Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Το «τέρας» νίκησε την Τζέσυ Παπουτσή

❱❱ Δάκρυα για την αγαπημένη ηθοποιό που πάλεψε σαν λιοντάρι με τον καρκίνοΑπό τη
Δημητρα Δάρδα

Η Τζέσυ Παπουτσή, το πιο γελαστό κορίτσι του θεάτρου, «έφυγε» χθες, πρώτη μέρα του Ιουλίου, μόλις οι ζεστές αχτίδες του ήλιου φάνηκαν ξανά στον αττικό ουρανό. Η αγαπημένη κωμική ηθοποιός, η αλέγκρα πρωταγωνίστρια της σκηνής και της τηλεόρασης άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 62 ετών, ύστερα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.

Η είδηση του θανάτου της συγκλόνισε το πανελλήνιο αλλά και τους συναδέλφους της, που επί σειρά δεκαετιών συνεργάστηκαν μαζί της και μόνο γλυκά λόγια είχαν να πουν για εκείνη. Η πρωταγωνίστρια, όπως αναφέρουν πληροφορίες, νοσηλευόταν τους τελευταίους δύο μήνες στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», όπου έδινε σκληρή μάχη. Το 2011 διαγνώστηκε με όγκο στο κεφάλι (μηνιγγίωμα) -το ίδιο πρόβλημα που είχε και η Μαρία Μενούνος- και είχε υποβληθεί σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση σε κλινική της Σκοτίας, έχοντας στο πλευρό της τον γιο της Γιώργο Καληώρα και τον σύζυγό της Γιάννη Μανιό. Κανείς δεν έμαθε τίποτα, παρά μόνο όταν καιρό μετά το αποκάλυψε η ίδια. Κι αυτό, για να βοηθήσει κόσμο, όχι για νούμερα τηλεθέασης. «Οταν μου έτυχε αυτό, έκανα τον σταυρό μου και είπα: “Αν θες, Χριστέ μου, να γυρίσω, να αγκαλιάσω τους ανθρώπους μου, να γυρίσω, αν δεν θες…”. Κι έτσι γύρισα και είμαι μια χαρά. Είναι κάτι που δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Αυτές είναι δοκιμασίες» είχε δηλώσει σε συνέντευξή της.

Λύγισε

Ο θάνατος της μητέρας της το 2014, της αγαπημένης της Ξανθούλας, η οποία ήταν και το μεγάλο στήριγμα της ζωής της, τη συγκλόνισε. Τη λύγισε, της έκοψε τα φτερά και η Τζέσυ έμεινε να τη μνημονεύει στις προσευχές της. «Σκέψου ότι 17.10 πέθανε στα χέρια μου και 18.00 πήγα και έκανα δύο παραστάσεις με το έργο “Οι φόνισσες”» είχε αποκαλύψει σε δηλώσεις της.

Η υγεία της τα τελευταία χρόνια ήταν κλονισμένη. Παρ’ όλα αυτά δεν σταματούσε να γελάει με την καρδιά της και τα τρανταχτά γέλια της αντηχούσαν παντού. Αυτή ήταν η Γεθσημανή, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα. Εξω καρδιά. Και φιλάνθρωπος. Μεγάλες πράξεις αγάπης που δεν έμαθε ποτέ κανείς. Αγαπητή στη γειτονιά της, τα Κάτω Πατήσια, περνούσε από τα εμπορικά καταστήματα και χαιρετούσε τον κόσμο με τα μικρά τους ονόματα. Η χαρά της ζωής. Απλή και ταπεινή.

papoutsi 1

Η Τζέσυ Παπουτσή γεννήθηκε στην Αθήνα και είχε δύο αδέλφια, τη Μαρία και τον Τάσο. Η γνωριμία της με τον συνάδελφό της Θάνο Καληώρα έμελλε να εξελιχθεί σε έναν μεγάλο έρωτα. Το ζευγάρι παντρεύτηκε, απέκτησε έναν γιο, τον 36χρονο σήμερα Γιώργο, που εργάζεται στην τηλεόραση ως σκηνοθέτης. Ο γάμος τους οδηγήθηκε το 1993 στο διαζύγιο και δύο χρόνια μετά μπήκε στη ζωή της ο επίσης ηθοποιός και γνωστός στιχουργός Γιάννης Μανιός. Μακριά από φλας και κάμερες, η Τζέσυ και ο Γιάννης της παντρεύτηκαν στην ελληνική πρεσβεία των Σκοπίων τον Ιούνιο του 2008, με μοναδικούς προσκεκλημένους τον γιο και τη μητέρα της. Κουμπάρα ήταν η γραμματέας της ελληνικής πρεσβείας και καλή φίλη της Μάρθα Ξένου.

Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, δεν είχαν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για την κηδεία της, ωστόσο η ίδια στο παρελθόν είχε δηλώσει ότι, όταν πέθαινε, επιθυμούσε να αποτεφρωθεί.

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια: 

offer

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ

Στη θεατρική σκηνή ήταν σεισμός. Στην τηλεόραση, θηρίο. Στο ραδιόφωνο, μία από τις πιο χαρακτηριστικές φωνές που γνώρισε ποτέ η υποκριτική τέχνη. Στον κινηματογράφο, η πιο ολοκληρωμένη σύγχρονη ηθοποιός. Μαζί της γελούσες λόγω του χιούμορ της, το οποίο ήταν πηγαίο και έβγαινε αυθόρμητα. Ακόμη και στις δύσκολες στιγμές της, εκείνη χαμογελούσε. Και αν πονούσες, εκείνη σε κρατούσε αγκαλιά και σου έλεγε αστεία για να γελάσεις… Και σε έκανε πραγματικά να γελάσεις.

papoutsi 6

Η Τζέσυ Παπουτσή ευτύχησε να παίξει όλη την γκάμα του θεατρικού ρεπερτορίου και να συνεργαστεί με όλους τους σπουδαίους ηθοποιούς -παλαιότερους και νεότερους-, έχοντας στο ενεργητικό της περισσότερα από 40 χρόνια στην ενεργό δράση.

Αρχισε την καριέρα της το 1975 στο θέατρο με την παράσταση «Ο άλλος Αλέξανδρος» παράλληλα με την τηλεοπτική σειρά «Ο φωτογράφος του χωριού» στην ΕΡΤ, για να συνεχίσει μια σημαντική πορεία ταυτόχρονη με το ραδιόφωνο και τον κινηματογράφο. papoutsi 2«Δεν υπάρχει κανένας ηθοποιός, με τον οποίο να μην έχω συνεργαστεί, πέρα από τον συχωρεμένο Βασίλη Τσιβιλίκα, που δεν έτυχε. Ημουν πολύ τυχερή… Εχω κάνει όλα τα είδη του θεάτρου, από τραγωδία, κωμωδία, κλασικό μέχρι επιθεώρηση και μιούζικαλ» έχει πει.

Ο Κώστας Γεωργουσόπουλος πολλές φορές την έχει χαρακτηρίσει μία από τις πιο «ολοκληρωμένες φιγούρες της ελληνικής υποκριτικής τέχνης». Ωστόσο, το θέατρο ήταν η ψυχή της, κάτι που το έλεγε και η ίδια δυνατά σε κάθε δημόσια τοποθέτησή της: «Αγαπώ και την τηλεόραση αλλά σαν το θέατρο δεν υπάρχει τίποτα. Για εμένα ο ηθοποιός είναι το θέατρο». Αν επιχειρούσε κανείς τον απολογισμό της επαγγελματικής ζωής της, θα έπρεπε να αναφερθεί σε ένα μακροσκελές ρεπερτόριο, που δύσκολα έχει στο βιογραφικό του σύγχρονος Ελληνας ηθοποιός.

Από τις πιο σημαντικές στιγμές στην επαγγελματική πορεία της ήταν τα θεατρικά «Θεοδώρα, η αγία των φτωχών», «Θεσμοφοριάζουσες», «Εκκλησιάζουσες», «Φόνισσες της Παπαδιαμάντη», «Αννα Καρένινα», «Η βεγγέρα» και οι τηλεοπτικές δουλειές «Πάτερ ημών» -στον ρόλο της Γεσθημανής Κόλλια που έγραψε τηλεοπτική ιστορία-, «Οι μεν και οι δεν», «Η ώρα η καλή», «Δυο ξένοι», «Εμείς κι εμείς», «Οι στάβλοι της Εριέτας Ζαΐμη», «7 θανάσιμες πεθερές» και δεκάδες άλλες θεατρικές, κινηματογραφικές, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές παραγωγές.

papoutsi 4

Η τελευταία δουλειά τής πολύ σπουδαίας Τζέσυς ήταν στο θέατρο Χυτήριο η παράσταση «Πετάει πετάει», από την οποία αποσύρθηκε λόγω του προβλήματος με την υγεία της.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΙΖΑΣ

—-

Ο γάμος με τον Θάνο Καληώρα ο γιος τους Γιώργος και ο χωρισμός έπειτα από δέκα χρόνια

Η Τζέσυ Παπουτσή με τη χρυσή καρδιά ήταν αγαπητή σε όλους. Ενδεικτικά είναι όσα δήλωνε για εκείνη το 2016 ο πρώην σύζυγός της και πατέρας του παιδιού της Θάνος Καληώρας σε συνέντευξή του.

Το διαζύγιο μπορεί να τους χώρισε, ωστόσο ο γιος τους Γιώργος και ο σεβασμός του ενός για τον άλλο τούς ένωνε σε ανθρώπινο και φιλικό επίπεδο.

papoutsi 3

«Με την Τζέσυ Παπουτσή έχουμε καταπληκτικές σχέσεις. Είμαι δίπλα της και κοντά της, όπως είναι και αυτή δίπλα μου και κοντά μου. Γνωριστήκαμε στο Εθνικό. Εκεί παντρευτήκαμε, εκεί κάναμε το παιδί μας. Επειτα από δέκα χρόνια χωρίσαμε. Είναι δύσκολο πράγμα, γιατί η Τζέσυ είναι ένας πολύ αγαπητός άνθρωπος, δοτικός άνθρωπος, μου πρόσφερε πάρα πολλά πράγματα στη ζωή μου, τα αγάπησα όπως αγάπησε κι αυτή τα δικά μου. Από εκεί και πέρα, τελείωσε όλο αυτό το πράγμα, καλώς ή κακώς τελείωσε. Υπήρξε ένα πολύ μικρό διάστημα απομόνωσης του ενός από τον άλλον» εξομολογήθηκε και συνέχισε: «Αγόρασα ένα σπίτι που ήταν 200 μέτρα από το σπίτι της Τζέσυς και είχα το παιδί μου σχεδόν κάθε μέρα στο σπίτι. Τα μετέπειτα χρόνια έχουμε αυτή την καταπληκτική σχέση. Στη γιορτή μου μαζί βγήκαμε και φάγαμε, εγώ με την κοπέλα μου, η Τζέσυ με τον άντρα της και το παιδί».

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΙΖΑΣ

{{-PCOUNT-}}29{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...