Η τσαχπίνα γριά αποκαλύπτεται

❱❱ Ο Παύλος Χαϊκάλης εξηγεί το μυστικό της επιτυχίας των «Δέκα Μικρών Μήτσων» του ΛαζόπουλουΑπό τη
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

Είναι από τους ηθοποιούς που έζησαν και το πριν και το σήμερα των «Δέκα Μικρών Μήτσων» και εξακολουθούν να πιστεύουν ότι παραμένουν αθώοι, αφελείς, πάντα γελαστοί, καταφερτζήδες, με μια παιδικότητα που δεν πεθαίνει, αλλά επιβιώνει σαν το ελληνικό δαιμόνιο!
Ο Παύλος Χαϊκάλης μιλάει στην «Espresso» για τα συναισθήματα που του γεννήθηκαν όταν έβαλε ξανά τη μαύρη ρόμπα και το σάλι, για να υποδυθεί μοναδικά την τσαχπίνα γριά…

«Ο Λάκης λέει αλήθειες»

«Ξέφυγα μεμιάς από όλους και απ’ όλα! Μάρτιο του 1992 είχαμε μπει τότε στο πλατό, Μάρτιο του 2018 ο Λάκης και ο ΑΝΤ1 μάς έβαλαν ξανά στο στούντιο. Και ο κόσμος μάς αγάπησε ξανά κι αυτό φαίνεται από την αποδοχή» μας λέει με ενθουσιασμό και συνεχίζει: «Η σειρά “Δέκα Μικροί Μήτσοι” είναι για μένα προσωπικά αλλά και για την ελληνική τηλεόραση καταλυτική. Ο Λάκης τα τελευταία χρόνια έχει περάσει από αυτό που έχουν περάσει όλοι όσοι έχουν προσφέρει σ’ αυτόν τον τόπο από το δικό τους μετερίζι. Από τα “ωσαννά” στο “άρον άρον, σταύρωσον αυτόν”. Αυτό ήταν μοιραίο. Είναι το ιδίωμα της φυλής μας η ζήλια, ο διχασμός. Αλλά ο πόλεμος δεν πτοεί τον Λάκη, γιατί ο Λάκης λέει αλήθειες. Πιο πολύ, νομίζω, θα τον έβλαπτε να μην έλεγε με ελευθερία αυτό που πιστεύει με οποιοδήποτε κόστος παρά η αυτολογοκρισία. Και στους νέους “Δέκα Μικρούς Μήτσους” κάνει σάτιρα για όλα τα πολιτικά κόμματα» αναφέρει ο ηθοποιός.

10mm ep03 geroi 01

Τον ρωτάμε γιατί δεν υπάρχουν σατιρικές εκπομπές και η απάντησή του έρχεται γρήγορα και χωρίς δεύτερη σκέψη… «Η σάτιρα καυτηριάζει το σύστημα και το σύστημα πολλές φορές αντιστέκεται. Αλλά δεν γίνεται τηλεόραση χωρίς σάτιρα και θέατρο χωρίς επιθεώρηση. Η σάτιρα αρέσει στον Ελληνα. Ταρακουνά την κοινωνία. Η κοινωνία μας δεν βρίσκεται μόνο σε οικονομική κρίση, αλλά πρωτίστως σε ηθική. Κρίση αξιών! Και αυτό είναι το χειρότερο» αναφέρει, για να προσθέσει: «Από την άλλη μεριά, πιστεύω ότι η πολιτική εξουσία δεν φοβάται τη σάτιρα. Γιατί η σάτιρα λειτουργεί σαν βαλβίδα εκτόνωσης για να αποσυμπιέσει τον κόσμο από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητα. Μπορεί να μην το συνειδητοποιείτε τώρα που σας το λέω, αλλά αν το φιλτράρετε, θα δείτε ότι οι σατιρικές εκπομπές εκτονώνουν το θυμικό του Ελληνα, όπως το διάλειμμα από το μάθημα στο σχολείο».

Προβληματισμοί

Ο Παύλος Χαϊκάλης μάς μιλά και για όσα τον προβληματίζουν το τελευταίο διάστημα: «Η αιχμαλωσία των δύο φαντάρων μας από τη γειτονική χώρα. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς δύο χώρες που είναι μέλη του ΝΑΤΟ δεν μπορούν να λύσουν το θέμα» αναρωτιέται και συνεχίζει τη σκέψη του: «Η Ελλάδα θα πρέπει να εξαντλήσει όλη τη διπλωματία της. Η Ε.Ε. είναι στο πλευρό μας. Δεν ξέρω πραγματικά τι θα ζητήσουν ως αντάλλαγμα για την αποφυλάκιση αυτών των δύο παιδιών».

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ