«Ο Ιησούς έκανε θαύματα με λάδι κάνναβης»

❱❱ Απίστευτη βλασφημία ιστορικού για τον Ιησού Χριστό και τους ασθενείς Του που έγιναν καλάΜέγιστη βλασφημία από αμφιλεγόμενο ιστορικό, ο οποίος, κόντρα στη συντριπτική πλειονότητα των συναδέλφων του, ισχυρίζεται ότι ο Ιησούς χρησιμοποιούσε «λάδι κάνναβης» σε ασθενείς για να τους γιατρέψει και να φαίνεται σαν θαύμα.

Το παραλήρημα του Ντέιβιντ Μπίνενστοκ, που έχει γράψει μια σειρά βιβλίων στα οποία προτρέπει τους αναγνώστες να κάνουν χρήση κάνναβης, γίνεται ακόμη πιο βλάσφημο, καθώς ισχυρίζεται ότι το λάδι κάνναβης χρησιμοποιήθηκε και στον ίδιο τον Ιησού.

Ο Μπίνενστοκ δήλωσε στην «Daily Star» ότι τα έλαια κάνναβης ήταν πολύ διαδεδομένα στη Μεσοποταμία πριν από 2.000 χρόνια. Ισχυρίζεται δε ότι όπου στη Βίβλο αναφέρεται η χρήση ελαίων για την αντιμετώπιση ασθενειών το μείγμα περιείχε ένα συστατικό με το όνομα kaneh-bosem. Σύμφωνα με τον Μπίνενστοκ, πρόκειται για εκχύλισμα κάνναβης, οι περισσότεροι ιστορικοί ωστόσο διαφωνούν κάθετα. Οπως αναφέρει ρεπορτάζ της «Daily Mail», πιστεύουν ακράδαντα ότι το συγκεκριμένο έλαιο προέρχεται από το φυτό «άκορος κάλαμος». Τονίζουν, μάλιστα, ότι οι ενδείξεις πως το kaneh-bosem προέρχεται από την κάνναβη είναι τόσο ασθενείς που δεν αξίζει τον κόπο να τις αναζητήσει κανείς.

Ο Ντέιβιντ Μπίνενστοκ φαίνεται να μην ενδιαφέρεται για την ιστορική τεκμηρίωση των στοιχείων που χρησιμοποιεί και ισχυρίζεται ότι ο Ιησούς θεράπευε αρρώστους, κυρίως όσους έπασχαν από ψυχικές ασθένειες, με λάδι κάνναβης. «Κάποιος που είναι θρησκευόμενος και δεν κατανοεί τις επιστημονικές εξηγήσεις πολύ πιθανόν να το έβλεπε σαν θαύμα» λέει. «Οταν αναλύσει κανείς όλες τις αναφορές για τη στιγμή που ο Ιησούς έλαβε το χρίσμα, όταν τον άλειψαν με λάδι, εμφανίζεται σαν να έχει συμπτώματα από τη χρήση ψυχοτρόπου ουσίας, καθώς περιγράφεται σαν μια εμπειρία που Τον άλλαξε εκ βάθους» ισχυρίζεται.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ