Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του...

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Άγριο κράξιμο στην Κιμ Καρντάσιαν για το fake μακροβούτι

Πάλι καλά που η Κιμ Καρντάσιαν δεν καρφώθηκε με...

Λύγισαν on air από την πύρινη κόλαση

❱❱ Κλάματα, αγωνία και προσωπικές περιπέτειες έζησαν δημοσιογράφοι που κάλυπταν τις φονικές πυρκαγιέςΑπό τη
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

Τραγωδία σε ζωντανή σύνδεση! Λύγισαν και οι δημοσιογράφοι όταν κλήθηκαν να καλύψουν για τη δημόσια και την ιδιωτική τηλεόραση την ανείπωτη καταστροφή από τις πυρκαγιές στην Αττική, ενώ κάποιοι από αυτούς έζησαν τις δικές τους περιπέτειες μέσα στις φλόγες αλλά και στη θάλασσα.

Από τις πιο συγκλονιστικές ιστορίες ήταν εκείνη του δημοσιογράφου της ταινιοθήκης προγράμματος του Alpha Γιάννη Αργυρόπουλου, ο οποίος γλίτωσε από τη φωτιά στο Μάτι, καθώς παράτησε το αυτοκίνητό του στον δρόμο σχεδόν 100 μέτρα από τη θάλασσα και έτρεξε στην παραλία για να σωθεί. Είχε πάει για ένα μπάνιο όταν όλα γύρω του καίγονταν. Βούτηξε στη θάλασσα και, αν και γυμνασμένος, κινδύνευσε να πνιγεί…

f2 kostas arvanitis 0Κολυμπούσε για τέσσερις ώρες μέσα στη θολούρα του καπνού μέχρι που τον βρήκε το βράδυ. Τα κύματα, το ρεύμα και ο αέρας τον πήγαιναν όλο και πιο βαθιά και όταν πια τον εγκατέλειπαν οι δυνάμεις του και έβλεπε μόνο το φεγγάρι, όπως είπε στον αέρα του σταθμού όπου εργάζεται και στη Μαρία Νικόλτσιου,  τον περισυνέλεξε μια βάρκα με Αιγύπτιους. 

Μεγάλη αγωνία πέρασε και ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κώστας Αρβανίτης, ο οποίος βγήκε τηλεφωνικά στον αέρα της ΕΡΤ1 το βράδυ της Δευτέρας και είπε στον συνάδελφό του Δημήτρη Καρανικόλα ότι η κόρη του ήταν στο εξοχικό του στο Μάτι και έτρεξε για να σωθεί στο Κόκκινο Λιμανάκι. Εκείνος έσπευσε να τη βρει και, ευτυχώς, όλα πήγαν καλά.

Επίσης, η ρεπόρτερ της ΕΡΤ Λέλια Στεργιάκη, που μετέδιδε νέα από το πύρινο μέτωπο της Ραφήνας, συγκλόνισε τους πάντες όταν είπε πως, ενώ η ίδια έκανε τη δουλειά της, δεν ήξερε τι γινόταν το σπίτι της στο Μάτι. Η δημοσιογράφος συγκλόνισε και με τον τρόπο που έκανε το ρεπορτάζ της, καθώς από τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο λιμάνι της Ραφήνας ρωτούσε τους συνανθρώπους μας που έβγαιναν από τις βάρκες αν είναι όλοι μαζί οικογενειακώς ή έχουν χαθεί με τους αγαπημένους τους.

Ομως, και την επομένη της τραγωδίας η Βίκυ Χαντζή κατέρρευσε στον αέρα. Μετά την προβολή του βίντεο με τον κόσμο να προσπαθεί να επιβιβαστεί στα πλεούμενα για να σωθεί από τη φωτιά, η δημοσιογράφος δεν άντεξε! Ξέσπασε σε λυγμούς και δεν μπόρεσε να αρθρώσει λέξη… Ο συμπαρουσιαστής της στην εκπομπή «Alpha Παντού» Πέτρος Καρσιώτης, εξαιρετικά αμήχανος, πήρε τον λόγο και είπε: «Είμαστε συντάκτες, είμαστε δημοσιογράφοι, χρειάζεται μια ματιά ψύχραιμη, υπάρχει πολύς πόνος μπροστά, όλα είναι δικαιολογημένα. Κάποια στιγμή λυγίζουν και οι δημοσιογράφοι, που εννοείται ότι είναι ουδέτεροι σαν τα σωστικά συνεργεία και προσπαθούν να εμβαθύνουν στα αίτια για το πώς γράφτηκε αυτή η τραγωδία. Η Βίκυ είναι ένα κορίτσι που θέλει το καλό όλων, γι’ αυτό και κυλούν δάκρυα από τα μάτια της. Να της δώσουμε λίγο τον χρόνο να προσπαθήσει να συγκρατήσει τα δάκρυά της».

Το δικό τους ρεπορτάζ αλλά και τον πόνο ψυχής αφηγήθηκαν στη Ράνια Τζίμα και στον Σπύρο Λάμπρου οι ρεπόρτερ του Alpha Κώστας Σαρικάς και Αλέξης Κουβέλης, που είδαν απανθρακωμένους ανθρώπους και έζησαν και τον πανικό στις παραλίες της Ραφήνας. Μάλιστα, οι δύο τους είχαν την ευαισθησία να μιλήσουν για τα ζώα που κάηκαν, δίνοντας ακόμα μία διάσταση στο δράμα.

Πάντως, τα κανάλια μέσα στο καλοκαίρι έδειξαν τα αντανακλαστικά τους, κυρίως η ΕΡΤ, ο Alpha και ο Σκάι. Τα τρία κανάλια μετέδιδαν τα γεγονότα έως τις 03.30 το πρωί της Τρίτης και άρχισαν ξανά τις μεταδόσεις στις 05.00, με ζωντανές συνδέσεις στους τόπους της τραγωδίας.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...