Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Που χάθηκε ο Μάκης Κωστίνης

❱❱ Εγινε ηθοποιός από έναν διαγωνισμό ταλέντων, χωρίς να πάει ποτέ σε δραματική σχολή ❱❱ Οταν δεν έπαιζεσε ταινίες και σίριαλ, τραβούσε φωτογραφίες από παρασκήνια και κοσμικές εκδηλώσεις Από τον
ΑΛΚΙΝΟΟ ΜΠΟΥΝΙΑ

Ηθοποιός, μίμος, φωτογράφος, δημιουργός κολάζ και «κολλητός» του αείμνηστου Στάθη Ψάλτη. Ο Μάκης Κωστίνης μπορεί ανεπιφύλακτα να χαρακτηριστεί «μαμούνι της καλλιτεχνικής ζωής», αφού επί σειρά ετών ήταν παρών με τον φακό του σε παρασκήνια, πάρτι και άλλα δρώμενα των θεάτρων και της νυχτερινής Αθήνας, με αποτέλεσμα να διαθέτει ένα πλούσιο αρχείο φωτογραφιών.

Επίσης, θα μπορούσε να του δοθεί και ο τίτλος «κυνηγός νέων ταλέντων», καθώς ανακάλυψε και φωτογράφισε -στα πρώτα τους βήματα- νέες και φερέλπιδες καλλιτέχνιδες, μεταξύ των οποίων και τη Ματθίλδη Μαγγίρα. Τα τελευταία 10 χρόνια ο Μάκης Κωστίνης έχει αποτραβηχτεί από τα καλλιτεχνικά και ασχολείται με το τεράστιο φωτογραφικό αρχείο που διαθέτει, έχοντας μάλιστα κατά νου να εκδώσει κι ένα βιβλίο για τη showbiz με δικό του ανέκδοτο υλικό.

Ο ρόλος του Τάκη Μηλιάδη

Ο Μάκης Κωστίνης γεννήθηκε στο Αιτωλικό Αιτωλοακαρνανίας. Μεγαλώνοντας, γνωρίστηκε τυχαία με τον ηθοποιό Τάκη Μηλιάδη, που ήταν και ο άνθρωπος που τον έπεισε να ασχοληθεί με την υποκριτική. «Δεν τελείωσα σχολή θεάτρου, έδωσα στα εξαιρετικά ταλέντα με την παρότρυνση και τη στήριξη του Τάκη Μηλιάδη, που μου έδωσε τα κείμενα που έπαιξα και πέρασα…» θυμάται σήμερα ο ίδιος και προσθέτει πως στη συνέχεια έμαθε πολλά για την ιστορία του ελληνικού θεάτρου από έναν άλλον άξιο θεατράνθρωπο, τον Αρτέμη Μάτσα. Από τα πρώτα του καλλιτεχνικά βήματα, στα μέσα της δεκαετίας του ’70, έδειξε μεγάλη αγάπη στις μιμήσεις, παρουσιάζοντας με επιτυχία μια μεγάλη γκάμα φωνών, όπως οι Κωνσταντίνος Καραμανλής, Λεωνίδας Κύρκος, Γιώργος Παπαδόπουλος (ο δικτάτορας), Τόλης Βοσκόπουλος, Μαρινέλλα, Βίκυ Λέανδρος, Αλ Μπάνο, Τσίτσο και Φράνκο, Ντίνος Ηλιόπουλος, Νίκος Ρίζος κ.ά. «Από το 1974 που ξεκίνησα συμμετείχα σε χοροεσπερίδες διάφορων κέντρων σε όλη την Ελλάδα, όπου μπροστά σε 2.000 άτομα και βάλε έκανα σόου πίστας με μιμήσεις, παρουσιάζοντας περισσότερες από 100 φωνές!» θυμάται και τονίζει: «Η μίμηση δεν διδάσκεται, δεν μπορείς να την κάνεις με το ζόρι, σου βγαίνει αυθόρμητα».

Στο βιογραφικό του συμπεριλαμβάνονται πάρα πολλές συμμετοχές του σε ταινίες και βιντεοταινίες στο πλευρό θρυλικών κωμικών, για τους οποίους έχει να αφηγηθεί διάφορες πικάντικες ιστορίες. Ξεχωρίζουμε τις ταινίες «Τα τούβλα» (Ντίνος Ηλιόπουλος, Κώστας Βουτσάς, Σωτήρης Μουστάκας), «The… Κόπανοι» (Γιώργος Κωνσταντίνου), «Ο ροζ γάτος» (Σωτήρης Μουστάκας) κ.ά. Και φυσικά δεν απουσιάζει από σχεδόν καμία κινηματογραφική δουλειά του φίλου του Στάθη Ψάλτη, με τον οποίο γνωρίστηκε το 1979 και είναι αυτός που τον έβγαλε στο σινεμά. Επίσης έπαιξε στις τηλεοπτικές σειρές «Ορκιστείτε, παρακαλώ», «Βεγγαλικά», «Οι μικρομεσαίοι», «Της Ελλάδος τα παιδιά», «Λούφα και παραλλαγή» και «Μαρία η άσχημη», που είναι και η τελευταία καλλιτεχνική εμφάνισή του.

Αμέτρητα καρέ

Οταν δεν ήταν πάνω στη σκηνή ή μπροστά στις κάμερες έκανε τον φωτογράφο του πλατό (έχει αποτυπώσει σε αμέτρητα καρέ τα παρασκήνια των γυρισμάτων 350 ταινιών) ή φωτογράφιζε γάμους, αρραβώνες και πάρτι μοντέλων και ηθοποιών.
Επίσης, έφτιαχνε χιουμοριστικά κολάζ με τα πρόσωπα διάφορων celebrities στις δεκαετίες ’80 και ’90. «Εχω κάνει αμέτρητα κολάζ με γνωστά πρόσωπα και πρέπει να πω ότι οι περισσότεροι, μόλις είδαν τη μεταμόρφωσή τους, ξεράθηκαν από τα γέλια. Ανάμεσα σε εκείνους που ενοχλήθηκαν λιγάκι ήταν ο Νίκος Ευαγγελάτος και ο Τέρενς Κουίκ, που είδαν τους εαυτούς τους ως γυναίκες» μας λέει. Τώρα ζει στον Κολωνό και παρότι απέχει από τα καλλιτεχνικά λόγω της οικονομικής κρίσης που έχει πλήξει και το θέατρο τα περνάει καλά παρέα με τις όμορφες αναμνήσεις του, ενώ έχει καλούς φίλους που τον στηρίζουν σε ό,τι χρειαστεί.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...