Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του...

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Άγριο κράξιμο στην Κιμ Καρντάσιαν για το fake μακροβούτι

Πάλι καλά που η Κιμ Καρντάσιαν δεν καρφώθηκε με...

Γιάννης Ευαγγελίδης: Ο αρχηγός της Αστυνομίας του Φώσκολου στο «Καλημέρα ζωή» αναπολεί...

«Η δουλειά κάνει τους άντρες». Αυτός είναι ο τίτλος...

«Τσουνάμι» από ελληνικές σειρές

❱❱ Αναγέννηση της μυθοπλασίας, με παραγωγές που φιλοδοξούν να μοιραστούν κρατικό κονδύλι 75.000.000 €Από τη
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

Οι άδειες πανελλαδικής εμβέλειας προϋποθέτουν και ποιοτικό περιεχόμενο, γι’ αυτό όλοι σχεδόν οι τηλεοπτικοί σταθμοί προγραμματίζουν να παρουσιάσουν την επόμενη σεζόν ελληνικές παραγωγές μυθοπλασίας, η μία εκ των οποίων θα είναι καθημερινή σειρά.
Μάλιστα, τα τηλεοπτικά κανάλια σχεδιάζουν να καταθέσουν αίτηση κρατικής ενίσχυσης για οπτικοακουστικές παραγωγές, που για φέτος προβλέπει κονδύλι ύψους 75.000.000 ευρώ, ενώ για τα επόμενα χρόνια έχουν διασφαλιστεί ενισχύσεις ύψους 925.000.000 ευρώ!

Στην ΕΡΤ θα δούμε, λοιπόν, τη μεταφορά του βιβλίου του Στρατή Μυριβήλη «Η ζωή εν τάφω», σε σενάριο και σκηνοθεσία του Τάσου Ψαρρά. Εγκρίθηκαν 16 επεισόδια, διάρκειας 50 λεπτών, και το κόστος παραγωγής, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ξεπεράσει το 1.000.000 ευρώ, αφού πρόκειται για σίριαλ εποχής.

Στο epsilon Τζώνη Καλημέρης και Αλκηστις Μαραγκουδάκη έχουν στα σκαριά πέντε νέες σειρές. Πρόκειται για την κωμωδία «Για πάντα παιδιά», με πρωταγωνιστές τους Αποστόλη Τότσικα, Τζένη Θεωνά, Ελενα Ασημακοπούλου, Λεωνίδα Καλφαγιάννη, που θα προβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα. Το σενάριο για την ελληνική εκδοχή -καθώς είναι προσαρμογή από την ξένη σειρά «Traffic Light»- υπογράφει η Κωνσταντίνα Γιαχαλή και τη σκηνοθεσία ο Βασίλης Κεχαγιάς. Ο Μανούσος Μανουσάκης επιστρέφει στην TV υπογράφοντας «Το κόκκινο ποτάμι», μια ιστορία που έχει ως κεντρικό άξονα μια παθιασμένη αγάπη την περίοδο της Γενοκτονίας των Ποντίων. Ο «Πρίγκιπας της Φωτιάς» θα αποτελέσει την καθημερινή κοινωνική σειρά του καναλιού, σε σενάριο του Γιώργου Κυρίτση και σκηνοθεσία του Χρήστου Δήμα. Στη σειρά ακούγεται ότι θα πάρουν μέρος οι ηθοποιοί Μάξιμος Μουμούρης, Αντίνοος Αλμπάνης, Αλέκος Συσσοβίτης και η Πέγκυ Σταθακοπούλου. Επίσης, ο σκηνοθέτης των επιτυχιών Βασίλης Θωμόπουλος θα μεταφέρει στο epsilon το χιλιανό σίριαλ «Chipe Libre», μια απίθανη κωμωδία, που θα προβάλλεται τρεις φορές την εβδομάδα, με πρωταγωνιστή τον Μάριο Αθανασίου. Με το κανάλι έχει έρθει σε συμφωνία και ο Πάνος Κοκκινόπουλος, ο οποίος θα επιστρέψει με την αστυνομική σειρά «Ου φονεύσεις», σε σενάριο Βασίλη Ρίσβα και Δήμητρας Σακαλή.

Ξένο φορμάτ

Στο τηλεοπτικό… στρατόπεδο του Φαλήρου, ο διευθυντής προγράμματος Λοΐζος Ξενόπουλος έδωσε τα χέρια µε τον παραγωγό Γιάννη Καραγιάννη και ετοιµάζει για την προσεχή σεζόν μια καθηµερινή σειρά, που βασίζεται στο ξένο φορµάτ «Pobres Rico».
Τη διασκευή του σεναρίου θα αναλάβει η Ρένα Ρίγγα και τη σκηνοθεσία ο Στέφανος Μπλάτσος. Στο καινούργιο σίριαλ του Σκάι, που, σύμφωνα με πληροφορίες, θα µεταδίδεται κάθε βράδυ στις 21.00, θα πρωταγωνιστεί η Κατερίνα Παπουτσάκη.

Ο ΑΝΤ1 επιστράτευσε τους Γιάννη Μπέζο, Γεράσιμο Σκιαδαρέση και Φάνη Μουρατίδη για να πρωταγωνιστήσουν στην «Ταβέρνα του Πέπε», στη νέα κωμική σειρά του καναλιού. Επίσης, πληροφορίες θέλουν την Κατερίνα Λέχου να πρωταγωνιστεί στην καθημερινή δραματική σειρά του καναλιού με τίτλο «Η εξαφάνιση», η οποία βασίζεται σε ξένο φορμάτ. Από τον Οκτώβριο το κανάλι του Αμαρουσίου θα φιλοξενήσει στη μικρή του οθόνη και τη σειρά-ντοκιμαντέρ του Δημήτρη Αρβανίτη «Εγκλημα και πάθος», της οποίας η σκηνοθεσία και η συγγραφή του σεναρίου είναι καθαρά κινηματογραφικές.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...

«Βράζει» η Νίσυρος με την αποκάλυψη πως δημόσιος υπάλληλος παρέσυρε αγόρια ηλικίας 10-15 ετών

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πως ο αρχαιοφύλακας του μουσείου...