Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Μαχητής ο Σακελλαρίου

❱❱ Αν και παραμένει στη ΜΕΘ χτυπημένος από τη νόσο των κλιματιστικών, αντιδρά θετικά στη φαρμακευτική αγωγήΑισιοδοξία από τους γιατρούς για την κατάσταση της υγείας του Ακη Σακελλαρίου. Μπορεί ο ηθοποιός να παραμένει στην Εντατική, ωστόσο, όπως ανέφερε χθες το πρωί η Βίκυ Χαντζή στον αέρα της εκπομπής «Alpha παντού», ο οργανισμός του ανταποκρίνεται θετικά στη φαρμακευτική αγωγή, γεγονός που κάνει τους θεράποντες γιατρούς να έχουν αναθαρρήσει. 

«Θέλουμε να στείλουμε από τούτη εδώ την εκπομπή την αγάπη μας και τις ευχές μας για γρήγορη ανάρρωση σε ένα αγαπημένο παιδί της τηλεόρασης του Alpha, στον Aκη Σακελλαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που πήραμε από ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στο περιβάλλον του, τα τελευταία 24ωρα νοσηλεύεται στην Εντατική του Νοσοκομείου “Σωτηρία”. Οπως μάθαμε, προσβλήθηκε από το βακτήριο που προκαλεί τη νόσο των λεγεωναρίων και λαμβάνει ισχυρό αντιβιοτικό σχήμα, στο οποίο, ευτυχώς, μας είπαν από την τελευταία ενημέρωση που είχαμε, αντιδρά πολύ θετικά. Ευχόμαστε όλοι μέσα από την καρδιά μας σύντομα να επανέλθει, να επιστρέψει στους οικείους του και να γυρίσει υγιής και δυνατός».

Να θυμίσουμε ότι ο ηθοποιός, ο οποίος συμπρωταγωνιστεί με τη Δέσποινα Βανδή στο μιούζικαλ «Mamma Mia!», υπέφερε από υψηλό πυρετό και έντονο βήχα τις τελευταίες δύο εβδομάδες, γεγονός που είχαν αντιληφθεί οι συνεργάτες του στην παράσταση, με τους οποίους περιόδευε ανά την Ελλάδα.

Την περασμένη Παρασκευή, λοιπόν, πέρασε την είσοδο του Νοσοκομείου «Σωτηρία» για να κάνει εξετάσεις και οι γιατροί έκριναν απαραίτητη τη νοσηλεία του, προκειμένου να του χορηγήσουν φαρμακευτική αγωγή. Τελικά, λόγω επιδείνωσης της κατάστασής του την Τρίτη εισήχθη στο Κέντρο Αναπνευστικής Ανεπάρκειας (ΚΑΑ) και μία μέρα μετά κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στη ΜΕΘ της Α’ Πανεπιστημιακής Κλινικής του «Σωτηρία», όπου νοσηλεύεται έως σήμερα.

—-

«Καμπανάκι» από το ΚΕΕΛΠΝΟ για αύξηση των κρουσμάτων από το βακτήριο λεγιονέλλα

Μετά τον πρόσφατο θάνατο του δημοσιογράφου Μάνου Αντώναρου και το περιστατικό του δημοφιλούς ηθοποιού Ακη Σακελλαρίου, ο οποίος παραμένει διασωληνωμένος στο Κέντρο Αναπνευστικής Ανεπάρκειας του Νοσοκομείου «Σωτηρία», με πνευμονία που οφείλεται στο βακτήριο λεγιονέλλα, το ΚΕΕΛΠΝΟ χτυπά «καμπανάκι» για τους κινδύνους που μπορεί να προκαλέσει η νόσος των λεγεωναρίων.

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, το 2017 παρατηρήθηκε αύξηση στα κρούσματα σε ταξιδιώτες σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία και η Ελλάδα. Η λεγεωνέλλωση είναι οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού, που προκαλείται από τα βακτηρίδια του γένους Legionella και εμφανίζεται με δύο μορφές: τον πυρετό Pontiac, που αποτελεί αυτοπεριοριζόμενη λοίμωξη η οποία μοιάζει με γριπώδη συνδρομή, και τη νόσο των λεγεωναρίων, που εκδηλώνεται κυρίως ως πνευμονία και είναι δυνητικά θανατηφόρος σε περίπου 5%-30% των κρουσμάτων.

Η λεγιονέλλα είναι ένα ευρέως διαδεδομένο βακτηρίδιο, που απαντάται στο υδάτινο περιβάλλον και δύναται να αποικίσει όλα τα συστήματα ύδρευσης, με ιδανικές συνθήκες πολλαπλασιασμού τη θερμοκρασία μεταξύ 20 ως 50 βαθμούς Κελσίου. Η μετάδοση της νόσου γίνεται με εισπνοή του βακτηριδίου, όταν μολυσμένο νερό διασκορπίζεται στον αέρα υπό μορφή σταγονιδίων (αεροζόλ, ντους). Η νόσος των λεγεωνάριων δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο και θεραπεύεται συνήθως με ενδοφλέβια χορήγηση αντιβιοτικών.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...