ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ: Στον Χρίστο Αντωνιάδη

❱❱ Βρε, βρε! Σαν τα… χιόνια εμφανίστηκε μέσα στο κατακαλόκαιρο ο Χρίστος Αντωνιάδης να μας δώσει εξηγήσεις για τα «πώς» και τα «γιατί» του ονόματός του!

Ο γνωστός τραγουδιστής έδωσε συνέντευξη στην οποία ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους δεν γράφεται «Χρήστος», αλλά «Χρίστος». «Το σωστό είναι με γιώτα» είπε και συνέχισε: «Το όνομά μου βγαίνει από το “Χριστός”, αυτός που πήρε το χρίσμα. Σε ηλικία 12 χρονών, νομίζω, πήγα στον εισαγγελέα, στο Ληξιαρχείο και στον δήμο, πήρα τις σφραγίδες μου, τα άλλαξα όλα και είμαι και με τη βούλα Χρίστος με γιώτα!»

Με το συμπάθιο, αγαπητέ μας καλλιτέχνη, αλλά παρά τις εξηγήσεις σας μας γεμίσατε με απορίες και ερωτήματα: Να υποθέσουμε αρχικά ότι για τη διαδικασία στο Πρωτοδικείο πήγατε συνοδευόμενος από τους γονείς σας και όχι οδηγώντας το αυτοκίνητο του μπαμπά σας. Ναι; Ναι! Η ανάγκη ν’ αλλάξετε το όνομά σας σε ηλικία μόλις 12 χρονών ήταν ένα όνειρο που είχατε από την κούνια ή σας πίεσαν οι φιλολογικές γνώσεις της στ΄ δημοτικού στην οποία φοιτούσατε τότε, ώστε να επέλθει ισορροπία στο συμπαντικό σας τσάκρα; Το πιο φοβερό, πάντως, που αναφέρατε ήταν οι σφραγίδες που πήρατε! Εχει πλάκα σ’ εκείνη την ηλικία να ήσασταν ιδιοκτήτης επιχείρησης!

Και ιδού τα μεγάλα ερωτήματα: Αν όλα αυτά συνέβησαν στην προχωρημένη ηλικία των 12 ετών (!), τότε μήπως στα τρία σας μιλούσατε ήδη αγγλικά και γαλλικά; Μήπως στα πέντε σας βγάλατε δίπλωμα για «παπάκι», στα εφτά πήρατε χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ για την εταιρία σας, στα εννιά πήγατε κάμπινγκ στην Ιο, στα 10 γράψατε τους πρώτους στίχους σας; Τέλος, μήπως στα 12 λύσατε και τον κύβο του Ρούμπικ σε 10 δευτερόλεπτα, αφού γυρίσατε από τον εισαγγελέα; Ετσι, για το χαλάλι της ημέρας αλλάξατε το ήτα σε γιώτα και γίνατε «Χρίστος» από «Χρήστος»;

Λέμε τώρα…

offer

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ