Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Η Σκορδά λαχτάρισε με το… μπισκοτάκι της

«Ζηλεύω το μικρό σου το γατί, στα πόδια σου...

Μαζί για το Παιδί: Μαζί στρώνουμε το πασχαλινό τραπέζι για 600 παιδιά

Φέτος το Πάσχα το Μαζί για το Παιδί μας...

Η μικρή πήρε το επώνυμο της μητέρας της, Καρολάιν, την οποία σκότωσε...

Το επώνυμο της αδικοχαμένης μητέρας της πήρε η Λυδία...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Τετ α τετ με λιλιπούτειους σεφ!

❱❱ Μανώλης Παπουτσάκης, Ελένη Ψυχούλη και Μάγκυ Ταμπακάκη θα είναι οι κριτές του «MasterChef Junior» που έρχεται στο StarΑπό την
ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ

Βρέθηκαν οι κριτές του «MasterChef Junior»! Οπως είχαμε γράψει σε προηγούμενο φύλλο μας, η σκέψη να αναλάβουν την παιδική βερσιόν του παιχνιδιού μαγειρικής στο Star οι ίδιοι σεφ που παρουσίαζαν το «MasterChef» ενηλίκων (Λεωνίδας Κουτσόπουλος, Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης) ήταν αδύνατον να υλοποιηθεί, καθώς μόλις είχαν «βγει» από το reality μαγειρικής και χρειάζονταν ξεκούραση. Ετσι, λοιπόν, η παραγωγή αναζήτησε -και βρήκε- νέο «αίμα»!

Μαζί με τους ταλαντούχους υποψηφίους για τον τίτλο του MasterChef Junior, για να τους καθοδηγούν και να τους κρίνουν στις συναρπαστικές δοκιμασίες που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν, θα είναι η γαστρονόμος -και όχι μόνο- Ελένη Ψυχούλη, ο σεφ Μανώλης Παπουτσάκης και η Μάγκυ Ταμπακάκη, που αναδείχθηκε μέσα από το «MasterChef 2», κερδίζοντας και το Silver Award.

Η πολυσχιδής Ελένη Ψυχούλη σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, σκηνοθεσία στη Σχολή Σταυράκου, κλασικό πιάνο στο Εθνικό Ωδείο και στην Ecole Normale του Παρισιού, όπου έζησε για 10 χρόνια, ενώ εργάστηκε για 16 χρόνια ως βοηθός του γλύπτη Τάκη, με ειδίκευση στις εκδόσεις καταλόγων και τις δημόσιες σχέσεις και μετέφρασε 10 βιβλία από τα γαλλικά για τις εκδόσεις Λιβάνη. Τίποτα από τα παραπάνω δεν φανέρωνε πως τελικά η καλλιτεχνική της φύση και διαδρομή θα την οδηγούσε στην… κουζίνα!

Ο Μανώλης Παπουτσάκης γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης και συστήνεται τηλεοπτικά για πρώτη φορά. Μεγάλωσε στην Κίσσαμο Χανίων και εκεί έλαβε τη βασική σχολική του εκπαίδευση. Πέτυχε στο Πανεπιστήμιο του Ρεθύμνου και πήρε το πτυχίο του από τη Φιλοσοφική Σχολή. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές με αντικείμενο την αρχαία ελληνική φιλοσοφία στο Ρέθυμνο και για ένα εξάμηνο βρέθηκε στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου της Σκοτίας ως μεταπτυχιακός φοιτητής.

Διατριβή στον Πλάτωνα

Μετακόμισε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για την εκπόνηση της διδακτορικής του διατριβής πάνω στον Πλάτωνα. Στο Ρέθυμνο εργάστηκε ταυτόχρονα με τις σπουδές του για αρκετά χρόνια ως φιλόλογος στον ιδιωτικό τομέα. Στον Στρατό έλαβε τη βασική του εκπαίδευση ως μάγειρας και από τότε και μετά συνειδητοποίησε και αποφάσισε ότι η μαγειρική θα γινόταν το επάγγελμά του και η φιλοσοφία το χόμπι του.

Η Μάγκυ Ταμπακάκη γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και μεγάλωσε, αν και για ένα διάστημα πέντε χρόνων έζησε στην Αμερική. Σπούδασε στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση και έχει μάστερ στις Διεθνείς Σχέσεις. Μιλάει τρεις ξένες γλώσσες, αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά. Αν και θυμάται τον εαυτό της από πάντα να μαγειρεύει, η γνωριμία με τον Ιταλό σύζυγό της, η απόκτηση του γιου της και η παραμονή της στην Ιταλία έγιναν αφορμή για να ανακαλύψει τι σημαίνει ουσιαστικά μαγειρική, τι σημαίνει πάθος για την κουζίνα, αγάπη, δημιουργικότητα.
Η κουζίνα έγινε ο ζωτικός της χώρος και το 2016 αποφάσισε να παρακολουθήσει τα πρώτα της ερασιτεχνικά σεμινάρια μαγειρικής, ώστε αυτό το πάθος να το αξιοποιήσει. Τώρα οι τρεις τους θα βοηθήσουν ταλαντούχα παιδιά ηλικίας μεταξύ 8 και 13 ετών να επιδείξουν τις μαγειρικές ικανότητες και την αγάπη τους για το φαγητό, μέσα από μια σειρά νόστιμων και διασκεδαστικών προκλήσεων.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...