Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δημήτρης Κουτσολιούτσος: Mε Μαντόνα και Hollywood στο… δικαστήριο για το σκάνδαλο της...

Με αναφορές στο Hollywood αλλά και στη βασίλισσα της...

«Σασμός»: Η Σάντρα δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τον Αστέρη

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Σάντρα δείχνει...

Βασίλης Σίμος: Ο πρώην Survivor και πανελίστας του Φουρθιώτη είναι ο πολιτικός...

Επιασε λαβράκι ο Ανδρέας Λοβέρδος, τοποθετώντας τον 33χρονο πρόεδρο...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου...

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

«Η ΕΡΤ αντιμετωπίζει τον πολιτισμό σαν να είναι το BBC»

❱❱ Η Αθηνά Καμπάκογλου μιλά για την «Αυλή των  χρωμάτων» και τα νέα  επεισόδια από τον  Σεπτέμβριο όπου θα κάνει ποδαρικό ο ΚραουνάκηςΑπό τη
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

Πράσινο φως στον πολιτισμό από τη δημόσια τηλεόραση! «Η αυλή των χρωμάτων», η καλλιτεχνική εκπομπή της ΕΡΤ2 με την Αθηνά Καμπάκογλου, μέσα από πέντε εξαιρετικά επεισόδια μας κράτησε πολύ ωραία συντροφιά τα απογεύματα του Σαββάτου (18.00-20.00), παρουσιάζοντας ενδιαφέροντες ανθρώπους από τον χώρο του πολιτισμού, ανθρώπους με κύρος, αλλά και νεότερους καλλιτέχνες, τους πρωταγωνιστές τού αύριο.

Συγγραφείς, ερμηνευτές, μουσικοί, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, χορευτές κατέγραψαν μέσα από τις συνεντεύξεις της δημοσιογράφου το πολιτιστικό γίγνεσθαι της χώρας, σε όλες τις εκφάνσεις του. Ολες οι τέχνες χώρεσαν στην «Αυλή των χρωμάτων», γι’ αυτό και από τον Σεπτέμβριο η Αθηνά Καμπάκογλου θα συνεχίσει να προσκαλεί ανθρώπους του πνεύματος στην ΕΡΤ2 μέσα από επτά νέες εκπομπές.

Η ίδια μιλά γι’ αυτή την ιδιαίτερη δουλειά, που προάγει τον πολιτισμό, αλλά και για την αποδοχή του κοινού μέσα από μια εσωτερική παραγωγή της δημόσιας τηλεόρασης: «Πρόθεσή μου ήταν να φτιάξω ένα σκηνικό που να θυμίζει μια ωραία αυλή στην Πλάκα από την παλιά Αθήνα, με τα νεοκλασικά σπίτια. Ετσι κι έγινε… Στο στούντιο της ΕΡΤ στην Κατεχάκη ζωντανέψαμε κάτι που αρέσει πολύ στον Ελληνα, μια αυλή. Υπήρξαν επεισόδια για τα οποία το κοινό μάς έδωσε συγχαρητήρια, όπως η εκπομπή με τον Στέφανο Κορκολή να μελοποιεί Καβάφη και τον Δημήτρη Καταλειφό να απαγγέλλει ποιήματά του. Οι κριτικές που πήραμε ήταν φανταστικές. Εντυπωσιακή ήταν η εκπομπή με τις νέες θεατρικές ομάδες της Αθήνας και βασικό καλεσμένο τον τραγουδοποιό Φοίβο Δεληβοριά. Πολλά “μπράβο” πήραμε και για την εκπομπή με καλεσμένους τους πρωταγωνιστές της παράστασης “Εκκλησιάζουσες”, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα, την οποία θα δούμε αυτό το καλοκαίρι».

«Είναι μεγάλη γιατρειά η τέχνη»

Οταν ρωτάμε τη δημοσιογράφο για τις «θεραπευτικές» ιδιότητες του πολιτισμού, εκείνη χαμογελά: «Είναι μεγάλη γιατρειά η τέχνη! Η ΕΡΤ είναι το μοναδικό κανάλι στην Ελλάδα που μπορεί να ξεφύγει από το εμπορικό θέαμα, τον ανταγωνισμό και να προαγάγει τον πολιτισμό και ειδικά τους νέους μουσικούς, ηθοποιούς, συγγραφείς, χορευτές, εικαστικούς, αλλά και να δώσει βήμα και στους καλλιτέχνες που τιμούν τη δημοτική παράδοση. Γιατί πολιτισμός δεν είναι μόνο το τσέλο, αλλά και το λαούτο και το κλαρίνο» μας λέει.

«Είναι τιμή για μένα ότι 60 καλλιτέχνες έχουν έρθει σε επαφή μαζί μου για να τους φιλοξενήσω στην τηλεοπτική αυλή μου, προκειμένου να επικοινωνήσουν τη δουλειά τους. Εύχομαι η αυλή αυτή να έχει πάντα ανοιχτή την πόρτα της γιατί την αγαπούν πολύ οι τηλεθεατές της περιφέρειας, αλλά και οι ομογενείς μας» αναφέρει και δεν παραλείπει να δώσει τα εύσημα στην ΕΡΤ: «Τριάντα χρόνια υπηρετώ τον πολιτισμό και θα συνεχίζω να το κάνω μέσα από τη δουλειά μου με πάθος. Η ΕΡΤ πραγματικά αντιμετωπίζει τον πολιτισμό σαν να είναι το BBC και αυτό είναι ένα από τα παράσημά της» τονίζει.

Με τα νέα επεισόδια να ετοιμάζονται, η Αθηνά Καμπάκογλου μας αποκαλύπτει ότι ποδαρικό στην εκπομπή για τη νέα σεζόν θα κάνει ο Σταμάτης Κραουνάκης. Σημειώνεται ότι το εξαιρετικό σκηνικό της εκπομπής έχει επιμεληθεί η Ελένη Νανοπούλου και τη διακόσμηση αυτού ο ταλαντούχος Βαγγέλης Μπουλάς.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...