Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

«Σασμός»: O Μαθιός με την Βασιλική είναι έτοιμοι να μάθουν αν περιμένουν...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η πολυπόθητη στιγμή...

Παύλος Κυριάκης: Ο πιο επιδραστικός Έλληνας chef παίζει μεγάλη… μπάλα στην Κρήτη

Όταν ο Μύρων και η Έλενα Τουπογιάννη κατέληξαν στο...

Η θρυλική Καίτη Γκρέυ πήρε εξιτήριο έπειτα από έναν μήνα στην Εντατική

Εξιτήριο για το σπίτι της, έπειτα από σχεδόν έναν...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τρίτη 19 Μαρτίου

ΚΡΙΟΣ: Παρόλο που δεν θα λύσετε οριστικά κάποια σημαντικά...

«Ο αγώνας για ενημέρωση είναι πολύ σκληρός!»

❱❱ Ο Γιώργος Αυτιάς αποκαλύπτει με ταπεινότητα στην «Espresso» τη σχέση του με το τηλεοπτικό κοινόΑπό την
ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ

Κρατάει τα σκήπτρα της πρωτιάς εδώ και πολλά χρόνια και -το κυριότερο- είναι αυτός που αγαπά και εμπιστεύεται το τηλεοπτικό κοινό!

Ο Γιώργος Αυτιάς συνεχίζει ακάθεκτος την ενημέρωση του Σαββατοκύριακου από τη συχνότητα του Σκάι, λέγοντάς μας «καλημέρα», και παρότι για ακόμα μία σεζόν κόβει πρώτος το νήμα της πρωινής ενημέρωσης, μιλάει με ταπεινότητα στην «Espresso» για τη σχέση του με το τηλεοπτικό κοινό.

«Είναι ευθύνη να σε παρακολουθεί ανελλιπώς ο κόσμος. Είναι τέτοια η… υφή της εκπομπής, που απλώνεται σε όλη την οικογένεια. Από τον φοιτητή που του κόβουν το φοιτητικό επίδομα, τη μητέρα που δεν βγαίνει με τα χρήματα στο σούπερ μάρκετ, τον πατέρα που τρέχει για να πληρώνει φόρους, τη γιαγιά και τον παππού που τον λεηλάτησαν… Είναι ευθύνη να λες στον υπουργό: “Γιατί κόβεις από τον κόσμο κάτι από τον αγώνα ζωής, γιατί;”. Σ’ αυτό βέβαια οι πολιτικοί τραγουδούν το δικό τους άσμα!» αναφέρει ο δημοσιογράφος, ο οποίος σχεδόν σε κάθε εκπομπή του έρχεται σε κόντρα μαζί τους. «Είναι αναπόφευκτο! Αν έμπαινε ΦΠΑ στις υποσχέσεις των πολιτικών που δεν έγιναν πράξη, η χώρα θα είχε λύσει το πρόβλημα των εσόδων της!» τονίζει και επιβεβαιώνει αυτό που λίγο έως πολύ όλοι μας υποψιαζόμαστε. «Ούτε τους νόμους που ψήφισαν δεν ξέρουν μερικοί. Αδιάβαστοι σε βαθμό απελπισίας! Ηθελα να ξέρω, τα κόμματά τους τι κάνουν; Ηρθε στην εκπομπή βουλευτής που μπέρδευε τον προϋπολογισμό με τον πληθωρισμό» μας λέει και δεν μπορούμε παρά να γελάσουμε.

«Διάβασα το Μνημόνιο»

Στη συνέχεια της κουβέντας μας, του επισημαίνουμε πως ο κόσμος τον αγαπά και τον προτιμά, καθώς είναι πάντα ενημερωμένος για όσα συμβαίνουν, αλλά και για όσα πρόκειται να συμβούν. «Ο αγώνας για την ενημέρωση του κόσμου, που έχει ταλαιπωρηθεί τόσο πολύ από τα Μνημόνια, είναι πολύ σκληρός… Οταν είπα ότι θα κοπούν τα δώρα, έπεσαν να με φάνε… Τελικά κόπηκαν! Οταν είπα ότι οι μισθοί θα πέσουν για τους νέους στα 500 ευρώ, το ίδιο! Οταν είπα ότι θα κοπεί το ΕΚΑΣ, παραλίγο να γίνει τρίτος Παγκόσμιος! Τελικά το ΕΚΑΣ το έκοψαν σε 400.000 συνταξιούχους… Πώς γίνεται να τα γνωρίζω όλα αυτά; Διάβασα πολύ, ιδίως το Μνημόνιο».

Αραγε νιώθει ότι η προσπάθειά του αναγνωρίζεται; Νιώθει δικαιωμένος από την αγάπη του κόσμου; «Ολο αυτό είναι ευθύνη. Ευθύνη ενημέρωσης. Νιώθω ευγνωμοσύνη. Είναι ό,τι πιο όμορφο μπορεί να νιώσει ένας άνθρωπος της ενημέρωσης». Είναι ο τρόπος του να πει «ευχαριστώ» στο κοινό για την προτίμησή του, η διαρκής προσπάθεια να είναι πάντα ενημερωμένος και στις επάλξεις; «Αυτό που λέτε είναι σημαντικό. Οταν αναλύω έναν νόμο που τον έφεραν νύχτα και πρέπει πρωί πρωί να τον εξηγήσω απλά, έχει τη σημασία του. Τον κόσμο θα τον ευχαριστώ πάντα με ανταπόδοση ευθύνης».

Ολοκληρώνοντας τη συζήτησή μας, δεν θα μπορούσαμε να μην τον ρωτήσουμε αν τελικά θα κατέβει ως υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, όπως ακούγεται χρόνια τώρα… «Α! Κάθε φορά, σε προεκλογική περίοδο ακούγονται πολλά! Με έχω δει πολλές φορές υποψήφιο, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί μόνο από μένα…» απαντά.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Άστραψαν τα φλας σε εκδήλωση εταιρίας ρούχων

Στο event της εταιρίας ρούχων του Νίκολας Γεωργίου συναντήθηκαν...