Ο ψυχίατρος που μίλησε με τους δαίμονες

❱❱ Αμερικανός καθηγητής που έχει δει πάνω από 100 εξορκισμούς περιγράφει όλα όσα έζησεΑπό την
Πετρίνα Καλαμβοκίδη

Εχει ακούσει φωνές να μιλούν αρχαία ελληνικά και λατινικά, να συζητούν στα κινεζικά, στα γαλλικά και τα ισπανικά. Φωνές απίστευτα έξυπνες και χειριστικές, που προέρχονται από ανθρώπους, αλλά που στην πραγματικότητα δεν ήταν ανθρώπινες.

Ανήκαν σε δαιμονικά πνεύματα, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει ο Νεοϋορκέζος ψυχίατρος Ρίτσαρντ Γκάλαχερ (φωτό), ο οποίος έχει δει περισσότερους από 100 εξορκισμούς σε βάθος 25 χρόνων και έχει πειστεί για την ύπαρξη κακών πνευμάτων.

«Είναι έκπτωτοι άγγελοι, αυτό πιστεύω στην πραγματικότητα. Είναι εξαιρετικά έξυπνοι, πολύ περισσότερο από τους ανθρώπους και υπάρχουν εδώ και χιλιετίες, γι’ αυτό και μιλούν τόσες γλώσσες» προσθέτει ο πρώην καθηγητής του Princeton.

Οπως εξήγησε σε συνέντευξή του στην «Daily Mail», η εμπειρία όλων αυτών των ετών τού έχει διδάξει ότι τα δαιμονικά πνεύματα καταλαμβάνουν κατά κύριο λόγο βαθιά θρησκευόμενα άτομα ή άτομα που κατά το παρελθόν είχαν στραφεί στον Σατανά ή άλλους δαίμονες και κατά κάποιον τρόπο τιμωρούνται επειδή προσπαθούν να τον εγκαταλείψουν.

Και στις δύο περιπτώσεις τα κακά πνεύματα καταλαμβάνουν τους ανθρώπους επειδή μισούν στ’ αλήθεια τους ίδιους και τον Θεό. Εχουν, μάλιστα, υπερφυσικές δυνάμεις, όπως, για παράδειγμα, γνώσεις γύρω από το άτομο που καταλαμβάνουν ή ακόμη και διόραση. Σε μια περίπτωση ένας δαίμονας περιέγραψε, μέσω του ανθρώπου που είχε καταλάβει, ακριβώς τι φορούσε ο παπάς, παρά το γεγονός ότι ο ιερέας δεν βρισκόταν καν δίπλα στον Γκάλαχερ, ενώ σε μια άλλη περίπτωση απευθύνθηκε προσωπικά στον ίδιο. «Μια φορά ένας δαίμονας μου είχε πει: “Πώς πάει το βιβλίο; Δεν θα πάει καλά”. Ηταν η εποχή που είχα αρχίσει να σκέφτομαι για πρώτη φορά να γράψω βιβλίο. Επομένως είχα δαίμονες που μου έλεγαν ότι με μισούσαν αλλά, από την άλλη, θεωρώ ότι μισούν όλους τους χριστιανούς. Αφιερώνουν όλη τους την ενέργεια στο να πουν πόσο μισούν τον εξορκιστή. Αυτός είναι ο αληθινός τους στόχος, όχι εγώ» προσθέτει ο Γκάλαχερ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ