«Ο θρήνος της χώρας αντηχεί σαν σειρήνα στα αυτιά μου»

❱❱ Ο Νίκος Ρογκάκος που παρουσιάζει την εκπομπή «Καλοκαίρι μαζί στις 07.00» στον ΑΝΤ1 μιλάει για την τραγωδία στην Αττική και τον Γιώργο ΠαπαδάκηΑπό την
ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ

Από την περασμένη Δευτέρα και για τέσσερις εβδομάδες ο Νίκος Ρογκάκος και η Μπάγια Αντωνοπούλου έχουν αναλάβει την πρωινή ενημέρωσή μας, με την εκπομπή «Καλοκαίρι μαζί στις 07.00», από τη συχνότητα του ΑΝΤ1.

Ο δημοσιογράφος της παρέας, που εδώ και πολλά χρόνια βρίσκεται στις επάλξεις και τα καλοκαίρια, μιλάει στην «Espresso» για την εμπειρία του αυτή και όχι μόνο. «Είναι ευθύνη και τιμή, θα έλεγα, για έναν δημοσιογράφο να παίρνει τη σκυτάλη της ενημέρωσης από μία καθιερωμένη ενημερωτική ζώνη, όπως αυτή που διαχειρίζεται ο Γιώργος Παπαδάκης. Είναι, όμως, ακόμη μεγαλύτερη η ευθύνη εν μέσω καλοκαιριού και μάλιστα με τόσο “πλούσια” -δυστυχώς- ειδησεογραφία να βρίσκεσαι στην πρώτη γραμμή και να ενημερώνεις τον κόσμο για ό,τι συμβαίνει με αντικειμενικότητα, ψυχραιμία, ήθος και πάνω απ’ όλα με εγκυρότητα. Αυτό, άλλωστε, είναι το ζητούμενο και για εμένα προσωπικά, αλλά και για τον ΑΝΤ1 που με εμπιστεύεται σε αυτήν τη δουλειά τόσο πολλά χρόνια» μας λέει και συνεχίζει την αναφορά του στον βετεράνο της πρωινής ζώνης, από τον οποίο πήρε τη σκυτάλη.

«Αισθάνομαι όχι μόνο ευθύνη, αλλά, θα έλεγα, και φόβο για το αν θα μπορέσουμε να πλησιάσουμε, έστω και κατ’ ελάχιστον, τη δουλειά του Γιώργου, που είναι ο “πατριάρχης” της πρωινής ζώνης και βέβαια δάσκαλός μας» τονίζει και προσθέτει: «Εκείνο που εμείς -και εγώ και η Μπάγια Αντωνοπούλου, που την αγαπώ πάρα πολύ για τη σεμνότητα, την ακεραιότητα και την κατάρτισή της- θα προσπαθήσουμε είναι να συνεχίσουμε την ενημέρωση του σταθμού και να παραδώσουμε στους επόμενους συναδέλφους μία αξιοπρεπή εκπομπή. Ο Γιώργος Παπαδάκης τον Σεπτέμβριο, με το καλό, θα καθίσει ξανά στη θέση του και θα μας διδάξει για ακόμη μία χρονιά πώς γίνεται η δημοσιογραφία αιχμής».

Πολλά μέτωπα

Τον ρωτάμε αν αυτή η χρονιά ήταν η πιο δύσκολη ειδησεογραφικά. «Θα έλεγα ότι ήταν η πιο απαιτητική. Γιατί έχουμε πολλά μέτωπα. Πρώτα απ’ όλα τα σκληρά μέτρα που ελήφθησαν για τους πολίτες και αναφέρομαι σε μειώσεις εισοδημάτων. Δεύτερον, σε λίγες μέρες η χώρα υποτίθεται ότι βγαίνει από τα Μνημόνια και εκεί θα έχουμε πολλά να πούμε, και βεβαίως αυτό το τραγικό και πιο δύσκολο συμβάν, δηλαδή των δεκάδων νεκρών συμπολιτών μας στην πυρκαγιά. Πραγματικά ο θρήνος μιας ολόκληρης χώρας αντηχεί σαν σειρήνα μέσα στα αυτιά μου και νομίζω στα αυτιά όλων μας. Μας έχει στιγματίσει ήδη όλους για την υπόλοιπη ζωή μας» αναφέρει πολύ εύστοχα.

Και μπορεί ο ίδιος να κοιμάται νωρίς, καθώς μας καλημερίζει από τον ΑΝΤ1 με το πρώτο φως της ημέρας, ωστόσο δεν παραλείπει να βλέπει τηλεόραση. «Παρακολουθώ ενημερωτικές εκπομπές, αλλά και ταινίες ή σειρές για να χαλαρώσω. Μου αρέσουν οι αστυνομικές σειρές, οι περιπέτειες και τα ντοκιμαντέρ» λέει. Οσο για το αν του φαίνεται δύσκολο που δουλεύει μέσα στο κατακαλόκαιρο; «Πήγα και εγώ διακοπές τρεις εβδομάδες. Μην είμαι αχάριστος» αποκρίνεται και συνεχίζει: «Βέβαια, όταν οι φίλοι σου κάθονται, απολαμβάνουν τις βουτιές τους και τα τσιπουράκια τους με τα μεζεδάκια τους και εσύ δουλεύεις, κακά τα ψέματα, ζηλεύεις. Και κυρίως όταν είσαι καλοφαγάς και σου αρέσουν η θάλασσα και η καλή παρέα, με συζητήσεις μέχρι πρωίας, όπως είμαι εγώ! Αλλά κάνεις την καρδιά σου πέτρα, τι να κάνουμε…»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γωγώ Μαστροκώστα: Στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση

Η Γωγώ Μαστροκώστα δίνει μία ακόμα μάχη για τη ζωή της. Πριν μερικά χρόνια είχε νοσήσει σοβαρά αλλά με θεραπείες και δύναμη επανήλθε στην καθημερινότητά της.

Γιάννος Περλέγκας: Αυτοί οι ηθοποιοί ήταν οι γονείς του

Ο Γιάννος Περλέγκας έκανε είσοδο εδώ και λίγες ημέρες στη σειρά «Να μ’αγαπάς» και έφερε τα πάνω κάτω στις ζωές των ηρώων.

Αρνήθηκε να παίξει θέμα η Φαίη Σκορδά: «Παρακαλώ πολύ δεν θέλω να συμμετέχουμε σε αυτό»

Η Φαίη Σκορδά κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Buongiorno» το πρωί της Παρασκευής αρνήθηκε να παίξει το θέμα με

Παντρεύεται ο γιος του Νότη Σφακιανάκη

Ο γιος του Νότη Σφακιανάκη, Απόλλωνας παντρεύεται. Η οικογένεια του τραγουδιστή πέρασε δύσκολες στιγμές με την απώλεια της συζύγου του Νότη Σφακιανάκη και πρόσφατα με τον θάνατο της αδελφής του.

Αγνώριστη η Δήμητρα Στογιάννη – Άλλαξε το λουκ των μαλλιών της

Η Δήμητρα Στογιάννη άφησε πίσω της το μαύρο μαλλί και έγινε κοκκινομάλλα. Η καταξιωμένη ηθοποιός πόσταρε φωτογραφίες με το νέο της λουκ και έγραψε

Πέθανε ο ηθοποιός Πάνος Πανόπουλος

Ο Πάνος Πανόπουλος έφυγε από τη ζωή. Τη δυσάρεστη είδηση για την απώλεια του θανάτου έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας με ποστ του στα social media.

Οι Metallica «αλληθώρισαν» με τη Ζέτα Θεοδωροπούλου

Ο frontman των Metallica πόζαρε με τον γιο της...

Γαμοβάφτιση με all star νονούς και κουμπάρους!

Ο Πάνος Βλάχος, η Δανάη Παππά και ο Γιώργος...