Εβαλαν αίμα εγκληματιών σε ποντίκια και έγιναν πιο βίαια!

Απάντηση στο ερώτημα γιατί κάποιοι άνθρωποι στρέφονται στην εγκληματικότητα θα μπορέσει να δώσει σύντομα η επιστήμη, ύστερα από νέα ανακάλυψη Νορβηγών επιστημόνων. Ομάδα ερευνητών του Akershus University Hospital του Oσλο πραγματοποίησε έγχυση με αντίσωμα που λήφθηκε από το αίμα δολοφόνων, βιαστών και μελών συμμοριών του υποκόσμου σε ποντίκια και, όπως διαπίστωσε, η συμπεριφορά τους έγινε περισσότερο βίαιη.

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί πήραν αντισώματα από 16 κατάδικους που εξέτιαν ποινές φυλάκισης για περιστατικά σωματικής ή σεξουαλικής βίας και τα χορήγησαν σε ποντίκια, με σκοπό να διαταράξουν τη διαδικασία παραγωγής κορτιζόλης, της βασικής ορμόνης του στρες, από την υπόφυσή τους.

Ευέξαπτα

Τα ποντίκια που υποβλήθηκαν στις ενέσεις αυτές έγιναν περισσότερο ευέξαπτα και κατέφευγαν γρηγορότερα στη βία απέναντι σε ποντίκια που εισέβαλλαν στον χώρο τους, σε σχέση με τα τρωκτικά που δεν είχαν γίνει φορείς του συγκεκριμένου αντισώματος.

Αν και οι ειδικοί δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν τον ακριβή μηχανισμό δράσης του αντισώματος, θεωρούν ότι μια μέρα το εύρημά τους θα μπορέσει να οδηγήσει στη θεραπεία βίαιων εγκληματιών. «Το αντίσωμα, που διαφέρει μεταξύ βίαιων και μη βίαιων ανθρώπων, μπορεί να είναι ένας από τους λόγους εκδήλωσης βίας. Τα αντισώματα μπορεί να προδιαθέτουν την επιθετική συμπεριφορά στους ανθρώπους. Δεν γνωρίζουμε όμως γιατί τα αντισώματα διαφέρουν ανάμεσα στις δύο ομάδες» εξήγησε ο επικεφαλής της μελέτης Σεργκέι Φετίσοφ.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ