Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Που χάθηκε η Γιώτα Μιχαλοπούλου

❱❱ Η πορεία της από το star στη ΝΕΤ και από εκεί στον ΑΝΤ1, στο πλευρό του Τέρενς Κουίκ και  του Νίκου Μάνεση ❱❱ Ο γάμος της με τον Γιάννη Παπουτσάνη, το διαζύγιο, η μετακόμιση στο  L.A. και το comeback στο ραδιόφωνοΑπό τη
ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ

Για δώδεκα χρόνια η Γιώτα Μιχαλοπούλου υπήρξε η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1. Η μεταγραφή της από τη ΝΕΤ έγινε το καλοκαίρι του 1999, καθώς η διοίκηση του καναλιού του Αμαρουσίου εκτίμησε το δημοσιογραφικό πάθος της, το ήθος και την ετοιμότητά της στις live μεταδόσεις. Της εμπιστεύτηκαν, λοιπόν, την πιο νευραλγική θέση και η όμορφη newscaster ξεκίνησε στο πλευρό του Νίκου Μάνεση.

Κι ενώ τα νούμερα τηλεθέασης του δελτίου αρχικά ήταν χαμηλά, στη συνέχεια ο κόσμος τής έδειξε εμπιστοσύνη και η Γιώτα Μιχαλοπούλου πέρασε με ευκολία στο «λόμπι» των πιο ισχυρών γυναικών της ενημέρωσης. Εργάστηκε στο κανάλι έως το 2011 κι έπειτα μετακόμισε για τρία χρόνια στο Λος Αντζελες.

Με την επιστροφή της στην πατρίδα οι προτάσεις που δέχτηκε ήταν πολλές, με πιο δελεαστική αυτή γνωστού ενημερωτικού ραδιοφωνικού σταθμού (24/7), στον οποίο η δημοσιογράφος έχει καθημερινά το δικό της μαγκαζίνο. Σχολιάζει τα γεγονότα εντός και εκτός Ελλάδας με τον δικό της τρόπο, ενώ αποφεύγει (όπως και στο παρελθόν) τις συνεντεύξεις, τις τηλεοπτικές εμφανίσεις και τα… πισωγυρίσματα!

Η Γιώτα Μιχαλοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Φοίτησε σε δημόσιο λύκειο και στη συνέχεια ακολούθησε σπουδές στην Ιστορία της Τέχνης -δεν τις ολοκλήρωσε ποτέ-, μέχρι που συνειδητοποίησε πως ήταν γεννημένη για δράση! Ακολούθησε το ένστικτό της και το έως τότε κρυμμένο δημοσιογραφικό της… δαιμόνιο την οδήγησε στην πρώτη δουλειά της το 1992 στον ραδιοφωνικό σταθμό ΩΧ-FM, κάνοντας ελεύθερο ρεπορτάζ. Κι έπειτα οι πόρτες άνοιξαν μπροστά στο ταλέντο και στην κλασάτη φινέτσα της. Αν και, όπως λέει η ίδια, όχι πάντα εύκολα!

Εξωτερική συνεργάτρια

«Η μεγαλύτερη δυσκολία που συνάντησα ήταν το γεγονός ότι δεν ήμουν… κανενός. Δεν υπήρξαν δηλαδή ποτέ ισχυρές πλάτες ή διασυνδέσεις. Αυτό συνήθως βόλευε, αλλά όταν επρόκειτο να κριθούν άλλα πράγματα, όπως η “ανέλιξη” ή το να διαλέξει κανείς ποιον θα “ρίξει”, τότε το θύμα ήμουν συνήθως εγώ» είχε αποκαλύψει σε παλαιότερη συνέντευξή της.

f2 6

Στις αρχές της καριέρας της δούλεψε ως εξωτερική συνεργάτρια στην ΕΤ-2, σε παραγωγή ψυχαγωγικού προγράμματος, και κατόπιν «μετακόμισε» στο Star ως ελεύθερη ρεπόρτερ, παρακολουθώντας παράλληλα και το ρεπορτάζ του υπουργείου Πολιτισμού. Εκεί άρχισε την παρουσίαση δελτίων και δεν πέρασε απαρατήρητη. Το 1994 επέστρεψε στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και πέντε χρόνια μετά ανέλαβε την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων στη ΝΕΤ -όπως μετονομάστηκε το κανάλι-, μαζί με τον Αντώνη Λιάρο.

Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς δέχτηκε πρόταση από τον ΑΝΤ1 και «μετακόμισε» στο Μαρούσι. Αρχικά εμφανίστηκε στο πλευρό του Τέρενς Κουίκ, κατόπιν του Νίκου Μάνεση κι έπειτα ανέλαβε το δελτίο μόνη της! Μάλιστα, μέσα στα χρόνια και με επιθυμία του καναλιού η Γιώτα Μιχαλοπούλου πέρασε από οντισιόν για την εκπομπή «Η στιγμή της αλήθειας» (το παιχνίδι που τελικά παρουσίασε η Ευγενία Μανωλίδου), αλλά ήξερε καλά πως δεν θα αναλάμβανε την παρουσίαση, γιατί δεν της ταίριαζε το concept.

Μεγάλος έρωτας

Τι θυμάται από το πρώτο της δελτίο; «Πολύ άγχος δεν είχα, καθώς (και) στην περίπτωσή μου ίσχυε το ότι η άγνοια σώζει κάποιες φορές! Περισσότερο, ομολογώ, με ζάλιζαν για τα μαλλιά μου και τα ρούχα μου, παρά για το αν μπορώ “να τα πω”» έχει δηλώσει.

Στο Millenium η γνωριμία της με τον διευθυντή ειδήσεων του ΑΝΤ1 Γιάννη Παπουτσάνη έμελλε να εξελιχθεί σε έναν μεγάλο έρωτα που οδήγησε το ζευγάρι στον γάμο, αλλά λίγα χρόνια αργότερα οι δρόμοι τους χώρισαν. Το 2011 ήταν η τελευταία χρονιά της στο κανάλι. Αφησε τα πλατό αποχαιρετώντας συναδέλφους και τεχνικούς, και δοκίμασε την τύχη της στην πόλη των αγγέλων, συνεχίζοντας αυτό που αγαπούσε: το ρεπορτάζ.

«Ηταν μια κοινή απόφαση (σ.σ.: με τον ΑΝΤ1) σε ό,τι αφορά το δικό μου κομμάτι. Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν δικοί μου άνθρωποι στο Λος Αντζελες. Υπάρχει προσωπικός κύκλος. Μη φανταστείτε όμως ότι κι εκεί είναι εύκολα τα πράγματα» δήλωσε λίγο πριν ταξιδέψει για Αμερική η δημοσιογράφος, η οποία φτάνοντας εκεί ανέβαζε στο facebook φωτογραφίες της από τις βόλτες της στην πόλη με ποδήλατο, αλλά και στις ατελείωτες παραλίες. Συνταξιδιώτης της ήταν ο σκύλος της!

Η επιστροφή της Γιώτας Μιχαλοπούλου στην Αθήνα τρία χρόνια μετά έγινε χωρίς δυσκολίες. Βρήκε αμέσως δουλειά και άρχισε παράλληλα σπουδές στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, στο Τμήμα Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, ελπίζοντας ότι στην ηλικία των 50 θα πάρει το πτυχίο της στην Ιστορία της Τέχνης!

offer

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...