Αβε, Καίσαρ

❱❱ Το παράξενο κεφάλι του Ρωμαίου ηγέτη σε 3D προτομή τουΗ γέννηση του Ιουλίου Καίσαρα σημάδεψε για πάντα την εμφάνισή του, καθώς έδωσε αστείο σχήμα στο κρανίο του, ανακάλυψε Ολλανδή αρχαιολόγος. 

Βασιζόμενη σε αρχαίες προτομές και κέρματα δημιούργησε τρισδιάστατη προτομή του Ρωμαίου ηγέτη, στην οποία είναι εμφανές ένα τεράστιο καρούμπαλο στο αριστερό τμήμα του κρανίου.

Η Μάγια Ντολόσι εργάστηκε για λογαριασμό του Εθνικού Μουσείου Αρχαιοτήτων της Ολλανδίας, το οποίο εκθέτει τη νέα προτομή του Ιουλίου Καίσαρα (φωτό) έως το τέλος του Αυγούστου. Η αρχαιολόγος που εξειδικεύεται στην αναπαραγωγή προσώπων χρησιμοποίησε δυο προτομές του Καίσαρα που φυλάσσονται στο Τορίνο της Ιταλίας και στο Λέιντεν της Ολλανδίας. Για να αναπαράξει τα χαρακτηριστικά του κεφαλιού του Καίσαρα στα σημεία που είχαν καταστραφεί από τον χρόνο, η αρχαιολόγος βασίστηκε σε νομίσματα της εποχής που έφεραν το πρόσωπό του.

Τεράστιο καρούμπαλο

«Εχει ένα τεράστιο καρούμπαλο στο κεφάλι του» δήλωσε στην ολλανδική εφημερίδα HLN η αρχαιολόγος του μουσείου, προσθέτοντας ότι, σύμφωνα με τους γιατρούς, το κρανίο παίρνει παρόμοιο σχήμα όταν είναι δύσκολη η γέννηση του μωρού. «Δεν βγάζεις από το μυαλό σου κάτι τέτοιο ως καλλιτέχνης» σχολίασε, προσθέτοντας ότι την εποχή που έζησε ο Ιούλιος Καίσαρας τα πορτρέτα των μεγάλων ανδρών ήταν ρεαλιστικά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Αλλάζει χέρια το «παλάτι» της Λιάνας Μαυρομμάτη

Η ζωή, τα σχέδια και οι φήμες στο νησί των ανέμων...

Ρένα Κουμιώτη για Γιάννη Πουλόπουλο: «Με τον θάνατό του έφυγε το άλλο μου μισό…»

Η πρώτη συνάντηση στο σπίτι του Πλέσσα και η κοινή πορεία...

Μάγδα Τσέγκου: Ο ιός της TV, τα «μαχαιρώματα» και ο fake γάμος

Η Μάγδα Τσέγκου είναι μία από τις πλέον ταλαντούχες παρουσιάστριες και...

«Ορατότης… μηδέν» με φουρτούνες στην τηλεθέαση

Προβληματισμός για πολυδιαφημισμένες παραγωγές που κάνουν μονοψήφια νούμερα! Διπλή απογοήτευση στον...

Αγωνία για τον «θρύλο» Μίμη Στεφανάκο – θα υποβληθεί σε εγχείρηση στο δεξί πόδι

Δύσκολες ώρες για τον θρυλικό ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού και πρώην σύζυγο...