Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Που χάθηκε ο Νίκος Βουτσίνος

❱❱ Ο Βίντερμαν από τον «Αγνωστο Πόλεμο» αποσύρθηκε μετά τον θάνατο του φίλου και συνεργάτη του Νίκου Φώσκολου ❱❱ Με τις αναμνήσεις από τις παλιές δόξες, ζει μακριά από τα φώτα με τη σύζυγο και συνάδελφό του Βάντα ΚαρακατσάνηΑπό τον
ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΙΖΑ

Υπήρξε μία από τις πιο χαρακτηριστικές μορφές στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο. Οι νεότερες γενιές τον έχουν ταυτίσει κυρίως με τις τηλεοπτικές επιτυχίες «Λάμψη» και «Καλημέρα, ζωή» του μεγάλου Ελληνα σκηνοθέτη Νίκου Φώσκολου -η πορεία τους άλλωστε συνέπεσε πολλές φορές να είναι παράλληλη-, αλλά οι παλιότεροι τον θυμούνται από τις ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, όπου συμμετείχε.

Σήμερα ο Γιώργος Βουτσίνος, διανύοντας το 85ο έτος της ζωής του, ζει στην Κηφισιά έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Βάντα. Η καθημερινή ασχολία του είναι η ενασχόλησή του με τον κήπο του σπιτιού του. Ελάχιστες φορές μιλά για τους σκληροπυρηνικούς ρόλους που έπαιζε στις σειρές όπου πρωταγωνιστούσε και ακόμα πιο λίγες μιλά για τα παρασκήνια όσων έζησε!

Γεννημένος το 1932 στον Πειραιά, ο Γιώργος Βουτσίνος υπήρξε κατεξοχήν ηθοποιός του Εθνικού Θεάτρου παίζοντας μια μεγάλη γκάμα έργων, κυρίως κλασικού ρεπερτορίου.

Από τη Σχολή του Εθνικού αποφοίτησε το 1966, τότε που ο Νίκος Φώσκολος μεσουρανούσε στον ελληνικό κινηματογράφο. Η γνωριμία των δύο ανδρών ήταν καταλυτική, αφού ο μεγάλος Ελληνας σκηνοθέτης στο πρόσωπο του νεαρού τότε Γιώργου διέκρινε μια γοητεία που δεν είχαν οι ηθοποιοί παλαιάς κοπής. Είχε μια ευγένεια κι ένα ήθος που αντικατοπτρίζονταν στο πρόσωπό του. Στις αρχές της δεκαετίας του ’70 ο Νίκος Φώσκολος έχοντας ήδη τεράστιες κινηματογραφικές επιτυχίες στο ενεργητικό του μπαίνει δυναμικά στη δημόσια τηλεόραση με τον «Αγνωστο Πόλεμο».

Μια σειρά σταθμός για τα ελληνικά δεδομένα της εποχής, που έμεινε στην Ιστορία ως «η τηλεοπτική σειρά που νέκρωναν τα πάντα κατά τη διάρκεια της προβολής της». Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι η σειρά κατάφερε να σημειώσει το ιστορικό υψηλό τηλεθέασης καταγράφοντας το άπιαστο 98%! Σε αυτή τη σειρά, λοιπόν, ο Νίκος Φώσκολος επιλέγει τον φίλο του Γιώργο Βουτσίνο για να παίξει… Και παίζει έναν καθοριστικό για την καριέρα του ρόλο: τον «αδίστακτο» Γερμανό ταγματάρχη Βίντερμαν.

Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους στον «Αγνωστο Πόλεμο» οι δύο άνδρες γίνονται πλέον πολύ καλοί φίλοι. Και θα παραμείνουν μέχρι να φύγει από τη ζωή ο Νίκος Φώσκολος. Σχεδόν σε όλη τη δεκαετία του ’70 ο σπουδαίος δημιουργός δίνει πολλές φορές ρόλους στον φίλο του Γιώργο Βουτσίνο. «Εν τούτω νίκα», «Πορφύρα και αίμα» είναι κάποιες από τις σειρές που καθιερώνουν τον ηθοποιό στη συνείδηση του κοινού. Στα μέσα εκείνης της δεκαετίας ο Γιώργος ανεβαίνει τα σκαλιά της εκκλησίας με την αγαπημένη του συνάδελφο Βάντα Καρακατσάνη. Μαζί θα κάνουν πολλές επιτυχίες και ως συγγραφικό δίδυμο στα έργα του Φώσκολου «Λάμψη» και «Καλημέρα, ζωή».

Τη δεκαετία του ’90 και ενώ ο Νίκος Φώσκολος θεωρείται «παντοκράτορας» του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, ο Γιώργος Βουτσίνος έχει περίοπτη θέση.
Εκτός από τους ρόλους που του έχει εμπιστευτεί ο μεγάλος δημιουργός, λειτουργεί και ως σύμβουλός του στις θρυλικές σειρές του. Μαζί κάνουν «θαύματα» και παράλληλα έχουν μοναδική συνεργασία και με τη σύζυγο του ηθοποιού Βάντα. Ο Γιώργος Βουτσίνος είναι ίσως και από τους ελάχιστους συνεργάτες στους οποίους ο Φώσκολος έδειχνε τυφλή εμπιστοσύνη στα πάντα.

Μετά τον θάνατο του τελευταίου το 2013 ο Γιώργος Βουτσίνος εγκαταλείπει καθετί που έχει σχέση με το θέαμα. Κάθε είδους δημοσιότητα γι’ αυτόν είναι παρελθόν. Σε γνωστούς και φίλους λέει «κατέβασα ρολά», ενώ τελευταία δημόσια εμφάνισή του, αλλά μακριά από τις κάμερες και τα μικρόφωνα, ήταν το 2016 στην κηδεία του Γιώργου Βασιλείου. Προτιμά πλέον να ηρεμεί στο ησυχαστήριό του στην Κηφισιά, παρέα με τη σύζυγό του και τις αναμνήσεις του.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...