Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Τα γράμματα της Νταϊάνα στον εραστή της και το «διαζύγιο» Ουίλιαμ –...

Τρόμος πιάνει το παλάτι του Μπάκιγχαμ στην ιδέα ότι...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ένα ζευγάρι που είχε χωρίσει ξανασμίγει

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Instagramικά παιχνιδάκια για Μάστορα και Καληφώνη

Χωρισμός ή απλώς μια κρίση στη σχέση του ζευγαριού;...

«Σασμός»: O Μαθιός με την Βασιλική είναι έτοιμοι να μάθουν αν περιμένουν...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η πολυπόθητη στιγμή...

Η Καρλάκη τραγουδά (και) Ξαρχάκο

❱❱ Εξομολογήσεις στην «Espresso» για τη στροφή στην καριέρα της και για τις συνεργασίες τηςΑπό την
ΚΛΑΡΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 

Από το «Γιαρέμ» των Γ. Χατζηνάσιου και Ν. Γκάτσου σε «Αυτόν τον κόσμο τον καλό» των Στ. Ξαρχάκου και Β. Ανδρεόπουλου. Η Μαρία Καρλάκη έκανε στροφή στην καριέρα της ερμηνεύοντας δύο διαχρονικούς «ύμνους» που έχουν τραγουδήσει στο παρελθόν η Νάνα Μούσχουρη και ο Νίκος Ξυλούρης.

«Νιώθω πολύ χαρούμενη και κυρίως ευγνώμων! Μετά το ‘‘Γιαρέμ” συνεχίζω να ζω το όνειρό μου! Επιτέλους κάνω αυτό που ονειρευόμουν! Και όταν κάνεις αυτό που αγαπάς, είναι η μέγιστη ευτυχία! Περισσότερο όμως αισθάνομαι ευγνωμοσύνη που σπουδαίοι καλλιτέχνες μού εμπιστεύονται τραγούδια τους» λέει στην «Espresso» η τραγουδίστρια και συνεχίζει εξηγώντας μας πώς πήρε την απόφαση μιας τόσο μεγάλης αλλαγής: «Κάθε καλλιτέχνης έχει τη διαδρομή του. Η αλλαγή γίνεται αλλά δεν καθορίζεται. Δεν το είχα προγραμματίσει. Απλώς αποφάσισα πως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνω αυτό που ήθελα. Ενιωσα πως είναι η ώρα να ακολουθήσω το όνειρό μου. Βέβαια, πρέπει να πω πως δεν πιστεύω στις ταμπέλες και στον διαχωρισμό του τραγουδιού σε έντεχνο και άτεχνο. Ολα τα τραγούδια έχουν τέχνη μέσα τους».

Εμφανίσεις

Το επόμενο εύλογο ερώτημα που δημιουργείται είναι: Πού θα εμφανίζεται πλέον η Μαρία Καρλάκη; Σε πίστες ή σε μουσικές σκηνές; «Ολοι αυτό με ρωτούν. Δεν θέλω να το συγκεκριμενοποιήσω. Ανάλογα με τις προτάσεις που θα έχω, θα δω πώς θα το διαχειριστώ. Οπου με πάει το ταξίδι μου αυτό…» απαντά διπλωματικά η τραγουδίστρια. Οπως συμπληρώνει, μάλιστα, μέχρι στιγμής δεν έχει δεχτεί αρνητικά σχόλια γι’ αυτή την καλλιτεχνική στροφή της.

«Αν έβγαινα και δήλωνα πως θα τραγουδήσω αυτά τα κομμάτια πριν από την κυκλοφορία τους, είμαι σίγουρη πως θα άκουγα πολλά από διάφορους. Θα έλεγαν ‘‘πού πας εσύ να τραγουδήσεις Ξαρχάκο και Χατζηνάσιο;”. Ομως δεν το είπα σε κανέναν. Αφησα τη δουλειά μου να… μιλήσει. Και έχει γίνει τόσο καλή και προσεγμένη δουλειά, που κανείς δεν βρέθηκε να πει αρνητικό. Πρόσεξα μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Και τις επανεκτελέσεις τις έκανα με απόλυτο σεβασμό και ταπεινότητα» αναφέρει. Το εξώφυλλο του single της «Γιαρέμ» έχει επιμεληθεί, ως γνωστόν, ο διάσημος ζωγράφος Γιώργος Σταθόπουλος, υπογράφοντας πρώτη φορά cover δισκογραφικής δουλειάς καλλιτέχνη.

«Το να γίνεσαι έργο τέχνης και μάλιστα από αυτόν τον καλλιτέχνη είναι όνειρο! Είναι μεγάλη μου τιμή που ο Γιώργος Σταθόπουλος, ο οποίος είναι παγκοσμίου φήμης ζωγράφος, μου έκανε το πορτρέτο μου! Πολύ περισσότερο δε που μου επέτρεψε να το βάλω στο εξώφυλλο του ‘‘Γιαρέμ”» μας λέει.

Στη δουλειά της, παρότι μετρά πολλά χρόνια, όπως δηλώνει στην «Espresso» δεν έχει προβλήματα: «Είμαι πολλά χρόνια στη νύχτα και σε αυτή τη δουλειά και δεν έχω ενοχλήσει ποτέ κανέναν. Δεν είμαι ανταγωνιστική και ίσως γι’ αυτό δεν έχω περάσει άσχημα. Με όσους έχω συνεργαστεί, που είναι αρκετοί και μεγάλα ονόματα, τους εκτιμώ και θα δούλευα ξανά μαζί τους» σχολιάζει. Ανταγωνιστική όχι, αλλά πολύ σέξι και εντυπωσιακή. Αυτό της δημιούργησε άραγε… προβλήματα; «Δεν έχω δεχτεί ποτέ σεξουαλική παρενόχληση και θεωρώ πως, αν η γυναίκα δεν θέλει, δεν δώσει δικαίωμα και δεν το επιτρέψει, δεν πέφτει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης. Εγώ είμαι ‘‘αρσενικό” από κοντά. Ο πατέρας μου, που ήταν κι αυτός τραγουδιστής και επίσης πολλά χρόνια στη νύχτα, μου έμαθε από μικρή κάποιους κανόνες συμπεριφοράς που με προστατεύουν και με βοηθάνε» σημειώνει η Μαρία. Αυτή την εποχή κάνει την προώθηση του νέου single, ενώ παράλληλα έχει αρχίσει συναυλίες σε Ελλάδα και Κύπρο.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Άστραψαν τα φλας σε εκδήλωση εταιρίας ρούχων

Στο event της εταιρίας ρούχων του Νίκολας Γεωργίου συναντήθηκαν...