Με μνήμες μέσα από την κοιλιά της μαμάς!

❱❱ Απίστευτες ιστορίες ανθρώπων που υποστηρίζουν ότι έχουν «εικόνες» πριν έρθουν στον κόσμοΤην ώρα που οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι όλες οι αναμνήσεις πριν από την ηλικία των δύο ετών είναι πιθανό να αποτελούν προϊόν φαντασίας και να βασίζονται σε φωτογραφίες ή σε ιστορίες που μας έχουν διηγηθεί, κάποιοι άνθρωποι δηλώνουν πεπεισμένοι ότι θυμούνται ακόμα και την εποχή που ήταν έμβρυα, στη μήτρα της μητέρας τους.

Ενας εξ αυτών είναι ο 72χρονος Ιβάν Σίλβερσταϊν, ο οποίος υποστηρίζει ότι θυμάται τον εαυτό του να επιπλέει σε έναν σκοτεινό κενό χώρο. «Μπροστά μου βλέπω τα χέρια και τα πόδια μου τυλιγμένα κι εγώ κοιτάζω κάτω. Δεν υπάρχει κάποιος ήχος ή συναίσθημα που να συνδέεται με αυτή τη μνήμη, αλλά ανέκαθεν διαισθανόμουν ότι χρονολογείται από τον καιρό που βρισκόμουν στην κοιλιά της μητέρας μου» αναφέρει στην «Daily Mail».

Λίγο πιο «πρόσφατη» είναι η ανάμνηση της 72χρονης Γουίνστον Εβερσλεϊ, η οποία, όπως λέει, μπορεί να θυμηθεί την έντονη μυρωδιά του αντισηπτικού και τον τρόμο που έζησε τα πρώτα δευτερόλεπτα που αντίκρισε το φως της ζωής. «Η παλαιότερη ανάμνησή μου ήταν της πάλης, όταν βγήκα στον κόσμο, και μιας βαθιάς αίσθησης φόβου ενός παράξενου, άγριου, απειλητικού περιβάλλοντος» λέει η Εβερσλεϊ, η οποία συνειδητοποίησε πλήρως τι σήμαινε αυτή η ανάμνησή της σε ηλικία πέντε ετών, όταν ύστερα από έναν τραυματισμό της τη μετέφεραν στο νοσοκομείο όπου είχε γεννηθεί για να της δοθούν οι πρώτες βοήθειες. Εκεί η έντονη μυρωδιά του αντισηπτικού τής ξύπνησε τη μνήμη.

Το «φάσκιωμα», μια πρακτική πολύ συνηθισμένη τα παλαιότερα χρόνια στα βρέφη, είναι η πρώτη ανάμνηση της 68χρονης Παμ Γούτεν από το Πλίμουθ. «Θυμάμαι μια περίσταση όπου κάποιος μπήκε στο δωμάτιό μου. Μιλούσε και ήθελα να δω τι συνέβαινε. Δεν μπορούσα όμως να σηκώσω το κεφάλι μου ή να κουνήσω τα χέρια μου. Νομίζω ότι το μέγεθος της απογοήτευσής μου ήταν τέτοιο, που με έκανε να θυμάμαι το συμβάν μέχρι σήμερα» αναφέρει η Γούτεν, η οποία μεγαλώνοντας επιβεβαίωσε μέσω της ίδιας της μητέρας της ότι τη φάσκιωνε ως βρέφος.

Εξίσου απίθανο μοιάζει και το γεγονός ότι ο 66χρονος Ιαν Χάντερ έχει αναμνήσεις από την εποχή που θήλαζε ως βρέφος. Συγκεκριμένα, την ανάμνηση της μητέρας του να φωνάζει ότι τη δάγκωνε. «Ξέρω ότι ακούγεται απίθανο, όμως η πρώτη ανάμνηση είναι εκείνη της έκπληκτης φωνής της μητέρας μου να φωνάζει στον πατέρα μου: “Αντι, με δαγκώνει”. Θυμάμαι ότι προσπαθούσα να σταματήσω να το κάνω. Δεν ήμουν τότε πάνω από 6 μηνών. Η μητέρα μου δεν θυμόταν κάτι τέτοιο, όμως ο πατέρας μου εντυπωσιάστηκε όταν το άκουσε και είπε ότι το θυμόταν κι αυτός».

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ