Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μηνύσεις στους υπευθύνους της Πυροσβεστικής και της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας από τους...

Τις ποινικές ευθύνες των υπευθύνων της Πυροσβεστικής αλλά και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Σίμος προσπαθεί να αποτρέψει την Αμαλία και...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Θεάσεις UFO πάνω από πυρηνικό σταθμό και σταθμό ατομικής ενέργειας στην Ινδία

Παγκόσμιες διαστάσεις παίρνει το μυστήριο με τις θεάσεις UFO...

Ανδρέας Βγενόπουλος: Άγονο το «σφυρί» για τον πύργο στην Εκάλη του νεκρού...

Στα αζήτητα έμεινε η βίλα του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου,...

Το μεγάλο παράπονο της καθηγήτριας του μόντελινγκ για τον ΑΝΤ1

❱❱ Η Κρίστι Κρανά, η ψυχή της σχολής μανεκέν, αποκαλύπτει όλα όσα συνέβαιναν στα παρασκήνια των καλλιστείωνΑπό τον
ΑΛΚΙΝΟΟ ΜΠΟΥΝΙΑ

Αμέτρητα κορίτσια έχουν περάσει το κατώφλι της σχολής Cristi για να γίνουν μοντέλα, ενώ αρκετά από αυτά έχουν στεφθεί με πρώτους τίτλους στα ελληνικά και τα διεθνή καλλιστεία.

kristi krana 6Η ψυχή της σχολής, Κρίστι Κρανά, μιλάει στην «Espresso» για τα 40 χρόνια της ως δασκάλα και μέντοράς τους, αποκαλύπτοντας πως από τον ΑΝΤ1, στα καλλιστεία του οποίου έπαιρναν μέρος τα ωραιότερα κορίτσια της, δεν πήρε ούτε ένα «ευχαριστώ»!

Πού γεννήθηκες;

Γεννήθηκα στους Μελιγγούς Δωδώνης και έχω έναν αδελφό, τον Βαγγέλη. Ο πατέρας μου ήταν σπουδαίος δάσκαλος και λόγω των μεταθέσεών του πέρασα τα παιδικά και τα νεανικά μου χρόνια στη Χαλκιδική και στα Γιάννενα.

Είχα τους καλύτερους γονείς του κόσμου. Ημουν δίπλα τους και ήταν δίπλα μου μέχρι το τέλος της ζωής τους. Με συμβούλευαν πάντα να είμαι απλή, καλή και έντιμη.

Πώς προέκυψε το μόντελινγκ;

Σπούδασα αισθητική, αλλά έπιασα δουλειά στη γραμματεία της σχολής μανεκέν της Πάρης Λεβέντη, μιας πανέμορφης γυναίκας που το 1959 εξελέγη Μις Ευρώπη και στη συνέχεια έπαιξε και σε ταινίες. Με προτροπή, λοιπόν, της κυρίας Λεβέντη απασχολήθηκα για λίγο και ως μοντέλο.

Πότε άνοιξες τη δική σου σχολή μοντέλων;

Το 1978, όταν η Πάρη Λεβέντη έκλεισε τη σχολή της, τα κορίτσια που σπούδαζαν εκεί και με αγαπούσαν πολύ με παρότρυναν να ανοίξω τη δική μου σχολή μοντέλων. Μου έλεγαν «Χρύσα», όπως ήταν τότε το όνομά μου, «άνοιξε τη δική σου σχολή και θα σε βοηθήσουμε. Θα σου φέρουμε πράγματα για να διακοσμήσεις τον χώρο, αλλά και τις φίλες μας για να γίνουν οι πρώτες σου μαθήτριες». Οπως και έγινε.

Τι δυσκολίες συνάντησες όλα αυτά τα χρόνια;

Τα πρώτα χρόνια υπήρχε μια αμφισβήτηση του στιλ «Ποια είναι αυτή;», «Τι δουλειά κάνει;» και τέτοια. Ακόμη και κοντινά μου άτομα δεν καταλάβαιναν τι θα πει να έχεις σχολή μοντέλων. Κάποιοι νόμιζαν ότι κλείνω και πονηρά ραντεβού… Τα βράδια πήγαινα σπίτι μου και έκλαιγα. Η αείμνηστη Αντουανέτα Ροντοπούλου ήταν από τα λίγα άτομα που με πίστεψαν και μου είπαν ότι θα πάω μπροστά.

kristi krana 3

Υπήρξαν κοπέλες που ήρθαν στη σχολή και στο μυαλό τους είχαν άλλα πράγματα;

Κι αν υπήρξαν, τελικά δεν είχαν θέση στη σχολή μου… Πίστεψέ με, όσες ήθελαν να κάνουν άλλη ζωή από αυτή του μοντέλου τις καταλάβαινα αμέσως. Γιατί δεν μπορείς, κοριτσάκι μου, από τη μια στιγμή στην άλλη να μου εμφανίζεσαι με χρυσό Ρόλεξ… Εγώ αυτά δεν τα δεχόμουν με τίποτα!

Τι μαθαίνεις στα κορίτσια;

Οι σχολές Cristi, που λειτουργούν στην Αθήνα και στο Ηράκλειο της Κρήτης, διδάσκουν modeling, make up, image making και βέβαια έχουμε και το πρακτορείο μοντέλων. Προσωπικά, μαθαίνω τα μελλοντικά μοντέλα να είναι όμορφα, καθαρά, λαμπερά και προπάντων να έχουν επίπεδο.

Ο,τι είναι ψεύτικο πάνω τους -δηλαδή τα ψεύτικα χείλη, τα ψεύτικα μπούστα, τα ψεύτικα μαλλιά, τα ψεύτικα νύχια και λοιπά– τους τα απαγορεύω. Μια φορά, μια καλλονή μαθήτριά μου ήρθε στη σχολή με ψεύτικα φρύδια και με κάτι χείλη λες και την είχαν τσιμπήσει μέλισσες. Την έδιωξα κι έκλαψα γι’ αυτό, γιατί έμαθα πως η μητέρα της πούλησε ένα οικόπεδο και τα χρήματα τα έδωσαν στον πλαστικό για να την κάνει… έκτρωμα!

kristi krana 5

Σήμερα οι πλαστικές γίνονται από την εφηβεία των κοριτσιών…

Τραγικό! Ευτυχώς κάποιες τις προλαβαίνω από πολύ μικρές. Μου λένε «Δεν έχω στήθος» και τους απαντάω «Δεν χρειάζεται, κοριτσάκι, να γίνεις τούμπανο, είσαι μια χαρά κι έτσι». Μόνο αν το στήθος τους είναι εντελώς ανδρικό και αισθάνονται κόμπλεξ συναινώ για πλαστική, αλλά και πάλι όχι για κάτι υπερβολικό και αντιαισθητικό.

Για τα τατουάζ, που είναι της μόδας, τι έχεις να πεις;

Απαπά, ούτε να τα βλέπω, τα σιχαίνομαι… Μου δίνουν την αίσθηση της βρομιάς. Μου ήρθε μια πολύ ωραία κοπέλα με ένα τεράστιο αετό στην κοιλιά και δεν την πήρα. Για μένα το μοντέλο θα πρέπει να είναι nude (γυμνό) σε όλα του, ακόμη και τα νύχια του δεν πρέπει να είναι βαμμένα.

kristi krana 8

Τι κάνεις και είσαι τόσο φρέσκια;

Εχω κάνει μόνο μεσοθεραπεία και μπότοξ στο πρόσωπο, γιατί δεν θέλω να γίνω μια άλλη. Επίσης, κάθε δεκαπέντε μέρες πάω στην αισθητικό μου για την απαραίτητη περιποίηση. Κατά τα άλλα, γυμνάζομαι, προσέχω τη διατροφή μου, δεν πίνω ποτά, καφέδες, δεν καπνίζω. Μια ζωή παραμένω στα πενήντα κιλά!

Εχεις κάποιο μυστικό ομορφιάς;

Κοιμάμαι πάντα ανάσκελα για να μην κάνω ζάρες στο πρόσωπο.

kristi krana 4

Στα καλλιστεία έχεις γράψει λαμπρή ιστορία με τόσο πολλές εστεμμένες που ήταν μαθήτριές σου.

Περίπου ογδόντα κοπέλες από τη σχολή μου έχουν πάρει μέρος στα καλλιστεία κερδίζοντας πρώτους τίτλους, ενώ στη συνέχεια μερικές από αυτές κατέκτησαν και σημαντικούς διεθνείς τίτλους. Οπως η Μις Κόσμος Ειρήνη Σκλήβα, η Τίνα Ρούσσου και η Εβελίνα Παπαντωνίου, που εκλέχτηκαν αναπληρωματικές Μις Υφήλιος, η Μις Ιντερνάσιοναλ Χριστίνα Λέκκα και άλλες.

Πρώτη μου Σταρ Ελλάς ήταν το 1979 η Κάτια Κουκίδου και από κει και πέρα ακολούθησαν πάρα πολλές Σταρ, όπως οι Μαρία Νικούλη, Σία Φαράκη, Νάνσυ Τζουλάκη, Λένα Παπαρηγοπούλου, Ελίνα Ζήση, Δούκισσα Νομικού, Βάλια Κακούτη, Ολυμπία Χοψονίδου, Βιβιάνα Καμπανίλε, Διονυσία Κουκίου, καθώς και αμέτρητες Μις Ελλάς, Μις Γιανγκ και αναπληρωματικές. Στην τελική δωδεκάδα οι επτά ήταν των σχολών Cristi.

kristi krana 7

Αυτό σου το αναγνώρισε ο ΑΝΤ1;

Δεν μου είπαν ποτέ ένα «ευχαριστώ» και στα τηλεοπτικά αφιερώματα για τα καλλιστεία εμένα, που ήμουν η χορηγός τους και θα έπρεπε να με πληρώνουν γι’ αυτό, δεν με ανέφεραν ποτέ. Δεν μιλάω για τον Μίνωα Κυριακού, ο οποίος αναγνώριζε την προσφορά μου λέγοντας ότι τους φέρνω τα ωραιότερα κορίτσια, αλλά για κάποιες και κάποιους που ασχολούνταν με την εκδήλωση.

Πολλές φορές πήγαινα να παρακολουθήσω τη βραδιά των καλλιστείων και δεν υπήρχε θέση να καθίσω. Ασε που μετά τη στέψη τούς έλεγαν: «Η Κρίστι είναι κορυφαία δασκάλα, αλλά δεν μπορεί να σε μανατζάρει». Από ίντριγκες και αχαριστία άλλο τίποτα… Τα καλλιστεία μού έδωσαν πάρα πολλές πίκρες και τώρα που δεν υπάρχουν μπορώ να σου ότι δουλεύω περισσότερο και είμαι καλύτερα.

kristi krana 9

Αδικίες γίνονταν στα καλλιστεία;

Πρώτη και καλύτερη η περίπτωση της Ειρήνη Σκλήβα, που την εξέλεξαν Μις και όχι Σταρ Ελλάς, αλλά μετά στέφθηκε Μις Κόσμος. Μεγάλο λάθος ήταν κι αυτό που συνέβη με την Τζούλια Αλεξανδράτου, δεν την έβγαλαν Σταρ Ελλάς τάχα για μια γκριμάτσα που έκανε.

Πιστεύω ότι αυτό της κόστισε πάρα πολύ και την οδήγησε τελικά στο να πάρει άλλο δρόμο. Το κοριτσάκι, που ήταν μια καλλονή διεθνών προδιαγραφών, τρελάθηκε με την αδικία που της έκαναν. Πάντως, αν τα καλλιστεία ξαναγίνουν με τον λαμπερό τρόπο που τους αξίζει -κάτι που το ζητάει και ο κόσμος και μου το λέει συχνά-, θα ξανασυνεργαστώ μαζί τους.

Δεν απέκτησες δικό σου παιδί. Ποιος θα κληρονομήσει τη σχολή σου;

Εχω τρία πανέμορφα ανίψια, τα παιδιά του αδελφού μου, που τα λατρεύω: τον Σπύρο, που είναι οικονομολόγος, τον Στέφανο, που έχει γίνει φωτογράφος, και τον Αλκη, ο οποίος ασχολείται με τις επιχειρήσεις. Δυστυχώς, δεν μπορούν να αναλάβουν τη σχολή. Ομως, αν κάποια από τις γυναίκες τους θέλει, μπορώ να την εκπαιδεύσω για να κρατήσει τη σχολή. Είναι κρίμα αυτή η φίρμα, για την οποία κουράστηκα πολύ, να σβήσει.

kristi krana 1

offer

{{-PCOUNT-}}45{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...