Επαιζαν ντάμα με τους δύτες!

❱❱ Οι 12 Αγριόχοιροι, που απεγκλωβίστηκαν από την πλημμυρισμένη σπηλιά της Ταϊλάνδης, εξομολογήθηκαν πώς βίωσαν την περιπέτειά τουςΑπό τις αρχικές σκέψεις ότι θα έτρωγαν κατσάδιασμα από τους γονείς τους έως μαθήματα, όπως να ζουν τη ζωή τους στο έπακρο και να είναι πιο προσεκτικοί, τα 12 παιδιά που είχαν εγκλωβιστεί για πάνω από δύο εβδομάδες σε μια πλημμυρισμένη σπηλιά στην Ταϊλάνδη εξομολογήθηκαν για πρώτη φορά πώς βίωσαν την περιπέτειά τους, που είχε κόψει την ανάσα στην υφήλιο.

Ο 14χρονος Αντουν Σαμ Ον αποκάλυψε τη μαγική στιγμή που δύο Βρετανοί δύτες τούς ανακάλυψαν και πρόσθεσε ότι «δεν το πίστευαν». Τελικά το πίστεψαν και δέθηκαν μαζί τους όλες αυτές τις μέρες, που ήταν οι μόνοι με τους οποίους είχαν επικοινωνία. Για να τους αναπτερώνουν δε το ηθικό τις 10 μέρες που μεσολάβησαν έως τη διάσωσή τους, οι δύτες έπαιζαν ντάμα μαζί τους.

«Ο δύτης Μπαϊτοέι κέρδιζε πάντα και ήταν ο βασιλιάς της σπηλιάς» δήλωσε ο 11χρονος Τιτάν. Τα παιδιά της ομάδας Αγριόχοιροι και ο προπονητής τους μίλησαν επίσης για τον Σαμάν Κουνάν, τον πρώην δύτη του πολεμικού ναυτικού της Ταϊλάνδης που έχασε τη ζωή του παίρνοντας μέρος στη διάσωσή τους. Είπαν πως νιώθουν ότι προκάλεσαν πόνο στην οικογένειά του και κάποια παιδιά υποσχέθηκαν να γίνουν δύτες για να τον τιμήσουν. Αυτό που σίγουρα θα γίνουν όλα τα παιδιά, τουλάχιστον για ένα διάστημα, είναι βουδιστές μοναχοί, καθώς αυτό προβλέπει η παράδοση στη χώρα για τους άνδρες που έχουν βιώσει κακή τύχη.

Οι ποδοσφαιριστές αποκάλυψαν ότι κανείς τους δεν πανικοβλήθηκε όταν παγιδεύτηκαν γιατί πίστευαν ότι την επόμενη μέρα τα νερά θα υποχωρούσαν και θα μπορούσαν να βγουν. Οταν κατάλαβαν ότι αυτό δεν θα γινόταν, με βάρδιες, άρχιζαν να σκάβουν το πίσω μέρος της σπηλιάς για να βρουν μια διέξοδο. Ο προπονητής τους Εκαπόλ Τσανταγόνγκ, που είχε υπάρξει στο παρελθόν μοναχός, συμβούλευε τα παιδιά όταν δεν έσκαβαν να μένουν ακίνητα και να διαλογίζονται για να κάνουν οικονομία δυνάμεων. Η επιβίωσή τους βασίστηκε αποκλειστικά στο νερό. Τα παιδιά δεν θα δώσουν άλλη συνέντευξη, όπως είπε ο κυβερνήτης της περιοχής, για να καταφέρουν να επανέλθουν σε έναν κανονικό τρόπο ζωής.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ