Αβε, Καίσαρ

❱❱ Το παράξενο κεφάλι του Ρωμαίου ηγέτη σε 3D προτομή τουΗ γέννηση του Ιουλίου Καίσαρα σημάδεψε για πάντα την εμφάνισή του, καθώς έδωσε αστείο σχήμα στο κρανίο του, ανακάλυψε Ολλανδή αρχαιολόγος. 

Βασιζόμενη σε αρχαίες προτομές και κέρματα δημιούργησε τρισδιάστατη προτομή του Ρωμαίου ηγέτη, στην οποία είναι εμφανές ένα τεράστιο καρούμπαλο στο αριστερό τμήμα του κρανίου.

Η Μάγια Ντολόσι εργάστηκε για λογαριασμό του Εθνικού Μουσείου Αρχαιοτήτων της Ολλανδίας, το οποίο εκθέτει τη νέα προτομή του Ιουλίου Καίσαρα (φωτό) έως το τέλος του Αυγούστου. Η αρχαιολόγος που εξειδικεύεται στην αναπαραγωγή προσώπων χρησιμοποίησε δυο προτομές του Καίσαρα που φυλάσσονται στο Τορίνο της Ιταλίας και στο Λέιντεν της Ολλανδίας. Για να αναπαράξει τα χαρακτηριστικά του κεφαλιού του Καίσαρα στα σημεία που είχαν καταστραφεί από τον χρόνο, η αρχαιολόγος βασίστηκε σε νομίσματα της εποχής που έφεραν το πρόσωπό του.

Τεράστιο καρούμπαλο

«Εχει ένα τεράστιο καρούμπαλο στο κεφάλι του» δήλωσε στην ολλανδική εφημερίδα HLN η αρχαιολόγος του μουσείου, προσθέτοντας ότι, σύμφωνα με τους γιατρούς, το κρανίο παίρνει παρόμοιο σχήμα όταν είναι δύσκολη η γέννηση του μωρού. «Δεν βγάζεις από το μυαλό σου κάτι τέτοιο ως καλλιτέχνης» σχολίασε, προσθέτοντας ότι την εποχή που έζησε ο Ιούλιος Καίσαρας τα πορτρέτα των μεγάλων ανδρών ήταν ρεαλιστικά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ