Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Σφήνα» ΑΝΤ1 για Νίκο Μουτσινά

Σε σύγχυση βρίσκεται ο Νίκος Μουτσινάς σχετικά με το...

Ξανά ισόβια στη Βουλγάρα που είχε σκοτώσει τον καπετάνιο σύζυγό της

Μεγάλη ανατροπή φέρνει στην υπόθεση της 59χρονης Βουλγάρας, η...

Η νέα δισκογραφική δουλειά της Evgenia

Την καλύτερη περίοδο της ζωής της διανύει η Evgenia,...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία αποφυλακίζεται

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Αποχαιρέτησαν με δάκρυα στα μάτια το Ρικάκι τους

❱❱ Δεκάδες φίλοι και συνεργάτες στο τελευταίο «αντίο» στη Ρίκα Βαγιάννη! Συντετριμμένοι ο πατριός της Γ. Διακογιάννης και ο σύζυγός της Ν. Στεφανής

Από τον
ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΙΖΑ

Βουβός ο πόνος στο τελευταίο «αντίο» στη Ρίκα Βαγιάννη, η οποία κηδεύτηκε χθες το απόγευμα στο Κοιμητήριο της Νέας Ερυθραίας, παρουσία δεκάδων φίλων και συνεργατών από την πολύχρονη πορεία της.

Τραγικές φιγούρες, ο πατριός της, παλαίμαχος αθλητικογράφος Γιάννης Διακογιάννης, ο οποίος κρατούσε το φέρετρο καθ’ όλη τη διάρκεια της εξόδιου ακολουθίας, και ο σύζυγός της, καθηγητής Ψυχιατρικής Νίκος Στεφανής, ο οποίος δεν σταμάτησε στιγμή να σκουπίζει τα δακρυσμένα μάτια του.

Η παράκληση της οικογένειας να μη δημοσιευτούν φωτογραφίες από την κηδεία έγινε σεβαστή και από την «Espresso», η οποία με διακριτικότητα κατέγραψε το ρεπορτάζ μέσα και έξω από το κοιμητήριο, όπου υπήρχε έντονη η παρουσία αντρών ιδιωτικής ασφάλειας.

Από τους πρώτους που έφτασαν στο νεκροταφείο ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος συγκινημένος έσκυψε πάνω από το φέρετρο και φίλησε βουρκωμένος τον Γιάννη Διακογιάννη, για να ακολουθήσουν ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, η Νίνα Βλάχου, η Λόλα Νταϊφά, η Τζένη Μπαλατσινού, ο Τζώνυ Καλημέρης με τη Χριστίνα Κοντοβά, ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο δικηγόρος Βασίλης Καπερνάρος, ο Γιάννης Δημαράς, ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο Δημήτρης Κρεμαστινός, η Αντα Παπανδρέου, η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου, η Μάρθα Κουτουμάνου, η Πέγκυ Σταθακοπούλου, ο Νίκος Πορτοκάλογλου, η Βαλέρια Χριστοδουλίδου και πολλοί επώνυμοι και ανώνυμοι φίλοι της.

Μια παιδική χορωδία από τη Νέα Ερυθραία συνόδευε στους θρησκευτικούς ύμνους τους δύο ιερείς, κάνοντας πολλούς να δακρύσουν… Εξω από τον ιερό ναό, δεκάδες στεφάνια από παιδιατρικές κλινικές είχαν σταλεί για να τιμήσουν τη Ρίκα Βαγιάννη, η οποία, μαζί με τον σύζυγό της Νίκο Στεφανή, ήταν επί χρόνια αρωγοί και χορηγοί, κάτι που μας επιβεβαίωσε και παλιά συνεργάτιδα της αδικοχαμένης δημοσιογράφου. Τραγική ειρωνεία; Και οι δύο γονείς της Βαγιάννη είχαν φύγει χτυπημένοι από τον καρκίνο του πνεύμονα, όπως και η Ρίκα.

«Ηταν άδικο. Πολύ άδικο να φύγει από τη δημοσιογραφία αυτό το σπινθηροβόλο βλέμμα. Και θα λείψει όχι μόνο από το σινάφι των δημοσιογράφων, αλλά από ολόκληρη την κοινωνία» είπε ο Κώστας Αρζόγλου, ενώ η Λόλα Νταϊφά δακρυσμένη μάς ψιθύρισε: «Εφυγε το αντράκι της δημοσιογραφίας. Εφυγε μια μεγάλη ψυχή».

Η μεγάλη απούσα Πόπη Τσαπανίδου

Οταν ολοκληρώθηκε η εξόδιος ακολουθία, σχολιάστηκε έντονα στα πηγαδάκια που είχαν στηθεί η απουσία της Πόπης Τσαπανίδου. Το «έτερον ήμισυ», όπως αποκαλούσαν η μία την άλλη πριν από κάποια χρόνια που ήταν αχώριστες φίλες.

iaioc ceoe aaze 3102014 100156 c

Το 2004 οι δύο γυναίκες συνεργάστηκαν στη ΝΕΤ σε ένα πρωινό, καθημερινό μαγκαζίνο με τίτλο «10 με 2», το οποίο έμεινε στη σκέψη όλων για το δέσιμο που είχαν μεταξύ τους οι δύο δημοσιογράφοι. Στην πορεία όμως χάθηκαν και έπαψαν να κάνουν παρέα. Η Ρίκα Βαγιάννη σε παλιότερη συνέντευξή της έλεγε για τη συνάδελφο και φίλη της: «Χαθήκαμε με την Πόπη και φταίει μια πολύ αντιπαθητική τύπισσα που λέγεται ζωή και πρόγραμμα και υποχρεώσεις και ωράρια. Θέλω να πιστεύω ότι έχουμε μια σχέση από αυτές τις σπάνιες που ξαναβρίσκεσαι με έναν άνθρωπο και είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα».

Δείτε παρακάτω όλες τις φωτογραφίες: 

offer

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...