Βρόμικος «πόλεμος»

❱❱ Στο πόδι οι κάτοικοι της Κέρκυρας για τη μεταφορά και την εναπόθεση των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ της ΛευκίμμηςΜε καζάνι που βράζει μοιάζει η Κέρκυρα, με αφορμή το θέμα των απορριμμάτων, το οποίο «λιμνάζει» εδώ και χρόνια, ωστόσο τώρα φαίνεται πως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Χθες το πρωί πραγματοποίησαν «απόβαση» στο νησί 13 διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες περικύκλωσαν τον χώρο γύρω από τον ΧΥΤΑ Λευκίμμης. Σκοπός ήταν -μαζί με μεγάλη αστυνομική δύναμη από την Κέρκυρα- να κρατήσουν μακριά από το σημείο τους εξαγριωμένους κατοίκους του νότιου τμήματος του νησιού, που διαμαρτύρονται έντονα στη μεταφορά και εναπόθεση των δεματοποιημένων απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ της Λευκίμμης.

Η ατμόσφαιρα από το πρωί χθες ήταν ηλεκτρισμένη και δεν έλειψαν τα επεισόδια, καθώς υπήρξαν συμπλοκές κατοίκων με άνδρες των ΜΑΤ. Μάλιστα, από τη μεγάλη ένταση που επικράτησε τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, ενώ έγιναν και δύο προσαγωγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα σοκάκια της Κέρκυρας βρίσκονται αυτή τη στιγμή 4.000 τόνοι σκουπίδια! Αξίζει να σημειωθεί ότι βρισκόμαστε στο «πικ» της τουριστικής περιόδου και φαίνεται πως η κατάσταση που διαμορφώνεται με τα απορρίμματα έχει αρχίσει να ενοχλεί τους ξένους επισκέπτες του νησιού.

Ο δήμαρχος

Κατά το επεισοδιακό δημοτικό συμβούλιο, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, οι κάτοικοι και οι αντιδήμαρχοι της νότιας Κέρκυρας εξέφρασαν ακόμη μία φορά την αντίθεσή τους στη μεταφορά των απορριμμάτων στη Λευκίμμη. Σύμφωνα, ωστόσο, με τον δήμαρχο Κώστα Νικολούζο, αυτή η μεταφορά κρίνεται «αναπόφευκτη» προκειμένου να εκτονωθεί το τεράστιο πρόβλημα των απορριμμάτων που έχει προκύψει στο νησί μετά και το «φρακάρισμα» από απορρίμματα του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου.

Στο μεταξύ, «πόλεμος» έχει ξεσπάσει στην Κέρκυρα με αφορμή την παρουσία των ΜΑΤ στο νησί. Χθες σε τοπική ιστοσελίδα παρουσιάστηκε έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις κάλεσε στην Κέρκυρα ο ίδιος ο δήμαρχος. Ωστόσο, με ανακοίνωσή του ο κ. Νικολούζος ξεκαθάρισε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.
Πάντως, τα ισχυρά αστυνομικά μέτρα είχαν ως αποτέλεσμα την παραίτηση του αντιδημάρχου νότιας Κέρκυρας Αλέκου Ασπιώτη. «Με αίσθημα ευθύνης στον κερκυραϊκό λαό θέτω την παραίτησή μου από τη θέση του αντιδημάρχου των Δημοτικών Ενοτήτων Κορισσίων και Μελιτειέων. Ο λόγος της παραίτησής μου είναι ότι η προσωπική και ιδεολογική μου άποψη δεν ανταποκρίνεται σε τέτοιου είδους μέτρα καταστολής» τόνισε χαρακτηριστικά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ