Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Με νέο «αρχηγείο» ο θρυλικός 007

❱❱ Στις 12 Ιουλίου ανοίγει το Μουσείο του Τζέιμς Μποντ σε δύσβατο σημείο των Αυστριακών Αλπεων, όπου γυρίστηκαν σκηνές από το «Spectre»Καλά κρυμμένο στις βουνοκορφές των Αυστριακών Αλπεων και προσβάσιμο μόνο με τελεφερίκ είναι το νέο «αρχηγείο» του Βρετανού μυστικού πράκτορα Τζέιμς Μποντ.

Ο λόγος για το 007 Elements Μuseum, που ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του στις 12 Ιουλίου στους φαν του θρυλικού πράκτορα, παρουσιάζοντας μια πρωτοποριακή συλλογή εκθεμάτων από τις ταινίες του.

Η τοποθεσία του, στην κορυφή του όρους Γκάισλαχκογκλ στο χωριό Ζέλντεν, μολονότι δύσβατη και απομονωμένη, δεν επιλέχθηκε τυχαία, αφού στο συγκεκριμένο σημείο γυρίστηκαν σκηνές της ταινίας «Spectre», με τον Ντάνιελ Κρεγκ να συναντά στη Hoffler Klinik τη δρα Madeleine Swann. Στην πραγματικότητα, η «κλινική» είναι το εστιατόριο Ice Q, δίπλα στο νέο κτίριο που στεγάζει το μουσείο.

f2 19

«Η ιδέα για τη δημιουργία του γεννήθηκε στα γυρίσματα του “Spectre”, to 2015, όμως χρειάστηκαν τρία χρόνια για να υλοποιηθεί» αναφέρει ο Νιλ Κάλοου, καλλιτεχνικός διευθυντής στις τέσσερις τελευταίες ταινίες του Μποντ και στην επερχόμενη «Bond 25», καθώς και διευθυντής Δημιουργικού του 007 Elements Μuseum.

f3 12

Το μουσείο εκτείνεται σε δύο επίπεδα και στα εκθέματά του περιλαμβάνονται ψηφιακές και διαδραστικές εγκαταστάσεις, δεδομένης και της προτίμησης του Μποντ στα gadgets υψηλής τεχνολογίας. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε αίθουσες με ονόματα, όπως «Barrel of the Gun», «Briefing Room» και «Hall of Action», να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικές ταινίες σχετικά με την ιστορία, τα σενάρια και τα στούντιο του κινηματογραφικού franchise, αλλά και να απολαύσουν το όμορφο σκηνικό των Αλπεων που προβλήθηκε στην ταινία, χάρη σε έναν διάδρομο από γυαλί και μια υπαίθρια πλατεία με πανοραμική θέα στα γύρω βουνά.

Διαφορετική εμπειρία

Τα ψηφιακά εκθέματα μπορεί να έχουν κεντρικό ρόλο στο νέο μουσείο, όμως σε αυτό θα φιλοξενείται και πιο παραδοσιακή συλλογή, με εντυπωσιακότερο έκθεμα το αεροσκάφος κανονικού μεγέθους που εμφανίστηκε στην ταινία «Spectre». «Θέλαμε να διασφαλίσουμε μια διαφορετική εμπειρία από εκείνη ενός παραδοσιακού μουσείου, θέλαμε να διδάξουμε στους ανθρώπους πώς γίνονται όλες οι ταινίες μας και να τους εμπνεύσουμε να εισέλθουν στην κινηματογραφική βιομηχανία» επεσήμανε ο Κάλοου.

f4 3

Σε αρμονία με την αποστολή αυτή, καθεμιά από τις εννέα γκαλερί του 007 Elements είναι αφιερωμένη σε μια πτυχή της κινηματογραφίας. Υπάρχουν χώροι για την εγγραφή τίτλων και μουσικής, για τους χαρακτήρες, τους διαλόγους και τη σκηνοθεσία, και άλλοι χώροι για τα σκηνικά, τις τοποθεσίες και τα storyscapes. Ολες οι αίθουσες είναι κινηματογραφικά σχεδιασμένες, με σκοτεινό φωτισμό και εξοπλισμένες με καθρέφτες, οθόνες αφής και εγκαταστάσεις βίντεο, με τους επισκέπτες να βλέπουν ακόμη και εικόνες των αγαπημένων τους χαρακτήρων να «παραμονεύουν» στις σκιές.

offer

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...