Καλωδιωμένη αθανασία!

❱❱ Η σύνδεση του εγκεφάλου με android θα φέρει αιώνια ζωή, σύμφωνα με μελλοντολόγοΗ ηλεκτρονική αθανασία θα είναι γεγονός έως το 2050 και θα είμαστε παρόντες στις ίδιες μας τις κηδείες με νέο σώμα. 

Κορυφαίος μελλοντολόγος υποστηρίζει ότι αυτό θα γίνει από τη συγχώνευση του νου μας με μηχανές, ωστόσο προειδοποιεί ότι υπάρχει κίνδυνος το μυαλό μας μέσα από αυτήν τη διαδικασία να βρεθεί σε ομηρία, αν δεν είμαστε προσεκτικοί.
Ο δρ Ιαν Πίρσον τονίζει ότι η μετάβαση στην ηλεκτρονική αθανασία απαιτεί προσεκτικό σχεδιασμό, προκειμένου να μη χρησιμοποιηθεί το μυαλό μας, που θα είναι συνδεδεμένο σε ένα σύστημα όπως τα υπάρχοντα clouds, για σκοπούς με τους οποίους ηθικά δεν θα συμφωνούμε αλλά δεν θα μπορούμε να ελέγξουμε.

Στη νέα ανάρτησή του στο μπλογκ του ο δρ Πίρσον δηλώνει ότι η ανθρώπινη νοημοσύνη, η μνήμη και οι αισθήσεις μπορεί να συνδεθούν με τεχνολογία έως το 2050. Αντί να δημιουργείται ένα αντίγραφο back up του μυαλού μας, το μεγαλύτερο κομμάτι της νοημοσύνης μας θα βρίσκεται σε λειτουργία εκτός του φυσικού εγκεφάλου μας.

Σε άλλη πλατφόρμα

«Δεν θα γίνεται ανέβασμα του μυαλού μας, απλώς θα αναπτύσσεται σε μια άλλη πλατφόρμα και θα παραμένουμε σε μεγάλο βαθμό εμείς» γράφει ο Πίρσον και προσθέτει: «Αν δεχτούμε ότι είναι κανείς κατάλληλα προετοιμασμένος, θα συνδέεται σε ένα android, που θα έχει στο εξής τον ρόλο του σώματος που έχει πεθάνει. Με το νέο θα μπορεί κανείς να παραστεί στην κηδεία του και να συνεχίσει όπως πριν, ακόμα ο ίδιος, απλώς με ένα πιο νέο και άκρως αναβαθμισμένο σώμα».

Δεδομένου όμως ότι το αγορασμένο ή ενοικιασμένο android θα είναι ιδιοκτησία κάποιας εταιρίας τεχνολογίας, μπορεί να υπάρξουν προβλήματα ελέγχου της συνέχειάς μας, σύμφωνα με τον ειδικό.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ