότι έχει πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης ή έχει υπάρξει μάρτυρας αντίστοιχου περιστατικού.

Η διευθύντρια της Οπερας του Παρισιού επιμένει ότι η εταιρία έχει μηδενική ανοχή σε τέτοια θέματα και κάλεσε τους χορευτές της να καταγγείλουν τέτοια περιστατικά.

Η έκκλησή της, ωστόσο, αναμένεται να πέσει στο κενό, καθώς το 87% δήλωσε ότι η διαδικασία καταγγελίας τέτοιων προβλημάτων είναι θολή και δεν εγγυάται εμπιστευτικότητα.

Παραίτηση

Οι καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης στο γαλλικό μπαλέτο έρχονται μόλις 3 μήνες μετά την παραίτηση του επικεφαλής των μπαλέτων της Νέας Υόρκης, ο οποίος κατηγορούνταν για σεξουαλική παρενόχληση, και έναν μήνα μετά την καθαίρεση του διευθυντή του εθνικού μπαλέτου της Φινλανδίας Κένεθ Γκριβ από τα καθήκοντά του για τους ίδιους λόγους.

Στο εσωτερικό «γκάλοπ», ωστόσο, που έγινε στο μπαλέτο της Οπερας του Παρισιού δεν κατονομάζεται κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Σοκ! Νεκρός ο Ρεντούμης του «Ρετιρέ»

Ο 57χρονος ηθοποιός ανήκε στις ευπαθείς ομάδες και ήταν κλεισμένος στο...

Σχέδια γάμου για τη διεθνούς φήμης Ελληνίδα designer Μαίρη Κατράντζου και τον Μάριο Πολίτη

Η διεθνούς φήμης Ελληνίδα designer Μαίρη Κατράντζου, που έχει βρει τον...

Τα εσώψυχα της Φαίης στη μάχη της… τηλεθέασης

Οι προσωπικές εξομολογήσεις της Φαίης Σκορδά δίνουν και παίρνουν στο «Πρωινό»...